۲۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۵
قرارداد طرح توسعه و بهره‌برداری میدان نفتی چنگوله امضا شد

قرارداد طرح توسعه و بهره‌برداری میدان نفتی چنگوله امضا شد

قرارداد میدان نفتی چنگوله بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت (OIEC) امضا شد.

به گزارش بازار، میدان مشترک نفتی چنگوله در بلوک اناران منطقه چین‌خورده زاگرس، حوضه رسوبی فارس، در استان ایلام در حدود ۵۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر مهران و ۵ کیلومتری شمال مرز ایران و عراق واقع شده است.

این میدان حدود ۴ هزار و ۸۰۰ میلیون بشکه نفت‌خام درجا دارد. وزارت نفت دولت سیزدهم همسو با برنامه‌های پنج ساله توسعه کشور مبنی بر توسعه و تولید حداکثری از میدان‌های نفتی، به‌خصوص میدان‌های مشترک، پس از مذاکرات فنی، قراردادی و مالی فشرده، قرارداد طرح توسعه و بهره‌برداری میدان نفتی چنگوله را با شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت (OIEC) نهایی و امضا کرد.

مدت این قرارداد ۲۰ سال است و در طول دوره قرارداد به مقدار تولید برآوردی تجمعی حدود ۲۲۸ میلیون بشکه نفت خام از این میدان مشترک تولید خواهد شد. تفاهم‌نامه اولیه مطالعه توسعه این میدان بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت (OIEC) فروردین ۱۳۹۸ امضا و مذاکرات آن انجام شد، اما به‌دلیل اختلاف در هزینه‌های توسعه و پذیرفته نشدن طرح پیشنهادی، مذاکرات متوقف شد که با مذاکرات دوباره از زمستان پارسال، سرانجام این مذاکرات به امضای قرارداد با هدف تولید ۶۰ هزار بشکه نفت در روز از میدان منجر شد.

این موضوع به‌منظور برداشت حداکثری از این میدان، ایجاد اشتغال به‌ویژه در مناطق محروم و کمتر توسعه‌یافته غرب کشور و استان ایلام، هدایت نقدینگی کشور به طرح‌های منتخب نفت و گاز با حداکثر سوددهی، استفاده حداکثری از ظرفیت شرکت‌های ایرانی اکتشاف و تولید (E&P)، توسعه زیرساخت‌های اجتماعی و اقتصادی استان‌های ایلام و کرمانشاه همسو با اهداف دولت سیزدهم و مجلس شورای اسلامی برای برداشت حداکثری از میدان‌های نفتی و خدمت به مردم محروم منطقه در دستور کار شرکت ملی نفت ایران قرار گرفت.

عملیات اجرایی این طرح با سرمایه‌گذاری مستقیم هزار و ۲۵۱ میلیون دلار شامل حفاری ۲۵ حلقه چاه جدید شامل حفاری سه حلقه چاه توصیفی، تعمیر دو حلقه چاه موجود، تکمیل کردن ۱۸ حلقه چاه تولیدی سروک (ایلام و فهلیان در صورت اثبات نفت قابل بازیافت)، حفاری دو حلقه چاه تزریق پساب و احداث تأسیسات روسطحی شامل احداث تأسیسات فرآورش مرکزی نفت و گاز، اجرای خطوط انتقال نفت و گاز و احداث تأسیسات سرچاهی و خطوط لوله جریانی است.

از مزایای این طرح می‌توان به جذب سرمایه، تسریع در طرح توسعه و بهره‌برداری میدان‌ نفتی چنگوله اشاره کرد، همچنین عواید ناشی از اجرای این طرح نیز شامل درآمد حدود ۱۳ میلیارد دلاری در دوره قرارداد و تأمین پایدار و مطمئن گاز مورد نیاز طرح کارخانه گاز و گاز مایع ۳۱۰۰ است. شرکت ملی نفت ایران در نظر دارد به‌منظور افزایش سطح رفاه مردم و در قالب اجرای مسئولیت‌ اجتماعی (CSR)، ۱۱ میلیون دلار برای بهبود زیرساخت‌های منطقه هزینه‌ کند.

کد خبر: ۲۹۱٬۴۹۷

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha