به گزارش بازار، عباس کاظمی با اشاره به سفر اخیر رئیس جمهور و اعضای هیات دولت به خراسان شمالی اظهار داشت: در جریان این سفر تعدادی از اعضای اتاق بازرگانی استان جلسهای با رئیس دولت چهاردهم و اعضای کابینه داشتند که در این قالب نظرات خود را در بخشهای مختلف منعکس کردند.
وی با بیان اینکه در این جلسه ۱۵ مورد برای توسعه استان مورد اشاره قرار گرفت که برخی از آنها موضوعات مشترک با وزارت کار محسوب میشد، افزود:پس از طرح این موضوعات خود وزیر پیگیری کرد تا در قالب امضای تفاهمنامهای، عملیاتی شدن این موارد در دستور کار قرار گیرد.
رئیس اتاق بازرگانی خراسان شمالی از پیگیری های صورت گرفته از سوی وزیر کار برای توسعه استان قدردانی کرد و ادامه داد: میدری پس از جلسه با رئیس جمهور، پیگیر دغدغههای فعالان اقتصادی استان بود و در جلسهای جداگانه این مسائل را مورد بررسی قرار داد.
ضرورت فعالسازی تعاونیهای مرزنشینان
رئیس اتاق بازرگانی خراسان شمالی در ارتباط با دغدغههای اعضای اتاق که در سفر وزیر کار مورد بررسی قرار گرفت، توضیح داد: یکی از دغدغهها مربوط به بحث تعاونی مرزنشینان بود. اگرچه ما جزو استانهای مرزی محسوب میشویم، اما تنها استانی هستیم که گذرگاه مرزی نداریم و تنها چند تعاونی مرزنشین داریم که متاسفانه در اغلب موارد این تعاونیها فعالیت چندانی نداشته و در وضعیت نیمهفعال یا غیرفعال قرار دارند.
وی با بیان اینکه این تعاونیها میتوانند سهمیه ارزی و واردات و صادرات مناسبی داشته باشند که منجر به بهبود شرایط زندگی برای ساکنان این مناطق محروم شوند، اضافه کرد: از این پتانسیل استفاده چندانی نشده و با وجود اینکه وضعیت این تعاونیها در دهههای گذشته خوب بوده این روزها وضعیت مساعدی ندارند.
کاظمی گفت: لازم است مشکلات این تعاونیها احصا شود تا بدانیم برای فعالسازی آنها چه اقداماتی میتوان انجام داد. همچنین در بحث تمدید کارتهای مرزنشینی لازم است کمکهایی صورت گیرد.
تاکید بر بهرهگیری از ظرفیتهای بومی
رئیس اتاق بازرگانی خراسان شمالی یکی از دغدغههای دیگر را بحث واحدهای صنعتی بزرگ استان دانست و اعلام کرد: این صنایع که اغلب خصولتی هستند ، تمام حسابهای خود را خارج از استان سپرده گذاری میکنند و بر این اساس منابع مالی استان در بانکها کم شده و تسهیلات خراسان شمالی نیز کاهش پیدا میکند.
مدیر پروازی از معضلات استان خبر ندارد
وی ادامه داد: زمانی که ما این دغدغه را بیان کردیم، وزیر کار نیز نسبت به این موضوع تاکید داشت و اصرارش بر این بود که حسابهای این شرکتها به استان منتقل شود و در عین حال مدیران آنها نیز باید بومی باشند چرا که اگر قرار باشد مدیری در تهران سکونت داشته باشد، از معضلات استان بیخبر خواهد بود.
وی افزود: علاوه بر مباحث اقتصادی و نظارت بر واحدها یکی دیگر از وظایف مدیران واحدهای تجاری و صنعتی در حیطه مسئولیتهای اجتماعی است. زمانی که هیأت مدیره و مدیران این شرکتها غیر بومی باشند، معضلات استان را به درستی نمیشناسند و در نهایت نمیتوانند گام مثبتی در این زمینه بردارند.
رئیس اتاق بازرگانی خراسان شمالی با بیان اینکه تامین درون استانی نیازهای واحدهای تجاری و صنعتی به درستی مورد تاکید وزیر کار قرار دارد، گفت: در بسیاری موارد فعالان حوزه صنعت برای تامین نیازهای خود در عرصه تجهیزات و غیره سراغ استانهای مختلف به ویژه تهران میروند. این در حالیست که به طور مثال خراسان شمالی در زمینه ساخت تجهیزات فلزی دارای ظرفیت بالایی است که حتی استانهای دیگر نیز خرید خود را از این واحدها انجام میدهند.
کاظمی افزود: البته ما نیز این نکته را میدانیم که گاه تامین درون استانی نیازها مقدور نیست اما زمانی که استان در یک عرصه توانمند شده، خرید از داخل استان حتی هزینههایی مانند حمل و نقل را هم برای شرکتها کاهش میدهد و از سوی دیگر موجب میشود این اعتبارات درون استان گردش داشته باشد.
همکاری وزارت کار برای واگذاری شرکتهای زیرمجموعه
وی در ادامه صحبتهای خود نحوه دریافت بیمه و مالیات از پیمانکاران را یکی دیگر از مشکلات برشمرد و گفت: در موارد متعدد پیمانکاران این گلایه را مطرح میکنند که وقتی قراردادی منعقد میکنند گرچه آنها تمام مبلغ قرارداد را در ابتدای کار دریافت نکردهاند اما بیمه و مالیات این مبالغ را لحاظ میکنند. در جلسهای که با وزیر کار داشتیم این موضوع نیز مطرح شد و قول دادند که این مسئله را بررسی کرده و در دستور کار قرار دهند.
کاظمی موضوع پرداخت سختی کار به کارگران را از دیگر دغدغههای فعالان صنعتی دانست و افزود: گاه پس از ۲۰ سال فعالیت به یک واحد اعلام میشود که از نظر شرایط آلایندگی جزو واحدهایی محسوب میشودکه باید به کارگران آن سختی کار تعلق گیرد. محاسبه سختی کار کارگران برای مدت زمان طولانی موجب میشود که واحدها با یک بدهی چند میلیاردی مواجه شوند، در حالی که این امکان وجود دارد که از آنها خواسته شود، آلایندگی را کاهش دهند.
رئیس اتاق بازرگانی خراسان شمالی ادامه داد: وقتی واحدی با چنین مشکلی مواجه شود، کارگران آن از کار خواهند افتاد. نباید اجازه دهیم کارفرما یا کارگر به دلیل پرداخت خسارتهای میلیاردی به تامین اجتماعی با مشکل مواجه شده و کار خود را از دست بدهد.
وی افزود: گاه یک گروه شغلی مانند کار در معدن از ابتدا جزو مشاغل سخت تعریف شده و کارفرما به طور دائم بابت سختی کار نیروی انسانی هزینههایی را پرداخت میکند اما اگر قرار باشد این هزینهها پس از چند سال به یکباره اعمال شود، مشکلات متعددی ایجاد میکند.
دریافت سنوات کارگران پیش از بازنشستگی
کاظمی موضوع پرداخت سنوات کارگران را از دیگر مسائلی دانست که در جلسه با وزیر کار مورد بررسی قرار گرفته است و اعلام کرد: مقرر شد در این زمینه میان کارگر و کارفرما توافقاتی صورت گیرد تا حتی در صورت لزوم پیش از فرارسیدن زمان بازنشستگی، کارگر بتواند سنوات خدمت خود را دریافت کند، چرا که در موارد متعدد ممکن است پس از چند سال واحد به دلایل متعدد فعالیت خود را پایان دهد.
رئیس اتاق بازرگانی خراسان شمالی در بخش دیگری از صحبتهایخود به بحث تهیه سند توسعه استان اشاره کرد و گفت: مقرر شد این سند از سوی اتاق بازرگانی تهیه شده و در اختیار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار گیرد. در این سند نیز لازم است تمام حوزههای تولیدی و اقتصادی به ویژه صنایع،، معادن و کشاورزی مورد توجه قرار گیرد و بررسی شود وزارت کار در چه حوزههایی میتواند نقش تسهیلگر و کمککننده داشته باشد.
وی همچنین مباحثی مانند تسهیلات مناطق محروم، اختصاص وامهایاشتغالزایی، حمایت از جمعیت قالیبافان و وضعیت بیمه آنها و واگذاری واحدهای بزرگ زیر مجموعه وزارت کار به بخش خصوصی را از جمله مواردی دانست که در جلسه با وزیر کار مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
آمادگی برخی واحدهای وزارت تعاون به بخش خصوصی
کاظمی در تشریح این موضوع گفت: از سوی وزیر کار چنین اعلام شد که آمادگی واگذاری برخی واحدهای زیر مجموعه این وزارتخانه به بخش خصوصی استان وجود دارد. به طور مثال یک دامداری ۱۰ هزار راسی سالهاست که در شیروان بیسرانجام باقی مانده و حال اگر به بخش خصوصی واگذار شود تاثیر بسزایی در اقتصاد کشاورزی استان خواهد داشت.
رئیس اتاق بازرگانی خراسان شمالی در پایان متذکر شد: در بحث پروازها نیز اعلام شد که این آمادگی وجود دارد که برقراری پروازهای استان به بخش خصوصی سپرده شود. همچنین موضوع حمایت از سرمایهگذاران داخل استان با ایجاد خط اعتباری ویژه به خصوص در مناطق محروم و صنعتی و آوردن منابع بانکی به واحدهای بزرگ صنعتیاز دیگر مواردی بود که در این دیدار مورد توجه قرار گرفت.
نظر شما