به گزارش بازار، حبیبالله آسوده معاون توسعه مشارکتهایی مردمی کمیته امداد صبح امروز در نشست خبری با تاکید بر اینکه حضور و مشارکت مردم موجب گردش انفاق خواهد شد گفت: در موضوع توانمندسازی نیازمندان در ابعاد مختلف علاوه بر کمک دولت و مجلس به کمکهای مردمی هم نیاز داریم و رسالت ترویج خیر و احسان از مأموریتهای مهم کمیته امداد است.
وی افزود: در سر فصلهای مشارکتهای مردمی عموماً مسائل دینی و مردمی مانند صدقه، زکات و کمک به ایتام مطرح شده است. در این راستا بخش قابل توجه فعالیتهای کمیته امداد ترویج مشارکتهای مردمی است. ما مردم را دعوت به کمیته امداد نمیکنیم بلکه به کار خیر دعوت میکنیم و این فرهنگ را ترویج میکنیم.
آسوده در ادامه جزئیات عملکرد کمیته امداد در سال گذشته را در سه بخش تشریح کرد و گفت: مجموع کمکهای جمعآوری شده که به حساب کمیته امداد واریز شده است، حدود ۷ هزار میلیارد تومان بوده است که به صورت مستقیم در صندوقهای صدقات در معابر و منازل مردم و درگاههای الکترونیکی و مبالغ کالایی و نقدی جمعآوری شده است.
وی افزود: از این میزان ۱,۹۰۰ میلیارد تومان کمکهای کالایی و نقدی در مناسبتها و پویشها برای مواردی مانند جهیزیه مسکن و غیره جمع شده است. همچنین ۳,۷۰۰ میلیارد تومان کمکهای مستقیم حامیان به نیازمندان است که مدیریت آن با خود خیرین بوده و با واسطهگری کمیته امداد به نیازمندان کمکشده است. ۵۳۰ میلیارد تومان نیز مجموع زکات پرداخت شده بوده است که سه چهارم آن به صورت کالا و یک چهارم به صورت نقدی به حساب کمیته امداد واریز شده است.
آسوده بخش دوم کمکهای مربوط به گروهها و مراکز نیکوکاری را تشریح کرد و گفت: مراکز نیکوکاری که تحت نظارت کمیته امداد به جمع آوری کمکهای مردمی میپردازند از سال ۱۳۹۰ تعداد ۱۰۷۳۰ مرکز مجوز فعالیت گرفتند که از این تعداد ۸۲۰۰ مرکز نیکوکاری همچنان فعال هستند.
وی تاکید کرد: مجموعه مشارکتهای مردمی جمع آوری شده در این مراکز ۱۱,۷۰۰ میلیارد تومان بوده است که از این میزان هیچ پولی به حساب کمیته امداد نیامده و در محلات صرف شده است.
آسوده افزود: ۴۸ درصد مرکز نیکوکاری که مجوز فعالیت دارند مسجد محورند و ۲۰ درصد آن روستایی و ۸۰ درصد آن شهری است.
نظر شما