۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۲
دستورالعمل جدید چاه‌های کشاورزی سمنان ابلاغ شد | فرونشست بحرانی در ۵ محدوده
مدیرعامل آب منطقه ای سمنان:

دستورالعمل جدید چاه‌های کشاورزی سمنان ابلاغ شد | فرونشست بحرانی در ۵ محدوده

سمنان- مدیرعامل آب منطقه ای سمنان از بروز بحران در آب های زیرزمینی استان خبر داد و گفت: دستورالعمل های جدید برای چاه های کشاورزی در راستای جلوگیری از گسترش فرونشست در دشت های استان ابلاغ شده است.

به گزارش خبرنگار بازار، حمید احسانی صبح چهارشنبه در نشست شورای حفاظت از منابع آب استان سمنان به میزبانی استانداری سمنان درباره بحران فرونشست و کم آبی در سمنان بیان کرد: پنج محدوده مطالعاتی استان جزء محدوده‌های بحرانی فرونشست در کشور هستند .

وی با بیان اینکه یکی از راهکارهای کاهش فرونشست زمین حفاظت از آبخوان‌ها به مثابه یک ضرورت اجتناب ناپذیر است، افزود: بحران آب زیرزمینی در استان سمنان بسیار جدی است در نتیجه سیاست‌های وزارت نیرو برای حفظ آبخوان‌ها در این استان به صورت جدی دنبال می شود تا بتوانیم تأمین آب شرب پایدار برای مردم و جلوگیری از توسعه فرونشست‌ها را محقق کنیم.

مدیرعامل آب منطقه ای سمنان با بیان اینکه یکی از این دستورالعمل ها همراهی با دستگاه های دیگر و اقشار مردم مانند جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، کشاورزان و ... برای مدیریت ذخایر آبی استان است، گفت: نیازمند همکاری همه آحاد جامعه و دستگاه‌ها به ویژه کشاورزان و سازمان جهاد کشاورزی هستیم.

احسانی از وضع قوانین جدید هم برای نگهداری از منابع آبی استان سمنان خبر داد و گفت: بر اساس دستورالعمل جدید کف‌شکنی چاه‌هایی که دچار کاهش آبدهی شدند تنها در یک مرحله و به عمق ۱۵ متر قابل انجام است این مهم با هدف حفاظت از آبخوان‌ها اجرایی می‌شود و در دشت‌ها و مناطق بحرانی از نظر میزان فرونشست حتی اگر چاه دچار کاهش آبدهی شده باشد اجازه صدور مجوز کف شکنی داده نمی‌شود.

وی با بیان اینکه در کشور ۱۳۳ منطقه بحرانی وجود دارد افزود: بر اساس اعلام سازمان زمین‌شناسی کشور در استان سمنان نیز پنج منطقه بحرانی از منظر میزان فرونشست اعلام شده است که کشاورزان مجوز کف شکنی چاه نداشته و حتی در صورت کاهش آبدهی چاه باید خود را باید شرایط موجود سازگار کنند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان با بیان اینکه سازمان زمین شناسی پنج نقطه در استان سمنان را بحرانی اعلام کرده است به موضوع فرونشست در استان سمنان در اثر اضافه برداشت از منابع آب زیرزمینی اشاره کرد و گفت: در ۳۰ سال گذشته به صورت تجمعی شاهد بیش از ۲۰ متر افت آب زیرزمینی در سطح استان سمنان هستیم.

احسانی گفت: وزارت نیرو مکلف است بر اساس قانون برنامه هفتم توسعه ظرف یکماه از لازم الاجرا شدن این قانون موقعیت نقاط سازه‌های تقاطعی فاقد آبگذری را شناسایی کرده و به دستگاه‌های مسئول اعلام کند و بر این اساس دستگاه‌های مسئول نیز مکلف هستند برای اصلاح این سازه‌ها اقدام کنند.

کد خبر: ۳۰۹٬۹۲۳

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha