علی احمدی در گفت و گو با خبرنگار بازار، اظهار کرد: بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاهی به دلیل عدم مهارت های عملی مناسب، نتوانسته اند وارد بازار کار شوند؛ نرخ بیکاری در میان فارغ التحصیلان دانشگاهی به ویژه در رشته های غیر فنی، بهطور قابل توجهی بالا است.
وی افزود: بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، حدود ۳۰ درصد از فارغالتحصیلان دانشگاهی اصفهان به دلیل نداشتن مهارت های عملی لازم بیکار هستند.
کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه استان اصفهان بهدلیل وجود صنایع بزرگ مانند فولاد و پتروشیمی، به نوسانات بازار جهانی وابسته است، تاکید کرد: افت ۵.۷ درصدی تولید فولاد ایران در نیمه نخست سال و محدودیت های فزاینده برق که تا مهرماه هم ادامه داشت، تولید ۶ ماهه فولاد میانی کشور را حدود ۱.۱ میلیون تن به ارزش بیش از ۴۵۰ میلیون دلار کاهش داده است؛ همین موضوع باعث شده است که صنایع وابسته به فولاد از سر ناچار نیروی کار خود را تعدیل کنند.
وی تاکید کرد: طبق آمارهای سازمان صنعت، معدن و تجارت، بیش از ۲۰ درصد از اشتغال استان اصفهان به صنعت فولاد و صنایع وابسته به آن مربوط میشود که کاهش ۱۰ درصدی ظرفیت تولید این واحدها به کاهش اشتغال مستقیم در این بخش انجامیده است.
سند آمایش اصفهان و تمرکز بر اشتغال دانش بنیان و میراث فرهنگی
کارشناس اقتصادی با اشاره به کاهش سرمایهگذاری در بخش گردشگری اصفهان و همچنین کاهش رتبه بازدید گردشگران از اصفهان گفت: این در حالی است که بر اساس سند آمایش سرزمین، استان اصفهان باید روی اشتغال دانش بنیان و میراث فرهنگی تمرکز کند.
با تاکید بر اینکه کاهش سرمایه گذاری در بخش میراث فرهنگی نگران کننده است، بخشی از کاهش بازدیدگردشگران در طول سال را ناشی از خشکی زاینده رود دانست و تاکید کرد: باید مسئولان در این زمینه تمرکز کنند تا با برنامه ریزی درست و همچنین تلاش برای رفع مشکلات زاینده رود، بار دیگر سهم اصفهان در حوزه گردشگری را افزایش دهیم.
نظر شما