۲۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۰
پارک‌های علم و فناوری، نهاد واسط علم و صنعت در کشور هستند
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری:

پارک‌های علم و فناوری، نهاد واسط علم و صنعت در کشور هستند

اصفهان- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مراسم افتتاح مرکز توسعه کسب‌وکار صنعت ۴.۰ فولاد مبارکه گفت: پارک‌های علم و فناوری، نهاد واسط علم و صنعت در کشور محسوب می شوند.

به گزارش بازار، مرکز توسعه کسب‌وکار صنعت ۴.۰ فولاد مبارکه با مشارکت دانشگاه تهران در پارک علم و فناوری این دانشگاه، هم‌زمان با دهه مبارک فجر، با حضور حسین سیمایی ‌صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، محمدیاسر طیب‌نیا مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه، یحیی پالیزدار مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه و جمعی دیگر از مسئولان افتتاح شد.

این مرکز با زیربنای ۲۸۰۰ مترمربع و با سرمایه‌گذاری شرکت فولاد مبارکه و بهره‌گیری از اعتبار مالیاتی قانون جهش تولید و با تمرکز بر فناوری‌های مرتبط با صنعت ۴,۰ (نسل چهارم صنعت) و با هدف تسهیل همکاری‌های پژوهشی، آموزش نیروی متخصص و ارائه راهکارهای نوآورانه به شرکت‌های فولادی راه‌اندازی شده است. انتظار می‌رود این اقدام به حل چالش‌های فناورانه صنعت فولاد و تقویت اقتصاد دانش‌بنیان در کشور بینجامد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، پس از افتتاح این مرکز، در جمع خبرنگاران با بیان اینکه استقرار پارک‌های علم و فناوری در دانشگاه‌ها به رشد علم کمک می‌کند، ادامه داد: قانون جهش تولید دانش‌بنیان، بستر حقوقی و قانونی بسیار خوبی فراهم کرده تا صنعت با کمترین هزینه بتواند تحقیق و توسعه خود را به دانشگاه بسپارد و از پشتیبانی دانشگاه نیز استفاده کند.

حسین سیمایی‌صراف با تأکید بر اینکه فناوری خودِ علم نیست، بلکه نتیجه علم است، گفت: توسعه ایران نیازمند توسعه علمی است؛ دانشگاه متولی توسعه علمی است و خوشبختانه این توسعه منجر به فناوری می‌شود و قرار گرفتن پارک‌های علم و فناوری در کنار دانشگاه یعنی حاصل شدن علم و نتیجه علم که فناوری است.

وی با اشاره به اینکه قطعاً هم دانشگاه و هم صنعت موظف‌اند مسئولیت اجتماعی خود را انجام دهند و در قبال خدماتی که از کشور و شهروندان می‌گیرند، خدماتی نیز ارائه کنند، بیان کرد: امروز افتتاح این مرکز نوآوری نشان‌دهنده مسئولیت اجتماعی است که در دانشگاه و صنعت احساس شده و این دو به‌خوبی از عهده آن برآمده‌اند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه انقلاب اسلامی در گسترش عدالت آموزشی، آموزش عالی و تعمیم عدالت بسیار موفق بوده است، تاکید کرد: ایران پیش از انقلاب اسلامی پنجاه‌ودومین کشور جهان از نظر علمی بوده و اکنون در جایگاه هفدهم دنیا قرار دارد. بنابر آمار، سهم ما در تولید علم پیش از انقلاب اسلامی ۰.۴ درصد بوده و امروز به ۲ درصد رسیده است؛ تعداد اعضای هیئت ‌علمی خانم، پیش از انقلاب اسلامی ۱۹ درصد بوده و امروز به ۳۵ درصد رسیده است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه پارک‌های علم و فناوری، نهاد واسط علم و صنعت در کشورند، بیان کرد:وجود پارک‌های علم و فناوری در حقیقت به دانشجو امید و انگیزه می‌دهد که تحصیل خود را با روحیه بهتری دنبال کند.

فولادمبارکه در مسیر نوآوری

در ادامه مدیرعامل فولاد مبارکه، با تبریک ایام‌الله دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی با اشاره به اقدامات این شرکت در مسیر نوآوری اظهار کرد: فولاد مبارکه از سه سال پیش مأموریت ویژه‌ای به یکی از شرکت‌های زیرمجموعه خود با عنوان MSTID داد تا تمام تمرکز خود را برای خلق زیست‌بوم نوآوری و فناوری بگذارد و اکوسیستم نوآوری را حول محور فولاد مبارکه ایجاد کند تا کشور از زایش‌های آن بهره‌مند شود.

وی ادامه داد: نگاه دقیق به شرکت‌های پیشرو و نحوه مشارکت آن‌ها در توسعه کشورهایشان نشان می‌دهد که هرکدام از این‌ها، به‌عنوان لوکوموتیو توسعه و پیشرفت در کشورهایشان عمل کرده‌اند و فولاد مبارکه نیز از چنین ظرفیتی در اقتصاد ملی برخوردار است.

مدیرعامل فولاد مبارکه افزود: این شرکت امروز جزو بزرگ‌ترین مجموعه‌های صنعتی کشور به لحاظ ارزش‌افزوده، میزان فروش و شاخص‌های اصلی با حدود ۱۴۰ شرکت زیرمجموعه است و چنانچه به مقوله نوآوری نپردازد، جزو شرکت‌هایی می‌شود که حداکثر ۶۰ سال عمر می‌کنند. امروز در حوزه سرمایه‌گذاری خطرپذیر و نوآوری بین‌المللی، اتفاقاتی در حال رخ دادن است و سرعت پیشرفت، مطابق فرمایشات رهبر معظم انقلاب، بسیار زیاد است.

وی اضافه کرد: در سال ۱۹۹۷ حدود ۸۶ درصد سرمایه‌گذاری خطرپذیر در حوزه نوآوری شرکت‌ها و استارت‌آپ‌های آمریکا و کانادا بود؛ اما امروز ۲۸ درصد این سرمایه‌گذاری‌ها در قاره آسیا شکل می‌گیرد، درحالی‌که سهم اروپا از ۱۰ درصد به ۱۹ درصد رسیده و در آمریکا به واسطه توسعه در دیگر کشورها سهم کمتری دیده می‌شود؛ ازاین‌رو ما نباید از دنیا عقب بمانیم و فولاد مبارکه و دیگر شرکت‌های بزرگ کشور باید این مسیر را هموار کنند.

طیب نیا تصریح کرد: ما با دیگر شرکت‌ها در خارج از کشور فاصله زیادی داریم و اگر بخواهیم آنچه را رهبر معظم انقلاب فرمودند محقق کنیم باید به حرکت خود سرعت دهیم. متأسفانه موانع زیادی وجود دارد، چراکه زیست‌بوم و فرهنگ نوآوری هنوز به‌درستی شکل نگرفته و از نهادهای نظارتی تا سازوکارهای اخذ مجوزها با سرعتی که ما باید به دنیا برسیم و از آن‌ها جلو بزنیم، فاصله دارد.

وی ادامه داد: برنامه ما این بود که سه هزار میلیارد تومان در حوزه زیست‌بوم فناوری و نوآوری سرمایه‌گذاری کنیم و سال آینده این میزان را به ۵ هزار میلیارد تومان برسانیم.

مدیرعامل فولاد مبارکه بر این باور است که امروز این شرکت با عبور از دو سطح بلوغ شامل بهره‌برداری و پایداری‌سازی زنجیره تأمین، عملکرد موفقی داشته و در حوزه بهره‌برداری جزو معدود شرکت‌هایی است که با صددرصد ظرفیت در حال فعالیت است. فولاد مبارکه در حوزه پایداری‌سازی زنجیره تأمین، زنجیره کاملی در حوزه برق، گاز، آب و مواد اولیه ایجاد کرده و همه چالش‌ها را با سرمایه‌گذاری‌های خود برطرف و متوازن کرده است.

وی تأکید کرد: تبدیل شدن از یک کارخانه فولادی به یک توسعه‌دهنده تکنولوژی، خلأ موجود در فولاد مبارکه است. آنچه باعث شده فولاد مبارکه مراکز نوآوری در دانشگاه‌های کشور را راه‌اندازی و سرمایه‌گذاری خطرپذیر را دنبال کند، راهبرد تبدیل شدن به یک توسعه‌دهنده تکنولوژی است. برای طی کردن این مسیر، شناسایی نقاط گمشده در زیست‌بوم صنعتی کشور موردنیاز بود تا در جهت برطرف کردن آن اقدام کنیم.

طیب‌نیا خاطرنشان کرد: امروز مرکز توسعه کسب‌وکار صنعت ۴.۰ فولاد مبارکه بعد از راه‌اندازی چند مرکز نوآوری دانشگاهی و تقویت ارتباط با مراکز علمی تحقیقاتی و شکل‌دهی ساختار سرمایه‌گذاری خطرپذیر که امروز به ثبات رسیده است، بهره‌برداری شد و مایه خرسندی ماست که در نمایشگاهی که در حضور رهبر معظم انقلاب بودیم، در کنار خودمان در بین ۴۰ شرکت، چند شرکت از مجموعه‌های موردحمایت فولاد مبارکه نیز حضور داشتند.

ایجاد زیست‌بوم نوآوری کشور توسط فولادمبارکه

وی اظهار امیدواری کرد: با توجه به فعال شدن مرکز توسعه کسب‌وکار صنعت ۴,۰ فولاد مبارکه در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و تعامل با این مرکز، ده‌ها مجموعه دانشی و ارزشمند در حوزه تحول دیجیتال و هوشمندسازی ایجاد و زیست‌بوم نوآوری کشور در این حوزه شکل بگیرد. به خاطر داشته باشیم مرکز توسعه کسب‌وکار صنعت ۴,۰ به‌عنوان برج دیده‌بانی، روندهای تحول دیجیتال روز دنیا و هوشمندسازی را در صنعت فولاد رصد می‌کند.

این مرکز بر آن است تا بستر مناسبی برای تعامل و شبکه‌سازی با کسب‌وکارها و استارت‌آپ‌های حوزه صنعت ۴,۰ و تحول دیجیتال برای فعالان زیست نوآوری، شتاب‌دهنده‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر ایجاد کند.

مهدی قاسمی، مشاور عالی وزیر علوم در امور اقتصادی، در حاشیه افتتاح مرکز توسعه کسب‌وکار صنعت ۴,۰ فولاد مبارکه گفت: راه‌اندازی این مرکز یکی از اقدامات مهم در زمینه ارتباط صنعت و دانشگاه در صنعت فولاد به عنوان یکی از صنایع استراتژیک کشور است.

وی افزود: این اقدام نمونه‌ای بارز از تحقق ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش‌بنیان است. ایجاد این مرکز به‌عنوان یک گام مهم در راستای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت تلقی می‌شود.

علی اسدی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران نیز در آیین افتتاح مرکز توسعه کسب‌وکار صنعت ۴,۰ فولاد مبارکه، افتتاح این مرکز را نشانه‌ای از همکاری مؤثر بین صنعت و دانشگاه دانست و بر اهمیت تحول دیجیتال در عصر انقلاب صنعتی چهارم تأکید کرد.

اسدی با اشاره به همکاری‌های صورت‌گرفته برای راه‌اندازی این مرکز، گفت: پس از ۱۶ ماه تلاش، ۲۸۰۰ مترمربع فضا برای مرکز تحول دیجیتال صنعت آماده شده است.

نقش قانون جهش تولید دانش‌بنیان در جذب همکاری صنایع بزرگ

وی همچنین به نقش قانون جهش تولید دانش‌بنیان در جذب همکاری صنایع بزرگ اشاره و ابراز امیدواری کرد که با حمایت‌های وزیر، گام‌های مثبتی برای توسعه زیست‌بوم فناوری و نوآوری برداشته شود.

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران ادامه داد: مرکز توسعه کسب‌وکار صنعت ۴,۰ فولاد مبارکه به‌منظور استفاده بهینه از فناوری‌های نوظهور مانند اینترنت اشیا و هوش مصنوعی ایجادشده و هدف آن تولید هوشمند و شبکه‌سازی میان کنشگران حوزه فناوری و نوآوری است.

وی افزود: این مرکز در نزدیکی دانشکده‌های فنی و با دسترسی به ۴۰۰ شرکت دانش‌بنیان و هسته‌های فناور مستقر در دانشگاه، می‌تواند نقش مؤثری در توسعه کسب‌وکار دیجیتال ایفا کند.

یحیی پالیزدار، مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت فولاد مبارکه (MSTIDFUND) نیز در آیین افتتاح مرکز توسعه کسب‌وکار صنعت ۴,۰ فولاد مبارکه اظهار کرد: وقتی در مورد نوآوری صحبت می‌کنیم، IT و IOT در ذهنمان می‌آید، ولی وقتی به نقشه نوآوری دنیا نگاه می‌کنیم می‌بینیم بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری‌ها در زمینه‌هایی نظیر پایداری، کربن‌زدایی، کشاورزی، حمل‌ونقل و ... اتفاق می‌افتد.

مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت فولاد مبارکه افزود: در این فضا ما نیاز به دیده‌بانی داریم، چون صنایع باید تولید کنند و فضای فکری عملیاتی داشته باشند؛ بنابراین نمی‌توانند فضای بیرون را تحلیل کنند. به همین دلیل در اکوسیستم‌های مختلف حاضر می‌شوند و به‌صورت فیزیکی در کنار آن‌ها می‌آیند.

وی گفت: فولادمبارکه تاکنون در ۱۵ پارک علم و فناوری کشور رویداد سرمایه‌گذاری برگزار کرده و به همراه مدیران و شرکت‌های سرمایه‌گذار، مسائل خود را مطرح کرده است.

مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت فولاد مبارکه افزود: ما در کل کشور این سرمایه‌گذاری‌ها را انجام می‌دهیم و امیدواریم طی یک سال آینده، بتوانیم از کل پارک‌های علم و فناوری کشور بازدید کنیم و از توانایی شرکت‌های موجود آگاهی یابیم.

کد خبر: ۳۲۵٬۶۰۶

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha