۱۰ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۵
عدالت مالی و تمرکز زدایی اساس «توسعه متوازن» و تحقق شعار سال در استان سمنان
بازار گزارش می‌دهد؛

عدالت مالی و تمرکز زدایی اساس «توسعه متوازن» و تحقق شعار سال در استان سمنان

تحقق شعار سال ۱۴۰۴ در استان سمنان، مستلزم توزیع عادلانه اعتبارات، بهره‌گیری از ظرفیت‌های بومی و برنامه‌ریزی هوشمندانه برای توسعه متوازن در تمامی حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی است.

محمدعلی عباس نژاد، بازار؛ رهبر انقلاب سال ۱۴۰۴ را سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» نام‌گذاری کردند و در قسمتی از پیام نوروزی فرمودند«یکی از مسائل مهمّ اقتصاد در کشور سرمایه‌گذاری‌های تولیدی است و نکته حائز اهمیت اما به زعم کارشناسان اقتصادی این است که تولید وقتی جهش پیدا می‌کند که سرمایه‌گذاری تسهیل شود و سرمایه های مردمی و بخش خصوصی وارد کارزار اقتصادی و تولید شود.

رویه‌های سرمایه گذاری

سرمایه‌گذاری عمدتاً از سوی مردم باید انجام بگیرد و دولت شیوه‌های مختلف راهبری و هدایت آن را مورد برنامه ریزی قرار دهد و شرایط آن را تسهیل کند لیکن در آن جایی که مردم یا انگیزه‌ای ندارند یا توانایی سرمایه‌گذاری ندارند، دولت هم می تواند در این میدان وارد شود نه به عنوان رقیب بخش خصوصی و مردم بلکه به عنوان پلن جایگزین؛ تا زمانی که بتواند اعتماد مردم را به سمت سرمایه گذاری جلب کند.

امام جمعه شاهرود: علیرغم تمام ظرفیت های خوب شهرستان شاهرود حتی ثبت شرکت ها هم باید در سمنان رخ بدهد

به هر حال سرمایه‌گذاری در تولید یکی از مسائل لازم برای اقتصاد کشور و برطرف کردن مشکل معیشت مردم است و در این موضوع شکی نیست اما سوال اصلی در استانی مانند سمنان این است که چقدر زیرساخت ها و شرایط برای اشاعه سرمایه گذاری های مردمی و بخش خصوصی مهیا است؟

حال در آستانه شروع سال جدید این پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی در ادامه پیام های اقتصادی و تولیدی سال های گذشته و در تکمیل و پرداختن به حل مسایل اقتصادی بویژه معیشت مردم می توان ارزیابی کرد.

عدالت مالی و تمرکز زدایی اساس «توسعه متوازن» و تحقق شعار سال در استان سمنان

صحبت‌های مسئولان شاهرودی در شورای اداری

در همین باره در اولین جلسه شورای اداری شهرستان شاهرود احمد عجم نماینده مردم شهرستان های شاهرود و میامی در سخنانی صریح به وجود بی عدالتی در استان سمنان اشاره کرد و گفت: ما امیدی به عدالت در استان نداریم اما انتظار انصاف داریم .

احمد عجم نماینده شاهرود و میامی در مجلس همچنین به انتصابات در استان سمنان هم اشاره کرد و با بیان اینکه شاهرود و میامی ۶۰ درصد منابع استان را در اختیار دارند اما در انتصابات نقشی نداشته است.

در همین جلسه حجت الاسلام عباس امینی امام جمعه شاهرود هم تمرکز زایی در استان سمنان را کاری غلط دانست و گفت: علیرغم تمام ظرفیت های خوب شهرستان شاهرود حتی ثبت شرکت ها هم باید در سمنان رخ بدهد و این درست نیست.

شرایط اقتصادی حاکم بر استان سمنان

این سخنان در حالی مطرح می شود که استان سمنان به عنوان قطب صنعتی در کشور به لحاظ نزدیکی به پایتخت از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و می تواند به سرعت در جهت تحقق عینی این پیام رهبر انقلاب گام بردارد.

آنچه در کلام رهبر معظم انقلاب اسلامی نمود عینی آنرا می توان در شرق استان عینیت بخشید بحث جدی گرفتن سرمایه گذاری است

هر چند هر چه از مرکز استان به سمت غرب و سمت پایتخت نزدیک می شویم وجود صنایع و رونق شهرک های صنعتی نمود بیشتر و نقش اساسی در صنعتی بودن استان ایفا می نمایند به همین ترتیب هر چه به شرق استان و نگاهی به شهرک های صنعتی شرق استان بویژه شهرستان های شاهرود و میامی می نمایم کم رونقی شهرک های صنعتی نمود بیشتری پیدا کرده و عدم ایجاد های زیر ساخت های صنعتی کاملا مشهود است.

ضرورت دوری از تمرکز

یک کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار بازار، ضمن بیان اینکه ریشه این توسعه نامتوازن از پنج دهه قبل در استان سمنان گذاشته شده است، گفت: در پنج دهه قبل خطی فرضی استان سمنان را به دو قسمت شرق و غرب تقسیم کرد که غرب را صنعتی و شرق را کشاورزی در نظر گرفتند و همین امر سبب شد تا شرق استان از توسعه اقتصادی در زمینه های صنعتی محروم باقی بماند.

سید رضا طباطبایی با بیان اینکه امروز بالغ بر 90 درصد کل صنایع استان سمنان در مرکز و غرب استان قرار دارد، ابراز کرد: مشکل اما اینجا است که توسعه کشاورزی هم در شرق استان باقی نماند و به غرب توسعه یافت در صورتی که برعکس آن رخ نداده است امروز می توان نگاهی به سند آمایش سرزمینی کرد و دید که قطب گلخانه و تخم مرغ و تولید مرغ و ... در استان سمنان آرادان، ایوانکی، مهدیشهر و ... نامیده شده اند و این یعنی توسعه در استان سمنان نامتوازن بوده است.

وی با بیان اینکه باید نگاه متوازنی در استان سمنان وجود داشته باشد، افزود: اگر می خواهیم سرمایه های مردمی را برای تولید جلب کنیم باید تمام ظرفیت های تولیدی استان سمنان را در تمام هشت شهرستان معرفی کنیم تا بتوانیم از همه ظرفیت ها بهره بگیریم.

عدالت مالی و تمرکز زدایی اساس «توسعه متوازن» و تحقق شعار سال در استان سمنان

کشاورزی و صنعت مسئله چیست؟

در سال های اخیر مسئولان و نمایندگان شهرستان های شاهرود میامی و شهرستان دامغان در مجلس به برهم زدن ترکیب تقسیم شده اقتصادی استان سمنان و شکستن این زنجیره ورود جدی داشته و با تسریع و ساخت زیر ساخت ها سرمایه گذاران را به شرق استان سمنان سوق داده اند اما هم دچار بی مهری ها شده اند و هم دست تنها بدون همراهی دولت نمی توانند کاری کنند.

از سوی دیگر خشکسالی هم در سال های اخیر تاب کشاورزی را از شرق استان سمنان گرفته است البته در برنامه توسعه استان به مقوله کشاورزی به شهرستان دامغان بعنوان قطب کشاورزی پرداخته شده و جایگاه شاهرود کلا رو به فراموشی سپرده شد و این در حالی تحقق عینی یافت که از صنعت هم در این منطقه خبری نیست و صنایع موجود هم از حداقل توان خود استفاده کرده و اکثر کارگاه ها یا بصورت نیمه تعطیل یا کاملا تعطیل شده اند و نظیر شهرک صنعتی میامی تعداد کارخانجات فعال و نیمه فعال به تعداد کمتر از انگشتان یک دست رسیده است.

سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری به نقاط شرقی استان سمنان هم سوق داده شوند

آنچه در کلام رهبر معظم انقلاب اسلامی نمود عینی آنرا می توان در شرق استان عینیت بخشید بحث جدی گرفتن سرمایه گذاری است در کلام رهبری به صورت واضح سرمایه گذاری بخش خصوصی اشاره شده است چیزی که از گذشته مورد بی‌مهری برخی واقع و گفته می شود سرمایه گذاران پس از ورود به استان در همان مرکز استان به علت معافیت های خاص و در نظر گرفتن تشویق ها متوقف شده و بعضاً در سمنان و گرمسار اقدام به سرمایه گذاری می کنند.

نرخ بیکاری

انتظار می رود در راستای تحقق بخشی سخنان رهبر معظم انقلاب در گام نخست از سوی استاندار سمنان با شروع سال جدید اولا مشکلات موجود صنایع حاضر را رفع و همچنین سرمایه گذارن را برای توسعه متوازن استان به شرق استان راهنمایی کنند و با دادن معافیت های مالیاتی و در اختیار گذاردن زمین های ارزان در شهرک های صنعتی شاهرود و میامی باعث رونق صنایع شرق استان شوند و نماینده مردم هم با رایزنی در وزارت صنایع و معادن در جهت آوردن سرمایگذاران خارجی به این شهرستان ها گام بردارند.

متاسفانه نرخ بیکاری جوانان شهرستان های شاهرود و میامی با آنچه که در دیگر نقاط استان سمنان و بر سر زبان های مسئولان وجود دارد، تفاوت دارد.به گفته برخی منابع غیر رسمی نرخ بیکاری در شاهرود و میامی بالای ۲۵ درصد است چیزی که در کلام ائمه جمعه و نمایندگان ادوار و فعلی این شهرستان ها بارها تکرار و تاکید شده است

می طلبد در جهت کاستن نرخ بیکاری و رفع معضل بیکاری گام اساسی برداشته و همه نگاه های مدیران کل مرتبط استان به شرق استان و در راستای رفع معضل بیکاری که معضلات اجتماعی فراوانی را در پی دارد معطوف شود و در گام نخست و در شروع سال جدید مسئولان ارشد استان و مدیران کل با تامل بیشتری به سخنان نماینده مردم شاهرود و میامی و همچنین امام جمعه شاهرود در جهت تحقق عینی عدالت و براساس شعار سال مقام عظمای ولایت گام بردارند.

کد خبر: ۳۳۳٬۳۸۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha