به گزارش بازار، اکثر اوقات در شرایط سخت صنعتی، استفاده از ابزار و تجهیزاتی که بتوانند به خوبی عمل کنند و راهگشایی برای سهولت و سرعت بخشیدن به فرایندهای صنعتی باشند، لازم است. لیمیت سوئیچ از همان ابزارهایی است که میتوان در شرایط سخت صنعتی به کار برد و از مزیتهای آن در کنترل و مدیریت اجسام بهره برد. این تجهیزات معمولا نیروی فیزیکی خود را از یک جسم خارجی دریافت کرده و میتوانند سبب قطع یا وصل یک مدار شوند؛ این تجهیزات در بخشهای مختلفی از صنعت کاربرد دارند که تشخیص موقعیت خطوط تولید و استفاده در جرثقیلهای سقفی بخشی از آنهاست؛ اما استفاده از این سوئیچها در صنعت بسیار گستردهتر از این گفتههاست. چرا؟ در ابتدا، بهتر است به اطلاعات بیشتری درباره این دستگاه دست پیدا کنیم.
لیمیت سوئیچ چیست؟
این سوئیچ یک تجهیز الکترومکانیکی است که با استفاده از نیروی فیزیکی واردشده از یک جسم خارجی عمل میکند. این سوئیچها بهعنوان یکی از انواع سنسورهای تماسی دستهبندی میشوند که بهطور گسترده در کاربردهای صنعتی برای تشخیص حضور یا موقعیت اشیاء استفاده میشوند. واژه "لیمیت سوئیچ" یا "سوئیچ حد" از عملکرد این تجهیز گرفته شدهاست.
هنگامیکه یک جسم یا هدف با اهرم سوئیچ تماس برقرار میکند، موقعیت اهرم را به حدی که در آن کنتاکتهای الکتریکی تغییر وضعیت میدهند، منتقل میکند. این عمل مکانیکی میتواند منجر به باز شدن کنتاکتهای الکتریکی در یک مدار Normally Close (NC) یا بسته شدن آنها در یک مدار Normally Open (NO) شود. سنسورهای مجاورت القایی و خازنی همین فرآیند را از طریق سنجش غیرتماسی انجام میدهند.
این سوئیچها چگونه کار میکنند؟
همانطورکه اشاره شد، این دستگاه از یک محرک مکانیکی تشکیل شدهاست که به آن تعدادی کنتاکتهای الکتریکی متصل هستند. کارکرد این اجزا چگونه است؟ هنگامیکه یک جسم یا وسیله در تماس فیزیکی با محرک باشد، حرکت پیستون محرک میتواند سبب باز یا بسته شدن کنتاکتهای درون سوئیچ شود.
بهعبارتدیگر، از حرکت مکانیکی پیستون محرک برای تغییر وضعیت یا کنترل کلید الکتریکی در لیمیت سوئیچ استفاده میشود. البته، دستگاههای دیگری هم هستند که میتوانند همین نتیجه را بدون نیاز به تماس به دست آورند؛ ازجمله این دستگاهها میتوان به حسگرهای مجاور القایی یا خازنی و حسگرهای فوتوالکتریک اشاره کرد. برای درک بهتر عملکرد لیمیت سوئیچ، توجه شما را به این مثال جلب میکنیم: زمانی که در یخچال را باز میکنیم، لامپ داخل یخچال روشن میگردد و زمانی که میخواهیم در آن را ببندیم، لامپ خاموش میشود؛ این روشن و خاموش شدن لامپ، دقیقا کاری است که سوئیچهای تماسی انجام میدهند.
مزایا و معایب استفاده از لیمیت سوئیچ در صنعت
فواید استفاده از لیمیت سوئیچها و همچنین چالشهایی که هنگام استفاده از این دستگاه ممکن است با آن مواجه شوید، به شرح زیر هستند:
مزایا:
-
ظرفیت حمل جریانهای زیاد: لیمیت سوئیچها قابلیت حمل جریانهای بالا را دارند که این امر آنها را به یک گزینه مناسب برای کار با بارهای سنگین تبدیل کردهاست.
-
قیمت پایین: در مقایسه با دستگاههای دیگر، این سوئیچها قیمت مناسبتری دارند که به کاربران در کاهش هزینهها کمک میکند.
-
دقت بالا: این دستگاهها دارای دقت بالایی هستند. ازاینرو، میتوانند یک انتخاب ایدهآل برای برنامههایی که نیازمند دقت و صحت بالا هستند، باشند.
-
عدم نیاز به تکنولوژیهای پیشرفته: برخلاف برخی دیگر از دستگاهها، لیمیت سوئیچ به تکنولوژیهای پیچیده و پرهزینه نیاز ندارد، که این امر در کاهش هزینههای نصب و بهرهبرداری تأثیرگذار است.
-
مناسب و کاربردی برای صنایع مختلف: این دستگاهها بهعنوان یک ابزار چندکاره در صنایع مختلف ازجمله صنایع خودروسازی، الکترونیکی و ساختمانی استفاده میشوند.
-
قابلیت تعویض بار با اندوکتانس بالا: این سوئیچها از قابلیت تعویض بار با اندوکتانس بالا برخوردارند که این امر آنها را به یک گزینه مطلوب برای بارهایی با اندازههای مختلف تبدیل میکند.
-
قابلیت مدیریت بارهای متعدد: این دستگاهها بهراحتی میتوانند با بارهای مختلف مدیریت شوند. به همین دلیل، یک ابزار منعطف و پرکاربرد در صنعت بهشمار میروند.
معایب:
-
امکان فرسودگی: لیمیت سوئیچها ممکن است بهمرور زمان فرسوده شوند. بنابراین، در طولانیمدت احتمالا نیاز به تعمیر داشته باشند.
-
تماس فیزیکی با هدف: برخلاف سنسورهای غیرتماسی، استفاده از این سوئیچها ممکن است نیاز به تماس فیزیکی با هدف داشته باشد که این موضوع ممکن است در برخی موارد محدودیتهایی ایجاد کند.
-
احتمال جهش تماس: در مقایسه با سنسورهای غیرتماسی، این سوئیچها میتوانند به دلیل تماس فیزیکی، با احتمال جهش تماس مواجه شوند؛ این امر میتواند دقت و کارایی دستگاه را تحتتأثیر خود قرار دهد.
-
کندی در پاسخگویی: این دستگاهها ممکن است زمان زیادی برای پاسخ به وضعیت موردنظر نیاز داشته باشند که این موضوع در برخی برنامهها و فرایندها میتواند مشکلاتی ایجاد کند.
بهترین برندهای خارجی لیمیت سوئیچ کداماند؟
این سوئیچها به دلیل طول عمر نسبتا بالایی که دارند و برخورداری از تنوع بسیار زیاد در انواع و طرحهای مختلف، ازجمله محبوبترین و پرکاربردترین تجهیزات در صنایع مختلف بهشمار میروند. در میان انواع برندهای خارجی سوئیچها در بازار، دو برند شمرسال و محصولات کیپه از بهترینها هستند.
شمرسال (schmersal)
این شرکت آلمانی سابقهای درخشان در ساخت انواع تجهیزات برقی و الکتریکی دارد؛ اما موضوعی که باعث بیشتر شناخته شدن برند schmersal در ایران شد، کیفیت بالا و قیمت مناسب تجهیزات برق صنعتی آن هستند. در میان این تجهیزات، میکروسوئیچ و لیمیت سوئیچ از مهمترین و پرکاربردترینها هستند که بهراحتی میتوانید از واردکنندگان معتبر این برند در ایران، با مناسبترین قیمتها و تضمین اصالت کالا خریداری کنید.
کیپه (kiepe)
این شرکت آلمانی نیز محصولات و خدمات متنوعی را در زمینه راهآهن دولتی، حملونقل عمومی، صنایع تامینکننده، ساخت نیروگاهها، معدنکاری باز و مهندسی نوار نقاله در سراسر دنیا عرضه میکند. در میان محصولات کیپه، تجهیزات برقی و الکتریکی بیش از سایر محصولات در ایران شناختهشده هستند؛ ازاینرو، خرید انواع سوئیچهای این برند که در مدلها و طرحهای مختلفی عرضه میگردند، میتواند انتخاب مناسبی در صنعت باشد.
انواع لیمیت سوئیچ
سوئیچها در بازار در انواع متنوعی عرضه میگردند که در کاربرد مقاومت الکتریکی و نوع حرکت تفاوتهایی دارند. انواع این سوئیچها به شرح زیر هستند:
سوئیچهای عمودی همهکاره که خود با ویژگیهای زیر به بازار عرضه میشوند:
- سوئیچهای بسته D۴C
- سوئیچ مینیاتوری D۴CC
- کلیدهای مدار محدود WL۲
- کلیدهای محدود دومداره WLM با طول عمر بالا
- سوئیچ مینیاتوری مدل HL – ۵۰۰۰
- سوئیچ مینیاتوری سنگین D۴A – N
سوئیچهایی که مقاومت الکتریکی بالایی دارند و با ویژگیهای زیر در بازار عرضه میشوند:
- سوئیچهای آببندیشده با سایز کوچک D۴E – N
- سوئیچهای محصورشده SHL
- سوئیچهای محصورشده ZC – ۵۵
- سوئیچهای بسته و نیمهفشرده D۴MC
- سوئیچهای کوچک محصورشده VE
- سوئیچهای محصور در مدلهای ZE/ ZV/ ZV۲/ XE/ XV/ XV۲
لیمیت سوئیچها بر اساس نوع حرکت به صورت زیر بخشبندی میشوند:
- سوئیچ پرکاربرد در حرکتهای چرخشی
- سوئیچ پرکاربرد در حرکتهای خطی
کلام آخر
لیمیت سوئیچ درواقع همان کلید قطع و وصل برق است که به صورت تماسی عمل میکند و میتواند در صنایع مختلفی اعم از خودروسازی، ماشینهای تراش خودکار، جرثقیلها و بالابرها به کار برده شود. در میان انواع سوئیچها، میکروسوئیچ نوع دیگری است که بسیار کوچکتر از سایر نمونههای استاندارد است و معمولا در فضاهای محدود و کوچک به کار برده میشود.
تمام انواع سوئیچها مزایا و معایب خاص خود را دارند؛ اما به هیچ عنوان نمیتوان از نقش قابلتوجه لیمیت سوئیچ در راهاندازی، توقف، کاهش سرعت و در مواردی تسریع عملکرد موتور ماشینآلات غافل شد. اگر به دنبال خرید این محصولات از بهترین برندهای خارجی همچون schmersal و کیپه آلمانی هستید، فروشگاه سوئیچ سنتر بهعنوان یکی از برترین واردکنندگان این محصولات در ایران، در خدمت شماست. تمامی محصولات این فروشگاه، دارای گارانتی معتبر و ضمانت کیفیت هستند؛ بنابراین میتوانید با خیال راحت خرید کنید.
نظر شما