۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۱
۴ چالش خودروسازان در سال ۲۰۲۵| رقابت خودروهای برقی بالا می گیرد
بازار بررسی کرد؛

۴ چالش خودروسازان در سال ۲۰۲۵| رقابت خودروهای برقی بالا می گیرد

خودروسازان بزرگ در دنیا با چهار چالش اساسی اعم از سایه ترامپ در صادرات خودرو، اهداف زیست محیطی، انتخاب مدیران توانمند و رقابت در هوش مصنوعی طی سال ۲۰۲۵ مواجه خواهند بود.

امید محمدی؛ بازار: «طوفان کامل» پیش بینی کارشناسان و تحلیلگران صنعت خودرو از سال ۲۰۲۵ برای تولیدکنندگان در دنیا است. واژه «طوفان کامل» یا دیدگاه منفی نسبت به آینده صنعت و بازار خودرو دنیا برای نخستین بار نیست که در سال میلادی جاری مطرح می شود، بلکه خودروسازان و قطعه سازان در دنیا چالش های متعدد و پیش بینی ها از این نوع را تجربه کردند. مدیران با تجربه صنعت خودرو در دنیا معتقد هستند که هر «چالش» با خود «فرصتی» به همراه دارد و مدیرانی که قدر این فرصت را بدانند، بهتر از دیگران این طوفان را پشت سر خواهند گذاشت.

هر روز تحولات جدیدی در صنعت خودرو رخ می‌ دهد که می ‌تواند آینده آن را به‌ طور قابل ‌توجهی شکل یا تغییر دهد؛ فناوری های نوظهور، رویدادهای غیرقابل پیش بینی، ورود بازیگران جدید، ادغام شرکت ها، تغییرات ژئوپلیتیکی و قوانین توام با گذار انرژی سوخت فسیلی به برقی در دنیا بیانگر آغاز چالش های جدید در سال ۲۰۲۵ برای صنعت خودرو دنیا است، از همین رو در ادامه به برخی از مهم ترین تغییرات صنعت خودرو دنیا با آغاز سال ۲۰۲۵ می پردازیم؛

اعمال تعرفه به واردات خودرو از چین یا اروپا ممکن است ورود خودروهای چینی به بازار آمریکا را به تاخیر بیندازد، اما به خودروسازان اروپایی فاقد سایت مونتاژ در اروپا زیان مالی وارد می کند

احتمال زیان خودروسازان اروپایی و چینی با روی کارآمدن ترامپ

تحلیل ها حاکی از آن است که دولت جدید ترامپ نسبت به سال ۲۰۱۶ غیرقابل پیش بینی است، بنابراین تصمیمات رئیس جمهور جدید آمریکا تاثیر مستقیمی بر صنعت خودرو دنیا خواهد داشت. گمانه زنی ها در مورد حذف اعتبار مالیاتی ۷ هزار و ۵۰۰ دلاری برای خودروهای برقی در آمریکا بیشترین زیان را به رقبای تسلا وارد خواهد کرد. همزمان با این مساله تلاش برای لغو اختیارات ایالت کالیفرنیا در وضع استانداردهای زیست ‌محیطی سخت‌گیرانه، با مخالفت‌ های قانونی و سیاسی مواجه خواهد شد.

از سوی، اعمال تعرفه به واردات خودرو از چین یا اروپا ممکن است ورود خودروهای چینی به بازار آمریکا را به تاخیر بیندازد، اما به خودروسازان اروپایی فاقد سایت مونتاژ در اروپا زیان مالی وارد می کند. این قانون می تواند خودروسازان چینی را جهت انتقال مونتاژ یا تولید به آمریکا ترغیب کند. بررسی ها حاکی از آن است که فرآیند برقی سازی در سال ۲۰۲۵ برای آمریکا نسبت به گذشته کند تر خواهد بود. با این‌حال، احتمالی قوی وجود دارد که کاهش مقررات، توسعه فناوری رانندگی خودکار را تسریع و تسلا از این موضوع بهره‌ مند شود.

گذار انرژی در حمل و نقل دنیا به سرعت ادامه خواهد داشت، رقابت در تولید و عرضه خودروهای تمام برقی با وجود تسلط چپینی ها به زنجیره تامین جهانی بیشتر خواهد شد. با این حال برآوردها بیانگر رشد ۳۰ درصدی تولید خودروهای برقی در سال ۲۰۲۵ است.

