۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۹
حفر ۳۰ حلقه چاه برای تامین آب آشامیدنی اراک

حفر ۳۰ حلقه چاه برای تامین آب آشامیدنی اراک

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی گفت: به منظور کاهش تنش آبی و بهبود کیفیت آب شرب اراک، حفر ۳۰ حلقه چاه در نقاط مختلف این شهر در دستور کار قرار دارد.

به گزارش بازار، حشمت‌اله عباسی روز سه‌شنبه در نشست خبری با موضوع تنش آبی کلانشهر اراک و اقدامات صورت گرفته، افزود: تاکنون هشت حلقه حفر شده و برای حفر ۶ حلقه چاه انعقاد قرارداد انجام شده و حفر بقیه چاه‌ها درحال جانمایی است.

وی بیان کرد: چهار حلقه چاه که به صورت امانی در اختیار شهرداری قرار گرفته بود به آبفا استان عودت داده شد تا در شرایط لازم از ظرفیت این چاه‌ها برای تامین نیاز مشترکان استفاده شود.

مدیرعامل شرکت آبفا استان مرکزی اضافه کرد: بعد از سال ۱۳۹۸ که این استان سال پرآبی را تجربه کرد و ۲ سد بزرگ استان سرریز شدند، امسال پنجمین سال خشکسالی این خطه است و باید برای حل مشکل کم آبی برنامه‌ریزی کرد.

عباسی تاکید کرد: تلاش شده تا مصرف آب در استان مدیریت شود و مردم استان حتی با یک ساعت قطعی آب مواجه نشوند.

وی بیان کرد: اکنون سد کمال صالح اراک و الغدیر ساوه از نظر ذخیره آب در بدترین شرایط ممکن هستند که در سد الغدیر ساوه با ظرفیت ۲۷۷ میلیون مترمکعب، اکنون سه میلیون مترمکعب آب قابل استحصال است و در سد کمال صالح اراک با ظرفیت ۹۵ میلیون مترمکعب، کمتر از پنج میلیون مترمکعب آب ذخیره است.

مدیرعامل آبفا استان مرکزی گفت: اگر مدیریت مصرف آب در استان لحاظ نمی‌شد، این شرکت مجبور به قطع آب بود اما مدیریت و برنامه‌ریزی مدون از قطع آب مشترکان در اراک جلوگیری کرد.

عباسی در تشریح وضعیت تامین و مصرف آب در کلانشهر اراک تصریح کرد: ۵۲ درصد آب مورد نیاز این کلانشهر از منابع آبی سد کمال صالح و ۴۸ درصد از منابع زیرزمینی تامین می‌شود.

وی بیان کرد: اکنون ۶۵۰ لیتر بر ثانیه آب از سد کمال صالح و بقیه منابع مورد نیاز از ذخایر آبهای زیرزمینی تامین می‌شود.

مدیرعامل شرکت آبفا استان مرکزی گفت: ۳۸۷ فقره انشعاب فضای سبز اراک با هدف تعادل بخشی به مصرف قطع شده است و شهرداری اراک اجازه استفاده از آب شرب در فضای سبز را ندارد و در صورت کم‌توجهی، جرم انگاری و برخورد قضایی صورت می‌گیرد.

عباسی افزود: کسری ۴۰۰ لیتر بر ثانیه آب در کلانشهر اراک از سایر منابع آبی و چاه تامین می‌شود که برای این مهم چهار برنامه اولویت‌دار اندیشیده شده است.

وی خاطر نشان کرد: ماهیت آب سد اراک با آب استحصالی از چاه، متفاوت است و به همین علت مصرف کنندگان از مصرف آن احساس مطلوبی ندارند زیرا آب استحصالی از چاه سختی بالایی دارد اما از نظر بهداشتی سالم است و تلاش شده تا آب با کیفیت مطلوب در اختیار مشترکان قرار گیرد.

مدیرعامل شرکت آبفا استان مرکزی اضافه کرد: بارش‌های ۲ هفته اخیر در استان مرکزی و اراک مطلوب بوده اما تامین‌کننده نیاز آبی استان از جمله، سدها نیست.

عباسی افزود: منابع آبی زیرزمینی استان در معرض خطر است زیرا برداشت بی‌رویه آب منجر به پدیده فرونشست زمین شده است.

وی متوسط بارش در کشور را ۲۵۰ تا ۲۶۰ میلی‌متر عنوان کرد و تاکید کرد: میزان بارش در اراک ۹۵ میلی‌متر ثبت شده که چهار درصد در صنعت و پنج درصد در بخش آشامیدنی به مصرف می‌رود.

وی خاطر نشان کرد: بیشترین هدر رفت آب در بخش کشاورزی استان اتفاق می‌افتد که نیازمند فرهنگ سازی در بخش کشاورزی و بهره‌برداران است.

مدیرعامل شرکت آبفا استان مرکزی گفت: این شرکت متولی توزیع آب است و تامین آب از وظایف آب منطقه‌ای تعریف شده و این شرکت تعهدی برای تامین آب برای باغ ویلاها ندارد.

عباسی به بی‌اخلاقی برخی مالکان باغ ویلاها اشاره کرد و گفت: برخی از این افراد برای پرکردن استخر شنای خود از آب آشامیدنی استفاده می‌کنند و منجر به تخلیه منابع ذخیره آب برای سایر اهالی در واحدهای روستایی می‌شوند.

وی بیان کرد: لازم است دستگاه‌های متولی اجازه ساخت غیرمجاز باغ ویلا را ندهند زیرا ساکنان برخی از واحدهای ویلایی با ساخت غیرمجاز، خدماتی نظیر برق، زمین و گاز را هدر می‌دهند.

مدیرعامل شرکت آبفا استان مرکزی گفت: این شرکت ملزم و متعهد به تامین آب مورد نیاز باغ ویلاهایی است که در محدوده طرح هادی قرار دارند ولی بیشتر از این فاصله در وظایف آبفا تعریف نشده است.

عباسی اضافه کرد: با شناسایی مشترکان خاطی در انشعاب غیرمجاز، قوانین بازدارندگی لازم را ندارند و چون این قوانین محکم نیستند، افراد به خود جرات می‌دهند تا از آب آشامیدنی در مصارف دیگر استفاده کنند.

آب مورد نیاز استان مرکزی از ۷۲۶ حلقه چاه، ۴۲ رشته چشمه و ۲۶ رشته قنات تامین می‌شود و در بخش شهری ۳۳۷ هزار مشترک و در روستاها ۱۶۹ هزار مشترک وجود دارد.

کد خبر: ۳۲۷٬۰۲۱

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha