۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۲
تاثیر ۳۰ درصدی رشد نرخ ارز در صنعت خودرو| خصوصی سازی تنها راهکار نجات صنعت خودرو است
رئیس انجمن صنایع همگن قطعه سازان در گفتگو با بازار؛

تاثیر ۳۰ درصدی رشد نرخ ارز در صنعت خودرو| خصوصی سازی تنها راهکار نجات صنعت خودرو است

نجفی منش رئیس انجمن صنایع همگن قطعه سازان کشور به بازار گفت: رشد نرخ ارز تا ۳۰ درصد در قیمت خودروها در کارخانه اثر منفی خواهد داشت.

امید محمدی؛ بازار: افزایش نرخ ارز موج گرانی جدیدی در صنایع به ویژه خودروسازی ایجاد کرده است، تک نرخی سازی ارز بزودی زیان انباشت خودروسازان را افزایش می دهد. از سوی خودروسازان و قطعه سازان ناگزیر به افزایش قیمت محصولات تولیدی خود هستند. فقدان حمایت دولت از تامین مواداولیه، کاهش تعرفه و کمبود انرژی بزودی بحرانی در جاده مخصوص ایجاد خواهد کرد که اثرات آن در رشد تقاضا خودرو یا قطعات در بازار خودرو ماه پایانی سال نمایان می شود. از سوی دولت چهاردهم تاکنون گام جدی برای خصوصی سازی دو خودروساز بزرگ کشور جهت پیشگیری از رشد زیان انباشت انجام نداده است، از همین رو جهت بررسی شرایط فعلی صنایع خودروسازی با محمدرضا نجفی منش رئیس انجمن تخصصی صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان خودرو کشور به گفت وگو پرداختیم؛

* فعالان صنعت خودرو و صنایع وابسته نسبت به رشد قیمت ارز طی مصاحبه با این رسانه هشدارهای نسبت به رشد قیمت محصولات شان اعلام کردند، آیا این مساله سبب رشد قیمت خودرو نیز خواهد شد؟

در حال حاضر وضعیت نرخ ارز برای تمام صنایع یکسان بوده و چالش های ایجاد کرده است، نرخ ارز در بازار مبادله حدود ۶۶ هزار تومان است. پیش بینی ها حاکی از آن است که این مساله تا ۳۰ درصد در قیمت خودروها در کارخانه اثر منفی خواهد داشت.

* باتوجه به رشد نرخ ارز در صنعت خودرو، آیا دولت برای ممانعت از افزایش زیان انباشت خودروسازان باید مجدد قیمت ها را افزایش دهد؟

بله، دولت راهکاری دیگری برای پیشگیری از رشد زیان خودروسازان جز افزایش نرخ محصولات همزمان با رشد قیمت ارز ندارد.

یکی از راه های نجات خودروسازان بزرگ در کشور خصوصی سازی است، واگذاری این خودروسازان به بخش خصوصی سبب حل مشکلاتی مانند افزایش زیان انباشت و عدم تنوع محصول خواهد شد

* به تازگی اخباری در مورد خصوصی سازی منتشر شده، نظر شما در مورد اجرای این سیاست مهم و نجات بخش صنعت خودرو چیست؟

یکی از راه های نجات خودروسازان بزرگ در کشور خصوصی سازی است، واگذاری این خودروسازان به بخش خصوصی سبب حل مشکلاتی مانند افزایش زیان انباشته و عدم تنوع محصول خواهد شد. اجرای این سیاست به دلیل تغییر مدیریت و هدایت بهتر خودروسازان می تواند سبب رشد کیفیت و افزایش تیراژ تولید نیز شود.

* طی یکماه اخیر صنایع خودروسازی در کشور با بحران کمبود انرژی مواجه شدند، این معضل در برنامه تولید اختلال ایجاد کرده است؟

کمبود انرژی در صنعت خودرو مانند سایر صنایع اثرات منفی مانند کاهش افت تولید را ایجاد کرده است، صنایع خودروسازی همچنان در تلاش برای کنترل تیراژ تولید همزمان با وجود کمبودها هستند.

کد خبر: ۳۱۹٬۶۶۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha