۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۱
کهگیلویه و بویراحمد غنی از منابع؛ تهی از توسعه| معادنی که خاک می خورند
گزارش بازار؛

کهگیلویه و بویراحمد غنی از منابع؛ تهی از توسعه| معادنی که خاک می خورند

یاسوج- کهگیلویه و بویراحمد دارای بزرگترین معادن رسوبی در کشور و بزرگترین معدن فسفات کشور بوده که هنوز توسعه ای برای استان به همراه نداشته است.

صدیقه امیدی؛ بازار: با وجود اینکه معادن از ظرفیتهای مهم استان کهگیلویه و بویراحمد است و نخستین ذخیره معدنی نیترات کشور نیز در بخش دیشموک کهگیلویه و بویر احمد کشف شد و سبب شد، ایران در جمع کشورهای دارای این ماده معدنی راهبردی قرار گیرد، هنوز استان از بن بست محرومیت خارج نشده و معادن آورده مطلوبی برای استان نداشته است.

بزرگترین معدن فسفات کشور، معدن فسفات چرام با عیار ۸.۵ تا ۹ درصد است که با فعال شدن آن مشکلات بسیاری در بخش تولید کشور رفع می شود و ذخیره قطعی این معدن، ۸۵ میلیون تن بوده که به عنوان بزرگترین معدن فسفات ایران و کم نظیرترین معدن در خاورمیانه شناخته می شود.

معدن کوه لار چرام با ذخیره قطعی ۸۵ میلیون تن و ذخیره احتمالی ۱۳۰ میلیون تن فسفات بزرگترین معدن فسفات ایران است و عملیات اکتشافی معدن فسفات چرام از سال ۱۳۴۹ آغاز شد و تا سال ۱۳۷۲ طول کشید و استخراج آن از سال ۸۴ درقالب طرح بزرگ ملی در دستور کار قرار گرفت.

کهگیلویه و بویراحمد غنی از منابع؛ تهی از توسعه| معادنی که خاک می خورند

این معدن، به علت نبود سرمایه و سرمایه گذار هنوز به مرحله استخراج و بهره برداری نرسیده و با احداث کارخانه اسید فسفریک و بهره برداری از معدن فسفات چرام زمینه اشتغال بیش از یک هزار نفر در استان فراهم می شود.

معادنی که خاک می خورند

استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن معادنی که هنوز در دل کوه جا خوش کرده و خاک می خورند و بهره برداری از آنها در حد مصوبه باقی مانده، می تواند راه توسعه را بپیماید اما همانگونه که منابع عظیم نفت و گاز، جنگلها، بهره مندی از ۱۱ درصد راون آبهای کشور و بسیاری از پتاسیلهای دیگر هنوز رایحه توسعه را به همراه نداشته است، معاون نیز این گونه است.

کهگیلویه و بویراحمد غنی از معادن بوکسیت، مس، ذخایر گوگرد، معدن سنگ‌های ساختمانی و معادن گچ بوده و با مساحتی ۱۶ هزار و ۲۶۴ کیلومتر مربعی دارای بزرگترین معدن فسفات کشور با ۸۱ میلیون تن ذخیره قطعی قابل بهره‌برداری در کوه «لار» در شهرستان «چرام» است.

حال با این همه منابع خدادادی، این استان هنوز در مناطقی با واژه محرومیت دست و پنجه نرم می کند تا اقتصادی توسعه نیافته معضلات و مشکلات بسیاری با خود به همراه آورد.

مدیر کل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد در این راستا در گفتگو با خبرنگار بازار گفت: بیشتر معادن در کهگیلویه و بویراحمد شامل فسفات، بوکسیت و سلستین، سیمان، مرمریت، آهک، گچ، سنگ لاشه، مارن، شن و ماسه است.

کهگیلویه و بویراحمد غنی از منابع؛ تهی از توسعه| معادنی که خاک می خورند

امیر تیمور موسویان تصریح کرد: کهگیلویه و بویراحمد از نظر معادن در حوزه رسوبی غیر فلزی قرار داشته و پتانسیل‌های خوبی در این حوزه وجود دارد و بهره‌برداری مناسب از این معادن سبب می شود که علاوه بر اشتغالزایی، میزان صادرات استان نیز افزایش یافته و توسعه اقتصادی به همراه داشته باشد.

روش های اکتشاف معادن به روز نیست

وی اظهار داشت: مهمترین مشکلات واحدهای معدنی کهگیلویه و بویراحمد بالا بودن هزینه‌های استخراج و فرسودگی تجهیزات و به روز نبودن روش‌های اکتشاف است.

موسویان تصریح کرد: نخستین ذخیره معدنی نیترات کشور در بخش دیشموک کهگیلویه و بویر احمد کشف شده است.

مدیر کل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد: معادن نقش بسیار مهمی در توسعه و معیشت مردم دارند اما در استان یکی از مشکلات این است که هیچ کدام از هلدینگ‌های بزرگ کشور و شستاها در این استان نمایندگی ندارند

وی با بیان اینکه سند توسعه چهار ساله استان بر پایه استفاده از تمام پتانسیل ها و ظرفیت ها تدوین شده است، گفت: معادن نقش بسیار مهمی در توسعه و معیشت مردم دارند اما در استان یکی از مشکلات این است که هیچ کدام از هلدینگ‌های بزرگ کشور و شستاها در این استان نمایندگی ندارند.

موسویان اظهار داشت: ۵۸ طرح در زمینه‌های مختلف در دست اقدام داریم.

بیکاری هنوز از بزرگترین مشکلات کهگیلویه و بویراحمد است

نماینده مردم شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی نیز در این راستا در گفتگو با خبرنگار بازار گفت: کهگیلویه و بویراحمد در بسیاری از حوزه ها دارای پتانسیل‌های خوبی است با این وجود، بیکاری هنوز از بزرگترین مشکلات استان است.

محمد بهرامی افزود: بیشترین مطالبه مردم استان اشتغال است و برای اشتغال ۱۴ هزار درخواست در شهرستان بویراحمد به دفتر ارسال شده است.

وی با بیان اینکه استان در حوزه منابع بسیار غنی است، گفت: باید از منابع با جذب سرمایه گذار، در راستای اشتغالزایی و بهبود معیشت مردم استفاده کرد.

کهگیلویه و بویراحمد غنی از منابع؛ تهی از توسعه| معادنی که خاک می خورند

بهرامی تصریح کرد: پیشرفت اقتصادی نیازمند همکاری همه حوزه ها و استفاده از منابع و بالفعل شدن ظرفیتها است.

تسهیلات و موانع قانونی بزرگترین مشکلات طرح های اقتصادی است

استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این راستا در گفتگو با خبرنگار بازار گفت: ۱۳۰ فرصت سرمایه گذاری در استان مشخص می شود.

رحمانی افزود: تسهیلات و موانع قانونی بزرگترین مشکلات طرح های اقتصادی است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد: دو هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح های اقتصادی استان در قالب تفاهم نامه با صندوق توسعه ملی تامین خواهد شد

وی بیان داشت: دو هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح های اقتصادی استان در قالب تفاهم نامه با صندوق توسعه ملی تامین خواهد شد.

استاندار با بیان اینکه کهگیلویه و بویراحمد دارای بیش از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تن ذخیره معدنی است، گفت: سرمایه گذاری در بخش معدن یکی از محورهای توسعه استان کهگیلویه و بویراحمد است و باید در این راستا زمینه تحقق و اکتشاف و بهره برداری از معادن فراهم شود.

به نظر می رسد، مشارکت بخش خصوصی در توسعه بخش معدن در استان می تواند استفاده از این ظرفیتها در راستای توسعه اقتصادی را تحقق بخشد همانگونه که در حوزه تولید سیمان، استان به یکی از قطبهای تامین سیمان کشور تبدیل شده است.

کهگیلویه و بویراحمد غنی از منابع؛ تهی از توسعه| معادنی که خاک می خورند

کهگیلویه و بویراحمد در زمینه کانی‌های غیرفلزی ظرفیتهای مناسبی دارد که باید مطالعات اکتشافی و تفصیلی روی آن انجام شود و فسفات، سنگ‌های تزئینی و لاشه، گچ و بوکسیت جزو معادن مهم استان هستند و می تواند در شاخص رقابت پذیری نیز امتیاز مهمی برای استان باشد.

کهگیلویه و بویراحمد، نیازمند جلوگیری از خام فروشی معادن، تکمیل زنجیره ارزش، فعال سازی معادن کوچک و متوسط، واگذاری طبق قانون آنها به بخش خصوصی، توسعه زیرساخت ها، ارتقای بومی سازی و افزایش تولید و صادرات است.

کد خبر: ۳۱۸٬۵۰۷

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha