به گزارش بازار به نقل از شرکت پالایش نفت بندرعباس، احمد هاشمی در بازدید از پروژه ارتقای کیفیت محصولات سنگین شرکت پالایش نفت بندرعباس با اشاره به مراحل مختلف این پروژه اظهار کرد: عملیات اجرایی پروژه در چند بخش از جمله واحدهای فرآیندی، ساختمانهای برق، انبارها و اتاقهای کنترل در حال انجام است و این پروژه تاکنون به پیشرفت بیش از ۱۵ درصدی دست یافته و روند پیشرفت آن در نشستهای ماهانه با پیمانکار کنترل میشود.
وی افزود: طرح ارتقای کیفیت محصولات سنگین به سه پروژه تقسیم شده که شامل احداث ۱۵ واحد فرآیندی در دو فاز است. فاز اول متشکل از ۸ واحد فرآیندی درحال اجراست، همچنین احداث واحدهای جانبی نظیر برق، آب، بخار، نیتروژن به همراه مخازن ذخیرهسازی و پروژه مجتمع روغنسازی و تولید روغنهای گروه دو و سه از دیگر بخشهای این پروژه است.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس به اهمیت این طرح از چند جنبه مختلف اشاره کرد و گفت: اجرای این طرح با هدف کاهش تولید نفتکوره و افزایش فرآوردههای با ارزش افزوده بالا و سازگار با محیط زیست، بهبود عملکرد اقتصادی، تولید کک اسفنجی مورد نیاز صنایع آلومینیوم و قطع وابستگی به واردات این محصول راهبردی، از دستاوردهای مهم این پروژه است. افزون بر این، طرح ملی ارتقای کیفیت محصولات سنگین سبب ایجاد اشتغال پایدار برای بیش از ۲ هزار نفر میشود.
هاشمی با اشاره به دستاوردهای این طرح ملی تصریح کرد: تبدیل پالایشگاه نفت بندرعباس به پتروپالایشگاه با قابلیت تولید پروپیلن و نفتا، بهینهسازی مصرف انرژی و افزایش بهرهوری، افزایش تولید بنزین و نفتگاز با استاندارد یورو ۵ و افزایش ارزش افزوده از طریق تکمیل زنجیره ارزش صنعت پالایش نفت و گاز از جمله دستاوردهای کلیدی این طرح هستند.
وی با بیان اینکه اجرای این پروژه همسو با الزامهای ارتقای کیفیت و اهداف کلان کشور در زمینه صنعت نفت و گاز قرار دارد، ادامه داد: از جمله این الزامها میتوان به تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز و جلوگیری از خامفروشی، ارتقای فناوری و کاهش تولید نفتکوره و اجرای سیاستهای کلی اصلاح الگوی مصرف انرژی اشاره کرد.
ارتقا کیفیت محصولات مطابق با آخرین استانداردهای جهانی
مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس گفت: این پروژه به کاهش مقدار مصرف نفتکوره در صنایع داخلی از جمله نیروگاهها و پاسخگویی به الزامهای سازمان بینالمللی دریانوردی (IMO ۲۰۲۰) برای کاهش مقدار گوگرد سوخت نفتکوره در ناوگان حملونقل دریایی توجه دارد.
هاشمی با اشاره به اینکه تبدیل نفتکوره به فرآوردههای سبکتر و سازگار با محیط زیست با استفاده از فناوریهای جدید، به کاهش تولید نفتکوره و تولید فرآوردههای با ارزش افزوده بیشتر کمک میکند، تصریح کرد: ارتقای کیفیت محصولات مطابق با آخرین استانداردهای جهانی از اهداف اصلی پروژه است.
وی با تأکید بر استفاده از دانش فنی ایرانی در این پروژه ملی اظهار کرد: با اجرای این طرح، پالایشگاه نفت بندرعباس به یکی از پیچیدهترین و پیشرفتهترین پالایشگاههای کشور و منطقه تبدیل میشود و ضریب پیچیدگی آن بهعنوان یک شاخص در توان تبدیل خوراک سنگین نفتی به محصولات سبکتر، با کیفیتتر و با ارزشتر از ۵.۶۹ به عدد ۱۲.۵ ارتقا مییابد که سبب افزایش حاشیه سود، تولید محصلات راهبردی و کاهش آلودگیهای زیست محیطی میشود.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس تصریح کرد: با اجرای این طرح، پالایشگاه نفت بندرعباس نهتنها به تأمین نیازهای داخلی کمک میکند، بلکه با استفاده از فناوریهای نوین و دانش فنی بومی، به توسعه صنعت پالایش نفت در کشور کمک شایانی خواهد کرد.
طرح ارتقای کیفیت محصولات سنگین پالایشگاه نفت بندرعباس یکی از طرحهای اولویتدار و راهبردی کشور است که با هدف کاهش تولید نفتکوره و افزایش تولید فرآوردههای با ارزش افزوده بیشتر و سازگار با محیط زیست در حال اجراست.
نظر شما