۱۰ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۹
صنعت هوش مصنوعی در دولت ترامپ؛ تهدیدها و چالش‌ها

صنعت هوش مصنوعی در دولت ترامپ؛ تهدیدها و چالش‌ها

دونالد ترامپ مدعیست که با استفاده از هوش مصنوعی رشد اقتصادی و برتری آمریکا در جهان را تسریع می کند.

به گزارش بازار، دونالد ترامپ مدعیست که با استفاده از هوش مصنوعی رشد اقتصادی و برتری آمریکا در جهان را تسریع می کند، اما رویکرد سهلگیرانه و تلاش وی برای مقررات زدایی در این حوزه، می تواند تهدیدهایی را در زمینه انتشار اخبار جعلی به دنبال داشته باشد و به چالشی در رصد شهروندان بدون رضایت آنها و تبعیض در زمینه اشتغال منجر شود.

ترامپ در ۲۳ ژانویه ۲۰۲۵ (۴ بهمن ۱۴۰۳) دستور اجرایی جدیدی را تحت عنوان «لغو موانع رهبری آمریکا در زمینه هوش مصنوعی» صادر کرد. این دستور جایگزین دستور اجرایی ۱۴۱۱۰ مصوب ۳۰ اکتبر ۲۰۲۳ (۸ آبان ۱۴۰۲) شد که جو بایدن رئیس جمهوری سلف وی، تحت عنوان «توسعه سالم، ایمن و قابل اعتماد در استفاده از هوش مصنوعی» ارائه داد.

هوش مصنوعی، شکل همه ابعاد تعاملات بشری را از خدمات مربوط به مشتریان گرفته تا امنیت ملی تغییر داده است و ابهاماتی را درباره حریم خصوصی، عادلانه و ایمن بودن استفاده از آن برانگیخته است.

صاحبان کسب و کار برای این که بتوانند نوآور باشند و سرمایه گذاری بیشتری را جذب کنند، به یک محیط مقرراتی قابل اعتماد نیاز دارند. در مفهومی کلی تر، جوامع انتظار دارند تا توسعه هوش مصنوعی با نظارت قوی انجام شود چرا که این فناوری نوین همزمان با ایجاد فرصت های بی سابقه ای برای به حداکثر رساندن پتانسیل انسانی، خطراتی نیز برای امنیت شغلی، برابری و حتی امنیت فردی و ملی دارد. بنابراین مسئله رویکرد باز دولت ترامپ و آسانگیری وی در اجرای مقررات در استفاده از هوش مصنوعی، یکی از مسائل نگران کننده محسوب می شود.

فرمان اجرایی ترامپ، تغییر قابل توجهی نسبت به دستور اجرایی دولت بایدن و تاکید او بر نظارت، کاهش ریسک و برابری در چارچوبی متمرکز بر مقررات و ارتقای نوآوری برای حفظ سلطه جهانی آمریکا داشته است.

در دستور اجرایی بایدن، بر نقش آمریکا در پیشتازی در استانداردهای مهار هوش مصنوعی و محافظت در برابر خطرات آن تاکید می شد.

این دستور در داخل آمریکا، ایجاد استانداردهایی برای استفاده سالم از هوش مصنوعی را در بر می گرفت و از توسعه دهندگان سامانه های پرخطر هوش مصنوعی می خواست تست های مربوط به ایمنی استفاده از آن را در اختیار دولت قرار دهند. همچنین دولت بایدن معیارهایی را برای حفاظت از حریم خصوصی، جلوگیری از تبعیض الگوریتمی و حمایت از نیروی کاری که در نتیجه تغییرات ناشی از استفاده از هوش مصنوعی بیکار می شوند، تعیین کرد.

دولت بایدن همچنین خواستار استفاده «مسئولانه» از هوش مصنوعی در مراکز مراقبت های بهداشت و درمان، آموزش و در فعالیت های دولتی بود.

در سطح بین المللی، دولت بایدن خواستار همکاری سازمان های فدرال با همتایان آنها در سایر کشورها برای ایجاد بستر امن استفاده از هوش مصنوعی و رفع چالش های مرزی از جمله امنیت سایبری و توسعه پایدار شد.

نگاه متفاوت ترامپ به مقوله هوش مصنوعی

دستور اجرایی ترامپ به وضوح توسعه هوش مصنوعی را در چارچوب رقابت پذیری و قدرت اقتصادی قرار می دهد و ارجحیت را به سیاست هایی می دهد که موانع مقرراتی استفاده از این نوآوری را لغو می کند.

ترامپ وعده داده «دستورات اجرایی خطرناک بایدن را که به زعم او «نوآوری در بخش هوش مصنوعی را به تعویق می اندازد» لغو کند. بنابراین می توان انتظار داشت که تغییر قابل توجهی در رویکرد دولت کنونی آمریکا در نظارت بر استفاده از هوش مصنوعی حاصل شود.

با این حال، بررسی دقیق تر سند سیاست دولت ترامپ به ویژه در رابطه با گزارش «پروژه ۲۰۲۵» نشان می دهد، در حالی که دولت ترامپ مدعی حمایت از پیشرفت نوآوری با کاهش مقررات در توسعه هوش مصنوعی است، این گزارش ملاحظات امنیت ملی خاصی دارد و خواستار اجرای هوش مصنوعی در فرایندهای تجاری و ایجاد تیم ویژه سیاست هوش مصنوعی، تاکید بر ارزش های احتمالی هوش مصنوعی درحوزه تجارت و تقویت کنترل های صادراتی برای «حفظ و حراست از نوآوری های هوش مصنوعی و جلوگیری از سوء استفاده دشمنان خارجی» است.

استفاده ترامپ از هوش مصنوعی می تواند با توجه به سابقه او در استفاده از رسانه های اجتماعی و انتشار اخبار جعلی، این روند را تشدید کند.

هوش مصنوعی برای عملکرد خود به حجم زیادی از داده ها نیاز دارد که می تواند به جمع آوری و سوء استفاده از داده های شخصی شهروندان و نقض حریم خصوصی آنها منجر شود.

الگوریتم های هوش مصنوعی می تواند منحصر به تصمیمات تبعیض آمیز در زمینه های مختلفی از جمله استخدام، مسکن و عدالت کیفری شود. نگرانی هایی درباره استفاده از هوش مصنوعی در زمینه امنیت و مهاجرت وجود دارد که می تواند باعث تبعیض علیه گروه های اقلیت نیز شود.

نگرانی از استفاده دولت ترامپ از هوش مصنوعی حتی می تواند به حوزه سلاح های خودکار و سایر فناوری های نظامی خطرناک تعمیم یابد و با گسترش چنین سلاح ها و فناوری هایی تنش های بین المللی و رقابت های تسلیحاتی تشدید شود.

تاثیر استفاده از هوش مصنوعی در انتخابات را نیز نمی توان نادیده گرفت زیرا این فناوری می تواند به دستکاری در افکار عمومی و تاثیر گذاری بر نتایج انتخابات منجر شود.

با توجه به سابقه ترامپ در ترغیب رای دهندگان و تشویق آنها به حمله به کنگره در دور قبلی انتخابات بعید نیست که رئیس جمهوری آمریکا در پایان این دوره از ریاست جمهوری اش نیز با توسل به فناوری هوش مصنوعی از کناره گیری خودداری و از آن برای انتشار اطلاعات غلط و تبلیغات هدفمند استفاده کند.

ادعای یکه تازی ترامپ در رهبری جهان با استفاده از هوش مصنوعی

ترامپ بر خلاف بایدن که بر همکاری بین المللی، تعامل آمریکا با کشورهای متحد و سازمان های جهانی برای ایجاد استانداردهای مشترک امن هوش مصنوعی و چارچوب اخلاقی تاکید داشت، موضع یکجانبه گرایانه تری را اتخاذ کرده و بر نقش رهبری آمریکا بدون تعهدی خاصی بر همکاری های بین المللی تاکید دارد.

رویکرد ترامپ در مقررات زدایی یا کاهش مقررات در این بخش در حالی اتخاذ شده که اتحادیه اروپا به ویژه، به سمت چارچوب مقرراتی سختگیرانه تر برای استفاده از هوش مصنوعی حرکت می کند. قانون هوش مصنوعی اتحادیه اروپا که در مارس ۲۰۲۴ (فروردین ۱۴۰۳) توسط پارلمان این اتحادیه تصویب شد، مقررات جامعی را علیه توسعه و استفاده از فناوری های هوش مصنوعی وضع می کند و بر امنیت، شفافیت، مسئولیت پذیری و حفظ اصول اخلاقی تاکید دارد.

اولویت های ترامپ در بخش هوش مصنوعی، چالشی برای شرکت های آمریکایی

تاکید ترامپ بر کاهش بار مقرراتی در صنعت هوش مصنوعی در تضاد آشکار با رویکرد اتحادیه اروپا است که بر اصول محتاطانه در اولویت دادن به محافظت های اجتماعی در مقابل پیشرفت سریع فناوری تاکید دارد. این تضاد می تواند باعث اصطحکاک بین محیط های مقرراتی آمریکا و اتحادیه اروپا به ویژه در شرکت های چند ملیتی شود.

هر چند قانون هوش مصنوعی اتحادیه اروپا به دلیل مانع تراشی در مقابل پیشرفت نوآوری مورد انتقاد است اما فقدان تدابیر محافظتی اخلاقی و کاهش ریسک در دستور اجرایی ترامپ می تواند توانایی شرکت های آمریکایی را برای رقابت در بازارهای اروپا تضعیف کند. تبعیت از استانداردهای قانون هوش مصنوعی اتحادیه اروپا، شرط قانونی دسترسی به بازارهای این اتحادیه است.

رویکرد ترامپ در حوزه هوش مصنوعی ممکن است تلاش ها برای ترسیم استانداردهای جهانی برای حکمرانی هوش مصنوعی را پیچیده و دشوار کند. در حالی که اتحادیه اروپا، گروه هفت و سایر سازمان‌های چندجانبه در تلاش هستند تا بر روی اصول کلیدی مانند شفافیت، انصاف و ایمنی همسو شوند، تمرکز یکجانبه ایالات متحده بر مقررات‌زدایی می‌تواند تاثیر این کشور را در شکل ‌دهی به این هنجارهای جهانی محدود کند. علاوه بر این، چرخش دولت ترامپ به سمت مقررات زدایی، خطر ایجاد این تصور را دارد که که ایالات متحده دستاوردهای کوتاه مدت در بخش نوآوری را به ملاحظات اخلاقی بلندمدت ترجیح می دهد و به طور بالقوه متحدان و شرکایش را از خود دور می کند.

نفوذ چین رویکرد ترامپ را محک می زند

رویکرد ترامپ در حوزه هوش مصنوعی این سوال را ایجاد می کند که آیا چنین رویکردی نقش رهبری آمریکا در جهان در این حوزه را گسترش می دهد یا باعث می شود رقبای واشنگتن مانند چین، پلتفورم قوی تری را در زمینه هوش مصنوعی ایجاد کنند. رویکرد آمریکا در دولت ترامپ بدون تردید باعث سرمایه گذاری و نواوری توسط شرکت های هوش مصنوعی آمریکا خواهد شد اما چین ممکن است در فعالیت های بین المللی تعامل بیشتری داشته باشد و این امر موضع پکن را در هدایت رهبری هوش مصنوعی در سطح بین المللی تقویت خواهد کرد.

ذی نفعان لغو مقررات هوش مصنوعی در آمریکا چه کسانی هستند؟

تعجیل در استفاده از هوش مصنوعی خطرناک است. هوش مصنوعی و دیگر ابزارهای خودکار تاکنون به سرعت در بخش های خصوصی و دولتی مورد استفاده قرار گرفته اند، بدون این که تبعات احتمالی آنها لحاظ شود. بدون وجود محافظ های امنیتی، این فناوری می تواند در صورت استفاده درتصمیم گیری شغلی و بسیاری دیگر از مسائل حساس برای افراد زیادی آسیب زا باشد.

شرکت های بزرگی همچون آمازون، اپل، آلفابت، فیسبوک، و مایکروسافت که به «بیگ تک» یا پنج شرکت بزرگ فناوری آمریکا معروف هستند، نفوذ قابل ملاحظه ای در تصمیم گیری های ترامپ ودستورات اجرایی او دارند و بارها باعث آسیب های ناشی از اقدامات تبعیض آمیز در زمینه استخدام نیروها شده اند و بسیاری از کارکنان عنوان کرده اند که امروزه پلتفورم های دیجیتال، به ویژه گیج کننده، غیرقابل دسترسی و مبهم هستند. بدون وجود تدابیر محافظتی، چنین نفوذی می تواند به آسیب های واقعی تر منجر شود.

سرمایه گذاری ترامپ و استفاده ابزاری ازهوش مصنوعی

ترامپ چندی پیش از تاسیس شرکت جدیدی تحت عنوان استارگیت با مشارکت شرکت های سافت‌بنک، اوپن‌اِی‌آی و اوراکل، سافت بنک خبر داد که یک پروژه عظیم سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در زیرساخت‌های هوش مصنوعی در ایالات متحده به ارزش ۵۰۰ میلیارد دلار است. این اقدام به منظور باز گذاشتن دست هوش مصنوعی و رهبری آمریکا در رقابت های فناورانه در جهان است.

ترامپ در زمان اعلام تاسیس استارگیت مدعی شد که به دلیل رقابت با چین در صدد حفظ برتری فناوری در این کشور است.

در داخل آمریکا، ترامپ در سیاست های مهاجرتی نیز از هوش مصنوعی برای کنترل ورود مهاجران خارجی استفاده می کند.

ایلان ماسک مشاور وی و وزیر وزارت کارامدی دولت، با تکیه بر هوش مصنوعی تلاش می کند درباره نیروهای استخدامی در سازمان های دولتی تصمیم گیری کند. گفته می شود استفاده از سامانه های مبتنی بر هوش مصنوعی جایگزین بسیاری از کارمندان دولتی خواهد شد؛ موضوعی که انتقادهای گسترده ای را برانگیخته است.

هنوز معلوم نیست که سیستم‌های هوش مصنوعی چگونه کار می‌کنند. این ابهام حتی دموکرات ها را نیز در داخل آمریکا نگران کرده است. کارشناسان تایید می کنند که استفاده از هوش مصنوعی در دولت فدرال، بدون آزمایش و راستی آزمایی قوی این ابزارها می‌تواند عواقب فاجعه‌باری داشته باشد.

دولت ترامپ تاکنون درباره نحوه عملکرد سیستم های هوش مصنوعی شفاف نبوده است. این کشور در حال حاضر از هوش مصنوعی برای سرکوب افرادی استفاده می کند که به زعم این کشور امنیت ملی را به خطر می اندازند. در این ارتباط وزارت امور خارجه آمریکا در حال برنامه ریزی برای استفاده از هوش مصنوعی جهت شناسایی حساب های کاربری اتباع خارجی در رسانه های اجتماعی است تا روادید هر کسی را که ممکن است از حامیان حماس باشد لغو کند.

نظر هوش مصنوعی درباره رویکرد ترامپ در استفاده از این فناوری

نرم افزار چت با هوش مصنوعی موفقیت ترامپ در تضمین برتری آمریکا را یک چالش پیچیده توصیف کرده است.

هوش مصنوعی در تحلیل و آینده نگری خود درباره رویکرد رئیس جمهوری آمریکا در قبال هوش مصنوعی پاسخ داد: برخی تحلیلگران معتقدند که با توجه به رقابت فزاینده کشورها در حوزه هوش مصنوعی، تضمین برتری مطلق برای هیچ کشوری امکان پذیر نیست.

برخی حتی نگران هستند که سیاست های ترامپ مانند محدودیت های مهاجرتی و تقابل با چین به ضرر رقابت پذیری آمریکا در هوش مصنوعی تمام شود.

در یک جمع بندی، استفاده ترامپ از هوش مصنوعی می تواند تهدیدی جدی برای دموکراسی، حریم خصوصی، امنیت ملی و حقوق بشر ایجاد کند.

کد خبر: ۳۳۳٬۳۸۳

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha