۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۷
استعلام های واگذاری زمین برای تولید برق به دو مورد کاهش یافته است

استعلام های واگذاری زمین برای تولید برق به دو مورد کاهش یافته است

مدیرکل دفتر واگذاری اراضی کشور اعلام کرد استعلام‌ها برای واگذاری زمین جهت تولید انرژی تجدید پذیر به دو مورد کاهش یافته است.

به گزارش بازار، مهدی سرخوش، مدیرکل دفتر واگذاری و توسـعه اراضی کشور اظهار داشت: با معرفی سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) تنها با دو استعلام از سازمان‌های منابع طبیعی و محیط زیست، زمین برای تولید برق در اختیار متقاضی قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه در مورد سایر طرح‌ها حدود ۱۴ تا ۱۷ استعلام باید انجام شود، افزود: در زمینه تولید انرژی تجدید پذیر، علاوه بر کاهش استعلام‌ها به دو مورد، روند واگذاری زمین و صدور مجوز نیز در کمترین زمان صورت می‌گیرد.

سرخوش تصریح کرد: ساتبا پس از دریافت تقاضای سرمایه گذاران، اقدام به اهلیت سنجی کرده و متقاضی را معرفی می‌کند.

مدیرکل دفتر واگذاری اراضی در ابتدای سخنان خود با اشاره به در پیش بودن سالروز تشکیل سازمان امور اراضی در ۷ بهمن ماه، گفت: سازمان امور اراضی با ادغام سازمان اصلاحات ارضی و ستاد مرکزی هیأت‌های هفت نفره در سال ۷۱ بنا بر ضرورت‌هایی که هنوز هم وجود دارد، تشکیل شد و بخشی از وظایف آن، تثبیت مالکیت، حفظ اراضی کشاورزی، توسعه و سازماندهی اراضی و تجمیع و یکپارچگی اراضی کشاورزی است و همچنین واگذاری زمین برای فعالیت‌های مختلف است.

سرخوش با بیان اینکه در سال ۱۳۴۱ قانون ملی شدن جنگل‌ها و در سال ۱۳۴۶ قانون حفاظت و بهره‌برداری جنگل‌ها تصویب شد، اظهار داشت: در این قانون اجازه داده شده که بخشی از اراضی ملی برای یک سری طرح‌ها واگذار شود و پس از انقلاب شکوهمند اسلامی برابر مصوب شورای انقلاب؛ طبق قانون مقرر شد که اراضی ملی و دولتی برای اجرای طرح‌های کشاورزی و سایر طرح‌های اقتصادی واگذار شود.

وی با اشاره به ادغام سازمان‌های ذیربط در سال ۱۳۷۱ و شکل گیری سازمان امور اراضی گفت: بخش بزرگی از اراضی کشور بستر تولید برای بخش کشاورزی محسوب می‌شود و از اهمیت بالایی برخوردار است و در حوزه اراضی کشاورزی هم این سازمان مسئول حفظ و حراست از اراضی کشاورزی است؛ بنابراین ما محدودیت‌هایی در بحث واگذاری زمین، به ویژه اراضی کشاورزی داریم ولی با این حال طی سال‌های گذشته نزدیک یک میلیون هکتار زمین برای طرح‌های غیرکشاورزی واگذار کردیم.

سرخوش با بیان اینکه مجموع اراضی کشور ۱۶۵ میلیون هکتار است تصریح کرد: بنا نیست ما همه اراضی را واگذار کنیم، چون برخی از اراضی مانند جنگل‌ها، مراتع درجه یک، بستر و حریم رودخانه‌ها، راه‌ها، ایل‌نشین‌ها و موارد تأسیسات دولتی قابل واگذاری نیست.

مدیرکل دفتر واگذاری و توسـعه اراضی کشور روند واگذاری زمین از مرحله تقاضا تا واگذاری را برخط خواند و گفت: از طریق سامانه‌ها و به صورت الکترونیکی این کار انجام می‌شود تا هم دسترسی مردم آسان‌تر باشد و هم شفافیت، حذف رانت و نظارت بهتر صورت پذیرد.

سرخوش افزود: متقاضیان واگذاری زمین چنان چه بتوانند موافقت اصولی و جواز تخصیص اخذ کنند که معمولاً از طریق درگاه ملی مجوزها صورت می‌گیرد، به محض این که این درخواست به سازمان امور اراضی و مدیریت‌های تابعه واصل می‌شود، از طریق پنجره واحد مدیریت زمین به سازمان منابع طبیعی به عنوان نماینده دولت در بحث مالکیت اراضی ارسال می‌شود و پس از تخصیص زمین توسط سازمان منابع طبیعی، مراحل واگذاری طی می‌شود.

وی درباره تسهیل روند واگذاری زمین برای تولید برق گفت: با پیشنهاد سازمان امور اراضی و سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر؛ ساتبا که یک تعامل و هماهنگی بسیار نزدیکی باهم داشتند و تصویب نهایی دولت، مقرر شد که این روند تسهیل شود و ساتبا پس از اهلیت سنجی، سرمایه‌گذارانی که توان و اهلیت را دارند معرفی می‌کنند سازمان امور اراضی هم پس از استعلام از منابع طبیعی و محیط زیست نسبت به واگذاری اقدام می‌کند.

کد خبر: ۳۲۲٬۶۳۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha