به گزارش بازار، حجتالله هادیان روز یکشنبه در گزارشی با اشاره به اجرای ۲۵۲ مورد دستور قضایی برای تغییر کاربریهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی استان، اظهار کرد: این تغییر کاربریها شامل مواردی همچون تفکیک، دیوارکشی، احداث بنای نیمهکاره، جادهسازی و نصب کانکس بوده است.
وی با اشاره به ارزش مالی برخی از این موارد که به ۹۰۰ میلیارد ریال میرسد، افزود: آزادسازی اراضی کشاورزی در شهرستانهای آمل، نور، تنکابن، عباسآباد، ساری، نکا، نوشهر، بهشهر، بابل، کلاردشت، محمودآباد و چالوس انجام شده است.
مدیر امور اراضی مازندران تصریح کرد: این احکام با هدف حفظ و صیانت از عرصههای کشاورزی و تضمین استمرار تولیدات کشاورزی، با همکاری مؤثر دستگاه قضایی و نیروی انتظامی اجرایی شده است.
وی خاطرنشان کرد: اجرای احکام قلع و قمع گامی مهم برای جلوگیری از تغییر کاربری های غیر مجاز اراضی کشاورزی و بازگرداندن به چرخه تولید است.
وی خاطر نشان کرد: آزادسازی اراضی کشاورزی در مازندران نه تنها به حفظ محیط زیست و منابع طبیعی کمک میکند، بلکه نقش مهمی در تقویت اقتصاد کشاورزی منطقه و امنیت غذایی ایفا خواهد کرد.
مازندران با تولید سالانه بیش از هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی حدود ۱۱درصد ارزش افزوده و هفت درصد تولیدات بخش کشاورزی کشور را در اختیار دارد. دولتمردان در مازندران یکی از اولویتهای خود را توسعه این بخش اعلام کرده و اینک با پیگیری مسوولان ملی و استانی تلاش بر این است تا این ظرفیت دیار علویان بیش از پیش شکوفا شود.
در این بین برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود.
همچنین طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند. همچنین از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.
نظر شما