بازار؛ گروه راه و مسکن: غلامرضا صالحی رئیس بنیاد مسکن در همایش سراسری بنیاد مسکن با بیان اینکه ماشینآلات تخصصی آواربرداری در کشور نداریمگفت: ما خواستار صفر شدن تعرفه این ماشینآلات برای واردات هستیم چرا که بنیاد مسکن متولی آواربرداری و ساخت و ساز در سوانح است.
صالحی با تاکید بر اینکه در کشور ماشینآلات تخصصی آواربرداری نداریم ادامه داد: اگر بیل مکانیکی ۲۴ متری نیاز داشته باشیم، در کشور نداریم. نبود این ماشینآلات در حادثه متروپل به خوبی مشهود بود. بنابراین چندین بار درخواست کردهایم تعرفه واردات ماشینآلات تخصصی را صفر کنند تا از محل منابع بنیاد مسکن بتوانیم آنها را وارد کنیم.
رئیس بنیاد مسکن بیان کرد: متاسفانه این امکان تا امروز فراهم نشده است. بنیاد مسکن بیش از ۱۰ هزار نیرو در سراسر کشور دارد. تا امروز بیش از ۲ میلیون واحد را در سوانح و حوادث نوسازی کردهایم.
۴۰ هزار روستای بیش از ۲۰ خانوار داشته ایم که برای تمامی آنها طرح هادی تشکیل شده است
صالحی با بیان اینکه طبق آخرین آمارهای اعلام شده ۴۰ هزار روستای بیش از ۲۰ خانوار داشته ایم که برای تمامی آنها طرح هادی تشکیل شده است گفت: با توجه به آنکه طرح هادی سند روستا و ملاک عمل برای پیشرفت و توسعه منطقه به شمار میرود.
منطقه شمیرانات بیش از۲۰ سال است که نیاز به توسعه دارد، اما امکان اجرای آن وجود ندارد
رئیس بنیاد مسکن با بیان اینکه سومین عامل در عقب ماندگی توسعه روستاها حریم کیفی رودخانهها است گفت: منطقه شمیرانات بیش از ۲۰ سال است که نیاز به توسعه دارد، اما امکان اجرای آن وجود ندارد این در حالیست که ساخت و ساز غیر مجاز در آن به صورت کامل و راحت انجام میشود. به طوری که طبق آمارها در بسیاری از روستاهای این منطقه بیش از ۵ برابر روستاها ساخت و ساز غیرمجاز انجام شده است.
وی یادآور شد: توسعه روستاها بر اساس قوانین و مقررات و بر اساس سرشماری مرکز آمار انجام و بر اساس آن میزان زمین مورد نیاز مشخص میشود که پیشنهاد می شود بنیاد مسکن از این قوانین مستثنی شود تا بتوانیم زمین مورد نیاز را تامین کنیم. چراکه در بسیاری از روستاها ما امکان تامین زمین برای جوانان را نداریم و در سه استان شمالی کشور این کار کاملا قفل شده و ما حتی تقاضای افزایش تراکم کرده ایم چراکه الحاق اراضی با توجه به اراضی کشاورزی ممنوع است، اما شاهد آن هستیم که تخلفات غیرمجاز ساخت وساز در این روستاها ادامه دارد.
رئیس بنیاد مسکن یادآور شد: تقاضا داریم که موضوع بازنگری طرحهای هادی روستایی را مجلس در دستور کار خود قرار دهد چراکه مردم نیاز دارند که اراضی را تامین کنند.
وی با اشاره به بازنگری قوانین توسعه روستاها از سوی مجلس گفت: بزرگترین و مهمترین مشکلی که بنیاد مسکن در سالهای گذشته با آن روبرو بوده قوانین دست و پاگیر برای تامین سرانهها بوده به طوری که بسیاری از روستاها بیش از ۲۰ سال است که نیاز به توسعه دارند، اما قوانین موجود امکان تامین سرانه برای آنها را نمیدهد.
صالحی اظهار کرد: در حال حاضر بنیاد مسکن برای توسعه حریم شهرها تنها یک رای دارد و همین امر باعث میشود که بسیاری از شهرداران و ادارات کل اجازه تامین سرانهها از شهرها برای توسعه روستاها را نداشته و همین امر خود یکی دیگر از مشکلات و موانع برای توسعه روستاها به شمار میرود.
نظر شما