۴ چالش خودروسازان در سال ۲۰۲۵| رقابت خودروهای برقی بالا می گیرد

پیش از شیوع ویروس منحوس کرونا، فروش سالانه خودروهای سواری در اروپا حدود ۱۵ میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه بود. در سال ۲۰۲۴ این رقم فروش به ۱۵ میلیون و ۱۰۰ هزار دستگاه کاهش یافت

چالش خودروسازان اروپایی با اهداف زیست محیطی

پیش از شیوع ویروس منحوس کرونا، فروش سالانه خودروهای سواری در اروپا حدود ۱۵ میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه بود. در سال ۲۰۲۴ این رقم فروش به ۱۵ میلیون و ۱۰۰ هزار دستگاه کاهش یافت، درحالی که بسیاری از خودروسازان این قاره از نظر اقتصادی خود را بازسازی نکردند، تولیدکنندگان خودرو در اروپا باید در سال میلادی جاری اهداف زیست محیطی را اجرا کنند. به بیانی بهتر این خودروسازان باید انتشار دی اکسید کربن را از ۹۵ گرم به ۸۱ گرم در هر کیلومتر باید کاهش یابد. عدم رعایت این برنامه زیست محیطی از سوی خودروسازان اروپایی می تواند جریمه ۲ میلیارد دلاری برای آن ها در پی داشته باشد.

انجمن خودروسازان اروپا (ACEA) و دیگر ذی ‌نفعان خواستار تعویق این اهداف و تعیین برنامه های نرم ‌تر برای سال ۲۰۳۵ شدند، خواسته خودروسازان شامل عدم ممنوعیت فروش خودروهای سوخت فسیلی در سال مذکور نیز شده است. با این حال خودروسازانی که نتوانند گذار به خودروهای برقی را تسریع کنند، احتمالا رقابت پذیری خود در برابر خودروسازان چینی را از دست خواهند داد. خودروسازان اروپایی تلاش دارند تا قیمت خودروهای برقی و سوخت فسیلی را در سال های ۲۰۲۶ و ۲۰۲۷ یکسان یا نزدیک به هم کنند. این مهم نیز مشروط بر سرمایه گذاری قوی خودروسازان در توسعه زیرساخت های شارژ و تولید محصولات مقرون به صرفه است.

سکان هدایت خودروسازان چالش اصلی اروپایی ها

در اواخر سال میلادی گذشته کارلوس تاوارس مدیرعامل گروه خودروسازی استلانتیس که برنامه های بلندپروازانه برای رقابت در بازارهای جهانی توام با سوددهی ترسیم می کرد، از این سمت با آرای هیئت مدیره کنار گذاشته شد. تاوارس در زمان مدیریت خود موفق به خلق ۱۱ درصدی سود برای چهارمین خودروساز بزرگ جهان شده بود. مدیرعامل آینده استلانتیس باید روابط خود با ذی نفعان را بازسازی، هزینه ها را کاهش، ظرفیت ها را افزایش و توسعه محصولات را ایجاد کند. گروه خودروسازی استلانتیس آمادگی برای رعایت و اجرای استانداردها در سال ۲۰۲۵ را دارد، این خودروساز برنامه ریزی دقیقی برای فرار از جرایم مالی ناشی از عدم رعایت استانداردها در اروپا انجام داده است.

هوش مصنوعی در صنعت خودرو طی سال ۲۰۲۵ رشد و پیشرفت چشمگیری خواهد داشت

رقابت در هوش مصنوعی بالا می گیرد

هوش مصنوعی در صنعت خودرو طی سال ۲۰۲۵ رشد و پیشرفت چشمگیری خواهد داشت، در سال ۲۰۱۵ الگوریتم های یادیگری در فناوری دوربین های هوشمند سبب توسعه انواع رایانه ها شد. در سال ۲۰۲۳ نیز چت جی پی تی به کمک این فناوری آمد و تا حدودی خطاهای انسانی را کنترل و اصلاح می کند. پیش بینی ها حاکی از آن است که در سال میلادی جاری سرعت پیشرفت هوش مصنوعی به حدی خواهد بود که فراگیری خودروهای خودران را افزایش خواهد داد. همزمان با این موضوع طراحی باتری، توسعه نرم افزار و فرآیندهای تولید روبه رشد خواهد بود. خودروسازانی که سریع تر از دیگران از هوش مصنوعی استفاده کنند، برتری در رقابت نسبت به سایر تولیدکنندگان خواهند داشت، بنابراین چالش جدید فناوری خودروسازان را گرفتار خواهد کرد.

کد خبر: ۳۲۰٬۵۹۷

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha