۹ دی ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۳
بازار، نقره داغ شد؛ ریزش ناگهانی قیمت نقره در بازارهای جهانی
بازار بررسی کرد؛

بازار، نقره داغ شد؛ ریزش ناگهانی قیمت نقره در بازارهای جهانی

قیمت نقره در واپسین روزهای باقی مانده از سال جاری میلادی در حالی ریزشی بوده که این کاهش قیمت با توجه به تصمیم فدرال رزرو برای آغاز کاهش نرخ بهره بانکی از مارس سال ۲۰۲۴ کمی عجیب به نظر می رسد.

بازار؛ گروه بین الملل: واپسین روزهای سال ۲۰۲۳ در شرایطی رو به پایان هستند که طبق روال همیشگی، اکثر بازارهای مالی به دلیل تعطیلی نسبی حاکم بر بازار در آستانه تعطیلات سال نو میلادی در وضعیتی ساکن قرار دارند.

با اینحال بازار برخی از فلزات به ویژه نقره، شاهد ریزش عجیب قیمت هستیم که با توجه به تصمیم نسبتا قطعی فدرال رزرو آمریکا برای آغاز نخستین مرحله کاهش نرخ بهره بانکی از ماه مارس سال ۲۰۲۴ دلیل این ریزش می بایست مورد بررسی قرار گیرد.

از سوی دیگر، نقره به عنوان یکی از مهمترین فلزات گرانبها از کاربردی گسترده در صنایع برخودار بوده که از جمله می توان به موارد استفاده آن در صنایع نوینی چون خودروهای الکتریکی و یا تولید باتری های خورشیدی اشاره کرد. پس می توان امیدوار بود که در صورت رونق بیشتر بازارهای یاد شده، نقره نیز در سال ۲۰۲۴ با اقبال خوبی از سوی سرمایه گذاران روبرو شود.

چرایی ریزش قیمت نقره در آخرین روزهای سال ۲۰۲۳

قیمت نقره روز جمعه ۸ دیماه در بازارهای جهانی به نقطه ای در نزدیکی کف دو هفته ای خود کاهش یافته و هر انس آن در بازارهای جهانی با قیمت ۲۳.۷۰ دلار معامله شد. دلیل اصلی این ریزش از نگاه کارشناسان بازار، افزایش مجدد شاخص دلار در واپسین روزهای سال جاری اعلام شده است. این شاخص در روز جمعه به کانال ۱۰۱ بازگشته که تاثیری منفی روی بازارهای مالی جهانی بر جای گذاشت.

اما نکته مهم اینجاست که چرا علیرغم اطمینان تقریبی سرمایه گذاران از آغاز روند کاهش نرخ بهره بانکی آمریکا از ماه مارس سال آینده میلادی، شاخص دلار بار دیگر با افزایش مواجه شده است. هرچند، مواردی چون نرخ بازدهی اوراق قرضه آمریکا و همچنین شاخص های مهمی چون قیمت یا اعتماد مصرف کننده و هزینه تولید همگی بر شاخص دلار و شرایط کلی آن در بازار تاثیرگذار هستند؛ اما به نظر می رسد افزایش دامنه جنگ در اوکراین و سرزمین های اشغالی می تواند به عنوان عاملی مهم در بسط ترس در میان سرمایه گذاران ایفای نقش کرده و علیرغم استقبال گرم آنها از اعلام تصمیم فدرال رزرو مبنی بر کاهش نرخ بهره بانکی، همچنان بازارهای مالی نتوانسته اند اعتماد کامل سرمایه گذاران را برای ورود سنگین به این بازارها جلب نمایند.

همچنین در خصوص نرخ بازدهی اوراق قرضه ۱۰ ساله آمریکا نیز باید گفت این نرخ طی روزهای اخیر حدود ۴ درصد افزایش یافته که همین موضوع می تواند منجر به جلب نظر مساعد سرمایه گذاران به سمت خرید این اوراق شود. لذا، در اینجا نیز برگ برنده ای در دستان نقره وجود نخواهد داشت.

لذا دستکم تا زمان کاهش تنش های ژئوپلیتیکی یاد شده، نمی توان کاهش قدرت ملموسی را برای دلار و شاخص آن در بازار فارکس متصور شد که این به معنای ضعف بازار فلزات گرانبها از جمله نقره قلمداد می شود.

نقره و آخرین چشم انداز اقتصادی چین

چین به عنوان دومین اقتصاد برتر و بزرگترین تولید کننده کالاهای مصرفی جهان، نقش تعیین کننده ای در تعیین روند بازار فلزات صنعتی و گرانبها دارد. بر اساس آخرین گزارش منتشر شده در بلومبرگ، سهم این کشور از تولید ناخالص داخلی جهانی همچنان روندی کاهش داشته و علیرغم موفقیت نسبی دولت و بانک مرکزی چین در کاهش شیب تورم در این کشور، نمی توان وضعیت اقتصادی امیدوار کننده ای دستکم برای سه ماهه نخست سال ۲۰۲۴ برای چین متصور شد.

از سوی دیگر، چین بزرگترین خریدار نقره جهان به حساب آمده که علاوه بر استفاده در بازار تولید زیورآلات، بخش مهمی از این نقره وارداتی در مصارف صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. لذا، تا زمان عدم بهبود قطعی اقتصادی چین، نه تنها برای نقره، بلکه برای سایر فلزات صنعتی نیز نمی توان آینده چندان روشنی در نظر گرفت. تنها موردی که می تواند به نقره در افزایش قیمت جهانی خود کمک کند، کاهش میزان تولید و عرضه طی ماه های آتی است که آن هم البته در زمانی صدق خواهد کرد که میزان تقاضا دستکم در سطح فعلی باقی مانده و از حجم آن کاسته نشود.

تحلیل تکنیکال قیمت نقره

اگرچه در شرایط فعلی و در بحبوحه وضع نامشخص بازارهای جهانی، تحلیل فاندامنتال می تواند افق روشن تری پیش روی سرمایه گذاران قرار دهد؛ اما اسپات کاران نقره به هر صورت نیازمند تحلیل تکنیکال قیمت نیز هستند.

ریزش ناگهانی قیمت نقره در بازارهای جهانی| دلیل کاهش قیمت چیست؟

قیمت نقره در روز جمعه موفق به شکست گُوِه صعودی خود نشده و در نتیجه با ریزش سنگین قیمت مواجه شد. با این حساب، قیمت بار دیگر به کف دو هفته ای خود در محدوده ۲۳.۶۰ دلار اصلاح شد.

از سوی دیگر، EMA۲۰ روزه نقره در محدوده ۲۴.۰۰ دلار قرار داشته که با عدم موفقیت گاوها برای حفظ این سطح، ریزش بیشتر قیمت متصور خواهد بود. RSI (۱۴) روزه نیز که از بازه قیمت ۲۰ الی ۲۴ دلار کشیده شده، نشان دهنده قرارگیری بازار در وضعیت خرسی است.

در حقیقت، در تحلیل تکنیکال قیمت نیز با همان نتایج مشابه تحلیل فاندامنتال نقره مواجه هستیم که هر دو از روندی نزولی برای این فلز گرانبها طی روزهای آتی حکایت دارند.

کد خبر: ۲۶۴٬۵۹۴

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha