ساخت ربات خودران حامل بار تا نیم‌ تن با قلب تپنده ایرانی

ساخت ربات خودران حامل بار تا نیم‌ تن با قلب تپنده ایرانی

ربات حمل بار دستاورد جدید محققان کشور است که در یکی از شرکت‌های فناور با قابلیت بلند کردن بار تا نیم تن به تولید رسیده است و به گفته آنها تفاوت این ربات با سایر نمونه‌های مشابه آن، خودران بودن آن است.

به گزارش بازار، افزایش کارایی صنایع با ربات‌ هوشمند و خودران ۵۰۰-TBOT یکی از شرکت‌های فناور، بستری مناسب جهت به‌کارگیری ربات‌های هوشمند در صنایع مختلف ایجاد کرده است. ربات هوشمنـد و خـودران ۵۰۰-TBOT با استفاده از به‌روزترین فناوری‌های صنعت رباتیک، طراحی و تولید شده تا با کمترین میزان تغییرات محیطی، کارایـی فرآیندها را افزایش دهد. این ربات از دسته ربات‌هـای AMR بوده که بر خلاف انـواع AGV که بر روی خطوط از پیش تعیین شده حرکت می‌کنند، به صورت خودکار مسیر خود را در محیط مشخص می‌کند.

این ربات نقشه محیط را تهیه کرده و بدون نیاز به نصب هیچ گونه علایم و ادوات محیطی، مسیریابی می‌کند. همچنین سنسورهای لیزری (Lidar) و دوربین‌ سه‌بعدی، دید ۳۶۰ درجه‌ای و دید کاملی از محیط اطراف را به آن می‌دهد.

پیمان جوکار، مدیر بخش فنی این شرکت‌ فناور، با بیان اینکه این شرکت در زمینه رباتیک متمرکز شده است، گفت: آخرین دستاوردهای ما ربات AMR ما است که تاکنون دو نسخه از آن را توسعه داده‌ایم.

وی افزود: این دو ربات هوشمند هستند و به صورت خودران موقعیت خود را در محیط پیدا می‌کنند و میان دو نقطه A‌ و B به صورت کاملا خودکار حرکت می‌کنند و در صورتی که یک جسم خارجی در مسیر آنها قرار گیرد، می‌توانند مسیر خود را تغییر دهند.

جوکار، نمونه ساخته شده از این ربات را ویژه حمل بار دانست و خاطر نشان کرد: این ربات تا وزن نیم‌ تن را می‌تواند تحمل کند، ضمن آنکه ۸ ساعت مداومت کاری با حداکثر میزان بار از دیگر مزایای آن به شمار می‌رود.

مدیر بخش فنی این شرکت فناور با تاکید بر اینکه این ربات در مدت ۲ ساعت شارژ می‌شود، زمینه‌های کاربردی این ابزار رباتیک را در کلیه انبارها، کلیه خطوط تولید، صنایع غذایی و سایر صنایع دانست.

جوکار اضافه کرد: صنایع لجستیک مانند دیجی کالا و سایر صنایعی که نیاز به حمل و نقل بارها دارند، می‌توانند از این ربات بهره‌برداری کنند.

وی خودران بودن این ربات را از مهمترین مزیت‌های رقابتی این ربات نسبت به سایر ربات‌های حمل بار در کشور عنوان کرد و گفت: سری قبلی این ربات‌ها می‌توانند بر روی خطوط کشیده شده، حرکت کنند؛ ولی این ربات برای حرکت نیاز به هیچ تعییری در محیط ندارد و ربات با یک بار اسکن محیط می‌تواند در کل محیط بدون آنکه علامتگذاری در محیط صورت گیرد، حرکت کند.

جوکار اضافه کرد: این ربات با بهره‌گیری از هوش مصنوعی می‌تواند تغییرات محیطی را متوجه شود و اگر بار یا مانع جدیدی در مسیر گذاشته شود، متوجه مسدود شدن مسیر می‌شود.

وی قلب تپنده این ربات‌ها را نرم‌افزارهای آن دانست که کاملا بومی است و افزود: وزن این ربات بین ۲۰۰ تا ۲۲۰ کیلوگرم متغیر است.

کد خبر: ۳۱۰٬۰۸۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha