۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۱
استاندارد «حلال»، نقش ویژه‌ای در صادرات دارد | برزیل و روسیه در قله صادرات حلال!
مدیر کل امور بین الملل سازمان ملی استاندارد ایران:

استاندارد «حلال»، نقش ویژه‌ای در صادرات دارد | برزیل و روسیه در قله صادرات حلال!

اصفهان - ابراهیمی، مدیر کل امور بین الملل و حلال سازمان ملی استاندارد ایران گفت: امروزه همه استانداردها به ویژه استاندارد حلال نقش ویژه‌ ای در توسعه صادرات کشورها دارد.

سید ابراهیم ابراهیمی در حاشیه نمایشگاه تخصصی صنایع غذایی، ماشین آلات پخت نان و صنایع وابسته در اصفهان در گفت و گو با خبرنگار بازار، با بیان اینکه استانداردهای حلال از ۱۴ سال پیش تدوین شده است، اظهار کرد: امروزه همه استانداردها به ویژه استاندارد حلال نقش ویژه‌ ای در صادرات دارد، از دیدگاه جهانی سینما و رسانه، هنر و فیلم و تئاتر هم باید استانداردهای حلال را داشته باشند.

وی ادامه داد: در حال حاضر تنها مرجع رسمی تدوین این استانداردها موسسه استاندارد و اندازه شناسی کشورهای اسلامی (اسمیک) است، بیان داشت: ۵۰ کشور مسلمان و ۴ کشور غیر مسلمان به عنوان ناظر در این اسمیک حضور دارند.

مدیر کل امور بین الملل و حلال سازمان ملی استاندارد ایران با اشاره به اینکه سازمان ملی استاندارد تنها مرجع رسمی صدور مجوز حلال در کل کشور است، بیان داشت: صدور نشان حلال توسط ۲۵ شرکت و سازمان در کشور موجب سردرگمی وارد کنندگان سایر کشورها شده است.

وی افزود: سازمان ملی استاندارد در ایران تنها مرجع رسمی صدور مجوز حلال در کل کشور است.

ابراهیمی گردش مالی صنعت حلال در جهان را در سال ۲۰۲۲ حدود شش هزار میلیارد دلار برشمرد و گفت: در زمان حاضر این گردش مالی بیش از هشت هزار میلیارد دلار تخمین زده می شود و ۶۵ درصد این صنعت در حوزه غذا و دارو است.

وی با بیان ‌اینکه قانون عضویت ایران در موسسه اسمیک سال ۹۴ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، اظهار داشت: ایران نه تنها عضو فعال این موسسه بین‌المللی است بلکه ریاست کمیته فنی آن را نیز بر عهده دارد.

خدمات گردشگری، درمانی، حمل و نقل و بیمه در بخش خدمات حلال

ابراهیمی تاکید کرد: استاندارد محصولات صنعت حلال به دو بخش عمده غذایی و غیرغذایی و خدمات حلال تقسیم می‌شود که بخش اعظم آن در زمینه خدمات گردشگری، درمانی، حمل و نقل و بیمه است.

وی با بیان اینکه دریافت نشان حلال بیانگر کیفیت، اصالت، بهداشت و ایمنی محصول در داخل و خارج کشور است، اضافه کرد: مسائل فقهی، منشأ و خاستگاه استاندارد حلال است و فقیه مجتهد بر این موضوعات در کشور نظارت می‌کند.

ابراهیمی اضافه کرد: در جمع ۱۰ کشور اصلی صادرکننده محصولات حلال حتی یک کشور اسلامی هم وجود ندارد و کشورهای غیر اسلامی از جمله برزیل و روسیه در این زمینه فعال تر هستند.

وی افزود: باید با وحدت رویه در تولید و تجارت و رعایت استانداردهای حلال مورد قبول در جهان و استفاده از همه ظرفیت‌ها، به جایگاه اصلی کشورمان در تولید و صادرات محصولات حلال برسیم.

مدیرکل امور بین‌الملل و حلال سازمان ملی استاندارد ایران بیان کرد: ۹۵ درصد مردم کشور ما مسلمان هستند و ظرفیت بالایی برای تولید محصولات حلال داریم اما این محصولات باید با استانداردهای جهانی حلال نیز مطابقت داشته باشد.

کد خبر: ۳۱۹٬۱۶۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha