۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۰
کسری مخزن در تهران به ۱۳۰ میلیون مترمکعب رسید| افت ۷۰سانتی متری آب های زیر زمینی در پایتخت
معاون شرکت آب منطقه ای تهران در گفتگو با بازار:

کسری مخزن در تهران به ۱۳۰ میلیون مترمکعب رسید| افت ۷۰سانتی متری آب های زیر زمینی در پایتخت

حبیبی معاون شرکت آب منطقه ای تهران از کسری ۱۳۰ میلیون مترمکعبی مخازن آب های زیر زمینی تهران خبر داد و افزود: به طور میانگین افت سطح آب های زیر زمینی ۷۰ سانت است.

بازار؛ گروه آب و انرژی: راما حبیبی معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای تهران در گفتگو با بازار از کسری ۱۳۰ میلیون مترمکعبی مخازن آب های زیر زمینی تهران خبر داد و افزود: به طور میانگین افت سطح آب های زیر زمینی ۷۰ سانتیمتر است که امیدواریم با اجرای طرح های تعادل بخشی آب های زیر زمینی شاهد کاهش این افت ها و جبران آن باشیم.

در حال حاضر ۵۵ درصد از منابع زیرزمینی و ۴۵ درصد از سدها تامین آب می کنیم و برای جبران کسری حفر ۸۰ حلقه چاه را در دستور کار داریم

او همچنین درباره میزان استفاده از منابع آب زیرزمینی گفت: در حال حاضر ۵۵ درصد از منابع زیرزمینی و ۴۵ درصد از سدها تامین آب می کنیم و برای جبران کسری حفر ۸۰ حلقه چاه را در دستور کار داریم.

تاثیر کاهش بارندگی بر کیفیت آب تهران

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای تهران درباره کاهش سطح آب‌های سطحی و سدها و تاثیر آن بر کیفیت آب خام ارسالی، گفت: اکنون با توجه به کاهش بارش‌ها و سطح آب‌های زیرزمینی؛ آب‌های سطحی و زیرزمینی باهم اختلاط می‌شوند یعنی آب سد و چاه مخلوط می‌شود و به یک کیفیت مناسب می‌رسد.

او در پاسخ به این سوال که با اجرای طرح های تعادل بخش تا چه میزان افت آب های زیر زمینی در پایتخت کاهش خواهد یافت، گفت: برآوردها و آمار برداری درباره افت سطح آب هر ۴ سال یک بار در تهران انجام می شود. جدیدترین بررسی ها حداکثر طی ۲ سال آینده انجام خواهد شد و با استناد به آن می توان اخرین افت و کسری مخزن و نتیجه و اثر بخشی طرح های اجرایی را اعلام کرد.

ما در منابع آب زیر زمینی نباید بیلان منفی نداشته باشیم. به عبارت دیگر مقدار برداشت ما از سفره های زیر زمینی باید متناسب با تغذیه آبخوان ها و سفرهای زیر زمینی باشد. وقتی که بیلان ما منفی است می توان گفت که بیش از ظرفیت موجود برداشت شده و باید به سمت جبران آن باید رفت.

معاون شرکت آب منطقه ای تهران با بیان اینکه با اجرای تعادل های بخشی و تغذیه مصنوعی توانستیم تا حد زیادی جلوی رشد این اضافه برداشت از آب های زیر زمینی را بگیریم، ادامه داد: پیش بینی های ما حاکی از این است که با اجرای این طرح ها توانسته ایم ۴۰ الی ۵۰ درصد جلو برداشت های بی رویه از سفره های زیر زمینی و تشدید این وضعیت را بگیریم.

منابع مورد نیاز طرح های تعادل بخشی به صورت کامل تخصیص یافت

او همچنین درباره وضعیت تخصیص منابع هم اظهار داشت: منابع مورد نیاز برای اجرای طرح تعادل بخشی از سوی سازمان برنامه صورت می گیرد که در سال گذشته کل منابع در نظر گرفته شده برای این حوزه محقق شد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه ‌ای تهران همچنین در بخش دیگری از سخنان خود درباره اقدامات انجام شده برای مدیریت و کاهش مصرف آب در تهران گفت: از ابتدای سال تاکنون ۲۵۰ کنتور هوشمند بر روی چاه های مجاز کشاورزی در سطح استان تهران نصب شده است که تاثیر بسیاری بر کنترل برداشت‌های بی رویه از منابع آب خواهیم داشت. همچنین اقدامات قابل‌توجهی در شناسایی و جلوگیری از انشعابات غیرمجاز صورت گرفته است.

به گفته او، در سال گذشته در راستای طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب‌های زیر زمینی، حدود دو هزار و ۴۰۰ حلقه چاه غیر مجاز توسط امورهای منابع آب تهران، شهریار، شهرری، رباط کریم، فیروزکوه، دماوند، اسلامشهر، ورامین، پاکدشت و شمیرانات مسدود شد که با انسداد این تعداد چاه‌ها از تخلیه سالانه بیش از ۱۹ میلیون متر مکعب آب زیرزمینی در سال در محدوده عملکرد این امورها جلوگیری شد.

کد خبر: ۳۲۲٬۵۹۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha