به گزارش بازار، اعظم کرمی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان و مدیرعامل این شرکت دانش بنیان گفت: این شرکت در زمینه هوش مصنوعی، ساخت پهپادهای بومی و پردازش تصویر فعالیت دارد و طی سالیان گذشته توانسته چند محصول مبتنی بر یادگیری عمیق را توسعه دهد.
وی افزود: یکی از محصولات این شرکت ساخت نرم افزار (AFTL) برای تشخیص هوشمند عیوب تجهیزات خطوط انتقال نیرو است؛ طی چند سال تصویربرداری پهپادی از دکلهای برق داشتهایم. در نهایت توانستهایم با کمک هوش مصنوعی پایگاه داده قوی بسازیم. این نرم افزار میتواند ۸۰ نوع عیوب الکتریکال، مکانیکال و فونداسیون خطوط انتقال را تشخیص دهد به همین دلیل نرم افزاری منحصر در دنیا محسوب میشود.
وی اظهارکرد: در این راستا پهپادی را بومی سازی کردیم. این پهپاد بدون اینکه مشکلی در ناوبری اش پیش بیاید میتواند در میدان مغناطیسی بالا تصویر برداری انجام دهد؛ ناوبری این پهپاد مبتنی بر پردازش تصویر بوده و روی آن بردهای هوشمند نصب شده است که میتواند برخی از عیوب مهم خطوط انتقال برق را با هوش مصنوعی تشخیص دهد.
وی تصریح کرد: چنین محصولی در دنیا نمونه مشابه خارجی دارد، اما پایگاه دادههای نمونههای مشابه حداکثر ۲۳، ۲۵ و ۲۷ نوع خطا را تشخیص میدهند. این شرکت به دلیل اقلیم چهار فصل و مسئله تحریم و داشتن دکلهای مختلف این فرصت را پیدا کرد که تعداد پایگاه بیشتری داشته باشد.
این پژوهشگر به مشکلات اجرای این پروژهها اشاره کرد و گفت: ما با توان این پروژهها را با حمایت دولت شروع و از دکلهای برق تصویربرداری کردهایم، اما شرکت مان بیش از یک سال است به دلیل اینکه مجوز بازدیدهای پهپادی (به علت مسائل امنیتی) لغو میشود، با چالش مالی مواجه شده است. بازدید پهپادی توانیر باید بیشتر باشد و از این شرکت حمایت بیشتری شود.
باید تسهیلات ویژهای به زنان فناور اختصاص پیدا کند
کرمی گفت: زنان میتوانند نقش موثری در جامعه به خصوص در حوزه هوش مصنوعی و ساخت پهپادها داشته باشند. هرچند این نوع فعالیتها در خارج از کشور مورد توجه میگیرد، اما متاسفانه تعداد زنان فعال در ایران بسیار کم است. گویا در کشورمان غریبه هستیم.
این عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان افزود: نهادها و ارگانهایی مانند معاونت علمی، فناوری، اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری حداقل میتوانند در زمینه هوش مصنوعی برای بانوان این حوزه تسهیلات ویژهای قائل شوند. به عنوان مثال قصد داشتیم در یکی از نمایشگاههای فناوری دبی حضور پیدا کنیم، اما سهمیهای به ما تعلق نگرفت، زیرا باید میزان فروش محصولات شرکت بیشتر میشد.
به گفته وی، قطعا اگر تسهیلاتی در این زمینه فراهم شود، میتوانیم حضور پر رنگتر و چشمگیرتری در عرصه بین المللی داشته باشیم.
نظر شما