به گزارش خبرنگار بازار، غلامعلی هلاکو ظهر پنجشنبه در پنجمین جلسه کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گرگان اظهار کرد: این جلسات ظرفیت خوبی دارد تا بتوانیم مشکلات و چالش ها را احصا و به تبع آن استان از این تصمیمات و حمایت ها بهره مند شود.
متخصص و محقق امور دامی با اشاره به انتقاداتی که به بخش تحقیقات کشاورزی وارد شده، افزود: تحقیقات در علوفه کم آب بر پاییزه کامل است و در بخش تولیدات زراعی تحقیقات خوبی انجام شده که اکنون در فاز ترویج نیز ۱۲ کارگاه آموزشی برگزار کردیم اما در بخش اجرا کوتاهی وجود دارد و در این حوزه همراه ما نیستند.
وی با اشاره به اینکه گلستان مانند دیگر نقاط دنیا دچار چالش اقلیمی است، خاطرنشان کرد: این تغییر اقلیم در گلستان مخصوصا در حوزه مراتع به شدت به شکل ریزگرد ها دیده شده است.
وی ادامه داد: آخرین آمار منتشر شده از مساحت مراتع گلستان ۸۶۲ هزار هکتار است که متاسفانه هر سال شاهد کاهش این مساحت هستیم و ارزیابی ها نشان می دهد که مراتع در بسیاری از نقاط استان تخریب شده است.
وی گفت: در حوزه جنگل، مبارزه با قاچاق چوب و پروژه های آبخیزداری و حوزه حفاظت جنگل منابع مالی خوبی وجود دارد، اما احیا و حفظ مراتع بدون حمایت است.
گلستان ظرفیت تولیدی توسعه گاوهای شیری هلشتاین را ندارد
هلاکو گفت: در گذشته تعاونی خوبی در حوزه مرتع وجود داشته اما اکنون با چالش مواجه شده است و عدم رعایت ظرفیت مراتع سبب شده دام سبک به شدت کاهش پیدا کند.
وی با اشاره به عدم شناخت از ظرفیت های دامپروری استان یادآور شد: گلستان ظرفیت تولیدی توسعه گاوهای شیری هلشتاین را ندارد و در مرکز تحقیقات قرار شد توسعه دام دو منظوره داشته باشیم.
متخصص و محقق امور دامی گلستان در بخش دیگر به ظرفیت مرغداری های گلستان اشاره کرد و گفت: متاسفانه سالن های مرغداری ها فرسوده شده و به دلیل فرسوده بودن تجهیزات شاهد تلفات بسیاری هستیم.
هلاکو با بیان اینکه بخش طیور نیازمند کمک است، خاطرنشان کرد: مرغداران در موضوع پرورش به نقطه خوبی رسیده اند که امیدواریم با تسهیلات بانکی به بخش طیور کمک شود چرا که اکثر زنجیره ها در ضرر هستند و قیمت ها سرکوب می شود.
هیمنه زنجیره های مرغ از دور بزرگ است
وی ادامه داد: از سال ۸۵ زنجیره های تولید شکل گرفته است و اگر چه این زنجیره ها از دور هیمنه بزرگی دارند اما در فروش مرغ در ضرر هستند که امیدواریم بحث اصلاح قیمت مرغ انجام شود.
وی تاکید کرد: ۱۵ زنجیره تولید در گلستان شکل گرفته که برخی خیلی قوی بوده اما ید واحد نیستند و باید کنسرسیوم صادراتی را تشکیل دهیم تا بتوانیم این زنجیره ها را حفظ کنیم و تا زمانی که این زنجیره جدا باشند نمی توان موفق بود.
هلاکو با اشاره به این مساله که صادرات افراد خاص خود را می خواهد، گفت: بایستی کنسرسیوم صادراتی زنجیره طیور تشکیل شود زیرا در پایداری تولید می تواند به ما کمک کند.
وی یادآور شد: زنجیره های بزرگ استان در معرض خطر هستند و تعدیل نیرو دارند و باید برای ماندگاری امنیت شغلی ۱۵ هزار خانواده و امنیت غذایی به این بخش کمک شود.
نظر شما