تهاتر میوه‌های گرمسیری با خرما و ثبت سفارش آن در سامانه جامع تجارت عملیاتی شد
رئیس اتاق بوشهر:

تهاتر میوه‌های گرمسیری با خرما و ثبت سفارش آن در سامانه جامع تجارت عملیاتی شد

رئیس اتاق بوشهر از عملیاتی شدن تهاتر خرما با میوه‌های گرمسیری در سامانه جامع تجارت خبر داد و گفت: با این اقدام، فعالانی که صادرات خرما داشتند می‌توانند به جای برگشت ارز، میوه‌های گرمسیری وارد کنند.

به گزارش بازار، خورشید گزدرازی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی و دبیر شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان بوشهر از اجرایی شدن تهاتر میوه های گرمسیری با خرما و ثبت سفارش آن در سامانه جامع تجارت خبر داد.

گزدرازی در هفتادمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان بوشهر، گفت: در راستای اجرایی شدن تهاتر خرما با میوه های گرمسیری در سامانه جامع تجارت، پیگیری‌های متعددی از سوی استانداری بوشهر، اداره کل جهاد کشاورزی و اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان صورت گرفت و تهاتر خرما با میوه های گرمسیری به صورت اجرایی و عملیاتی در سامانه جامع تجارت بارگذاری شد.

او افزود: با این اقدام، فعالانی که صادرات خرما داشتند می توانند به جای برگشت ارز، میوه های گرمسیری وارد کنند و این اتفاق یک‌ دستاورد بسیار خوب در رونق فروش خرما و محصولات خرمایی استان بوشهر خواهد بود.

گزدرازی در ادامه خاطر نشان کرد: در پی اجرای مصوبه شصت و ششمین جلسه شورای گفت و گو، تعدادی از اعضا شناخته شده و توانمند انجمن خرمای استان برای دریافت تسهیلات خرید خرمای مازاد در سردخانه ها معرفی شدند؛ اما به دنبال حواشی به وجود آمده، انجمن خرما از این موضوع کناره گیری کرد.

رئیس اتاق بوشهر افزود: از طرف اتاق اصناف تعدادی متقاضی برای دریافت تسهیلات معرفی شدند اما از آن جهت که این افراد تمکن مالی لازم جهت دریافت وام را نداشتند، به آنان وام تعلق نگرفت‌ از همین رو با عنایت به سفر اخیر معاون امور باغبانی وزارت جهاد و تاکید ایشان به پرداخت تسهیلات کم بهره به فعالین حوزه خرما، پیشنهاد می شود این موضوع از طرف سازمان جهاد پیگیری و مبلغ ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات کم بهره به فعالینی که انجمن معرفی می نماید پرداخت شود و انجمن در ازای آن متعهد می شود که ۶ هزار تن خرمای سال قبل را خریداری کندد.

در ادامه شورا وارد دستور کار شد و دستور جلسه امکان سنجی تأمین ارز واردکنندگان از محل قسمتی از صادرات پتروشیمی های استان بوشهر بود و پورجم، قائم مقام شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان بوشهر اظهار کرد: مسائل و مشکلات تأمین ارز در شصت و پنجمین جلسه شورای گفتگو مورد بحث و بررسی قرار گرفت و متعاقب آن در یک پلتفورمی با همکاری مجدانه برخی از دستگاه ها توانستیم قسمتی از ارز حاصل از صادرات پتروشیمی های عسلویه را به دست بیاوریم و به برخی از بانک ها جهت مصرف در استان اختصاص دهیم.

او افزود: همین مسئله باعث شد که ما به طور جدی این قضیه را دنبال کنیم و با انجمن صنفی پتروشیمی و شورای راهبردی پتروشیمی ها مکاتبه نماییم که در همین راستا برخی از پتروشیمی ها اعلام آمادگی کردند اما خواسته مشترک آنها این بود که مصوبه ای در شورای گفتگو به تصویب برسد تا قسمتی از ارز حاصل از صادرات پتروشیمی ها از طریق بازاریابی بانکهای استان جذب و در خود استان مصرف شود.

پورجم پیشنهاد شورای گفت‌وگو را مکلف دانستن پتروشیمی ها به ارائه قسمتی از ارز خود به استان اعلام و تصریح کرد: مدیران بانکی‌ نیز اظهار کردند که این امر با سیاست های بانک مرکزی منافاتی ندارد.

قائم‌مقام شورای گفت‌وگو ادامه داد: از سوی دیگر بانک ها در جلسه کارشناسی تقاضا کردند که به منظور متمرکز شدن منابع ریالی و ارزی پتروشیمی ها در استان، جلسه ای با حضور نمایندگان محترم مجلس و قوه قضائیه برگزار شود که بعد از بحث و بررسی مقرر شد جلسه ای با حضور معاونت امور اقتصادی استاندار، اتاق بازرگانی و شورای راهبردی برگزار شود.

کد خبر: ۲۴۸٬۹۷۱

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha