به گزارش خبرنگار بازار، وضعیت کشاورزی اصفهان تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار دارد که خشکی زایندهرود یکی از مهمترین آنهاست؛ برای حفظ و توسعه کشاورزی در این استان، نیاز به مدیریت صحیح منابع آبی و اجرای طرحهای آبیاری مدرن وجود دارد.
همچنین، برنامهریزی برای تنوع بخشی به محصولات و افزایش بهرهوری میتواند به تقویت موقعیت اصفهان در زمینه صادرات کشاورزی کمک کند؛ با بازگشایی زاینده رود، هم اکنون، تنها بیش از ۵۰ هزار هکتار از زمینهای زراعی و باغی مزارع غرب و شرق استان اصفهان آبیاری و کشت شده است.
در این ارتباط احمد فلاحی کارشناس اقتصاد کشاورزی به بازار می گوید: پس از بازگشایی زاینده رود، آب به مدت هفت روز برای کشت پاییزه و آبیاری باغها تحویل کشاورزان غرب استان شد و برای مزارع شرق استان نیز به مدت هفت روز در رودخانه زاینده رود جاری بوده است.
وی افزود: پیش بینی میشود بیش از ۵۰ هزار هکتار از زمینهای زراعی و باغی مزارع غرب و شرق استان اصفهان آبیاری شوند اما این روند میزان کِشت کمتر از ۵۰ درصد سال گذشته را نشان می دهد.
این کارشناس اقتصاد کشاورزی تاکید کرد: محصولات کشاورزی تولیدی استان اصفهان از نظر کیفیت و کمیت رتبه اول کشور را دارد و در صورتی که مسئولان کشور همچنان انتظار دارند که نصف جهان رتبه خود را در تولید محصولات کشاورزی حفظ کند، باید روند احیای زاینده رود را تسریع کنند.
نظر شما