به گزارش بازار، هادی حق شناس در جلسه ستاد مدیریت بحران استان که با حضور معاون فنی ستاد مدیریت بحران کشور برگزار شد، با بیان اینکه تمامی خسارتهای وارد شده به سه منطقه رشت بر اثر بارش سیل باید مستندسازی شود، اظهار کرد: این قول را به تمامی افراد آسیب دیده میدهم که خسارت آنان بعد از مستندسازی در اسرع وقت جبران و پرداخت خواهد شد.
وی با تاکید بر لزوم تسریع در روند مستندسازی و احصای میزان خسارت وارد شده به شهر رشت در سه روز گذشته گفت: اکنون اعضای کمیته بررسی و معاونت فنی ستاد مدیریت بحران در گیلان حاضرند و تمامی امکانات را برای آنان فراهم میکنیم تا در سریعترین زمان ممکن بتوانند میزان خسارت را تعیین کنند.
استاندار گیلان با اشاره به پیش بینی آسیب ۲ هزار واحد مسکونی در سه منطقه رشت بیان کرد: از روز نخست که با حضور در مناطق سیل زده، دستور مستندسازی آسیبهای وارده صادر شد تا در آینده مشکلی ایجاد نشود که انتظار دارم تا هفته آینده میزان خسارت در مناطق شهید دیانتی، سیاه اسطلخ و پیربازار مشخص و نسبت به جبران آن اقدام شود.
حقشناس با تاکید بر اینکه دولت در کنار مردم آسیب زده ناشی از سیل رشت برای رفع بخشی از آلام آنان است، تصریح کرد: ماه آینده ماه رمضان و ایام نوروز نیز در راه است لذا باید از همه ظرفیت و امکانات برای اینکه تا قبل از عید تمامی خسارات به آسیب دیدگان پرداخت و کام آنان شیرین شود را بکار بست.
وی از رایزنی خود با رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور در خصوص کمک به رفع مشکل در منطقه پیربازار رشت و دیگر مناطق این شهر خبر داد و افزود: تمامی نهادهای انقلابی و خدمات رسان پای کار بوده و افرادی که منازل و احشام شأن آنان با مشکل مواجه شده است، نگران جبران خسارت نباشند.
استاندار گیلان با بیان اینکه پاسخ به بحران از وظایف ستاد مدیریت بحران در سطح کشور است، گفت: خسارت در منطقه پیربازار و ۲ نقطه دیگر در دو بخش کشاورزی و منازل مسکونی بوده که صندوق حمایت از محصولات کشاورزی و همچنین سازمان مدیریت بحران در کنار وزارت اقتصاد مشکلات را برطرف و خسارت را پرداخت میکنند.
به گفته حقشناس، مسئولان متولی کشوری از رئیس ستاد مدیریت بحران کشور گرفته تا مسئول صندوق بیمهای خسارتهای ساختمانی و مسئولان امداد و نجات در گیلان مستقر هستند تا از نزدیک مشکلات را رصد، بررسی و حل کنند.
وی با بیان اینکه ریشه مشکل آب گرفتی محلات رشت در عدم ساماندهی شبکه فاضلاب است، تصریح کرد: میانگین اجرای طرحهای فاضلابی و تصفیهخانهها در کشور بیش از ۶۶ درصد است و این آمار در گیلان ۲۶ درصد است.
استاندار گیلان از لایروبی ۴۰ کیلومتری دو رودخانه رشت خبر داد و بیان کرد: تهدید بحران سیل رشت به فرصت تبدیل میشود، لذا با لایروبی و احداث دیواره حفاظتی میتوان از ورود آب با داخل کوچهها و منازل مسکونی جلوگیری کرد.
حقشناس با بیان اینکه بهزودی تمامی آبها از کوچهها در محلات پیربازار و شهید دیانتی خارج خواهد شد، گفت: تمامی نیروهای امدادی اعم از هلال احمر، سپاه، بسیج و دستگاه اجرایی پای کار بوده و بارشها تا عصر امروز به اتمام میرسد لذا به زودی آب از تمامی کوچهها رشت به ویژه در مناطق سیل زده خارج خواهد شد.
وی به اعطای وامهای بلاعوض به آسیب دیدگان سیل اشاره و بیان کرد: با تصمیمات اتخاذ شده وام بلاعوض توسط صندوق بیمه برای جبران خسارت به صاحبان منازلی که آسیب دیدهاند، پرداخت میشود، ضمن اینکه وامهای دیگری نیز به آنها اعطا میشود.
معاون فنی ستاد مدیریت بحران کشور نیز در این جلسه با بیان اینکه جمعبندی میزان خسارت وارد شده به گیلان و شهر رشت بر اثر بارش شدید باران سیل در حال انجام است، اظهار کرد: حسب دستور رئیس ستاد مدیریت بحران کشور و با پیگیریهای استاندار گیلان وارد شهر رشت شده و جمعبندی نهایی از میزان خسارت در حال انجام است لذا به محض جمعبندی نهایی به بازسازی و بازتوانی نقاط آسیب دیده خواهیم پرداخت.
باقری یکی از اهداف دولت را پرداخت خسارت در سریعترین زمان ممکن به آسیب دیدگان دانست و گفت: بسیار امیدواریم مردم و دیگر دستگاههای اجرایی با همکاری خود به افزایش کیفیت پرداخت میزان خسارت کمک کنند.
نظر شما