۳۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۳
اسپم اسکور و نحوه کاهش آن

اسپم اسکور و نحوه کاهش آن

در حال حاضر اسپم اسکور فقط بر روی ساب دامین‌های سایت کار می‌کند و برای صفحات یا دامنه اصلی فعال نیست.

به گزارش بازار، در سال گذشته، وب سایت MOZ که یکی از معتبرترین سایت‌ها در زمینه سئو است، نتایجی را منتشر کرده که اطلاعات خوبی درباره اینکه اسپم اسکور چیست به ما می‌دهد. در این گزارش تعداد زیادی از فاکتورهایی که ممکن است منجر به پنالتی یا بن شدن سایت توسط گوگل شود را بررسی کرده‌اند. نتیجه، پیدا شدن ارتباط قوی بین ۱۷ مورد از فاکتورهاست که به آنها اسپم فلگ گفته می شود و با تبدیل آنها به امتیاز، اسپم اسکور ایجاد شده است. در این مطلب می‌خواهیم بیشتر درباره این امتیاز دهی و کاربردهای اسپم اسکور بگوییم. با ما همراه باشید.

در این مقاله با مطالب زیر آشنا می‌شوید:

اسپم اسکور چیست؟

در حال حاضر اسپم اسکور فقط بر روی ساب دامین‌های سایت کار می‌کند و برای صفحات یا دامنه اصلی فعال نیست. بر اساس تجربه بسیاری از متخصصان سئو، لینک‌های اسپم معمولاً روی ساب دامین‌ها بیشتر ایجاد می‌شوند. بسیاری از سایت‌های معتبر در صفحات خود لینک‌های اسپم زیادی دارند اما طبق بررسی‌ها متوجه شده ایم که اسپم اسکور ساب دامین بیشتر از هرچیزی می توانند خطرات احتمالی را به ما نشان دهد. پس برویم به سراغ اینکه ببینیم موارد استفاده از اسپم اسکور چیست و چه اطلاعاتی را به ما می‌دهد.

اسپم اسکور گوگل

کاربرد اسپم اسکور چیست؟

مواردی که در ادامه خواهیم گفت احتمالاً تمام استفاده‌هایی که می‌شود از تحلیل اسپم اسکور کرد نخواهد بود. اما اینها مواردی هستند که سایت MOZ به عنوان بیشتر کاربرد اسپم اسکور معرفی کرده است.

  1. بررسی لینک های اسپمی که به سایت شما اشاره دارد: تقریباً هر وب سایتی حداقل چند لینک بد دارند که به آنها داده شده است. اما فهمیدن این موضوع که چه تعداد یا چند درصد از این لینک ها واقعاً مشکل ساز هستند، سخت است. یک آنالیز اسپم سریع انجام دهید و ببینید که آیا جای نگرانی در این زمینه هست یا نه.
  2. ارزیابی لینک های بالقوه: این یکی از مهمترین مواردی هست که سایت MOZ معتقد است اسپم اسکور می‌تواند مفید واقع شود. همچنان قرار نیست که هر لینک بد بالقوه ای را از این طریق شناسایی کنیم. احتمالاً هنوز نیاز هست که از ذهن خود برای ارزیابی درست بهره بگیرید، اما همانطور که در حال بررسی لیست لینک‌ها هستید این شانس را دارید که ببینید آیا این لینک‌ها اسپم فلگ‌های زیادی را در پی دارند و هشداری برای سایت هستند یا نه.
  3. پاکسازی لینک ها: یکی از کارهایی که می‌تواند بسیار سردرگم کننده، پیچیده و خسته کننده باشد، پاکسازی لینک هاست. اسپم اسکور ممکن است نتواند همه چیز را پیدا کند اما مرتب کردن لینک ها خودش می‌تواند بسیاری از کارها را سریعتر پیش ببرد. با توجه به اینکه اسپم اسکور این امکان را به شما خواهد داد که بر اساس معیار های مختلف لینک ها را فیلتر کنید، پاکسازی لینک ها تا حد زیادی ساده تر خواهد شد.
  4. حذف کردن پوشه ها: باز هم تکرار میکنیم که اسپم اسکور نمی‌تواند همه چیز را به طور کامل شناسایی کند. احتمالاً خود شما هم باید کارهایی را دستی انجام دهید. خصوصاً اگر سایت شما روی دامنه های معتبر لینک خریداری کرده باشد. اما می‌تواند تا حد زیادی مدت زمان کار را کاهش دهد و در لیست کردن بدترین موارد و آنهایی که واضحاً می‌بایست حذف شوند به شما کمک کند.

برای اینکه بدانید آینده اسپم اسکور چیست وب سایت MOZ در این گزارش عنوان کرده است که سعی دارد استفاده از اسپم اسکور را بهبود ببخشد تا جایی که بتواند محاسبات DA (Domain Authority) و PA (Page Authority) را هم انجام دهد. DA یا همان اعتبار دامنه، امتیازی برای وب سایت هاست که توسط سایت MOZ داده می‌شود و می‌تواند رتبه هر سایت را در موتورهای جستجو پیش بینی کند.

اهمیت اسپم اسکور در سئو سایت

اسپم اسکور یکی از معیارهایی است که باید به آن توجه کنید؛ چرا که دو اطلاعات مهم سئور محور را به شما ارائه می‌کند:

  1. احتمال اسپم بودن سابدامین‌های شما
  2. احتمال اسپم بودن بک‌لینک‌ها

هر دو مورد در رتبه گرفتن شما در نتایج گوگل اهمیت زیادی دارد. از یک سو باید صفحاتی داشته باشید که مشکوک به اسپم نباشند و از طرف دیگر بک‌ لینک‌ هم تاثیر زیادی در رسیدن به رتبه‌های برتر دارند. به همین دلیل اسپم اسکور اهمیت بسیار زیادی دارد. ضمن اینکه این امتیاز چارچوبی را در اختیار شما می‌گذارد که وضعیت اسپم‌بودن تک‌تک صفحات را نشان می‌دهد تا بدانید کدام صفحه ممکن است از سوی گوگل پنالتی شود.

ارتباط بین تعداد فِلَگ ها و اسپم اسکور چیست؟

امتیاز اسپم کلی در حال حاضر مجموعی از ۱۷ فلگ یا پرچم متفاوت است. به هر فلگ به عنوان یک “علامت هشدار” نگاه کنید. این پرچم ها در واقع به ما نشان می دهند که یک سایت ممکن است اسپم باشد. به طور کلی هرچه تعداد این هشدار ها برای یک وب سایت بیشتر باشد، یعنی به احتمال قوی سایت اسپم است. بنابراین پرچم ها برای استفاده با همدیگر ایجاد شده اند، یک یا حتی تعداد کمی فِلَگ موضوع چندان مهمی را به ما نمی‌رساند. می شود گفت بسیاری از سایت ها چند پرچم هشدار دهنده دارند. اما همه آنها اسپم نیستند.

جدول زیر ارتباط دقیق بین تعداد پرچم ها و درصد سایت هایی که ما متوجه شدیم به خاطر آن دچار پنالتی یا بَن گوگل شده اند را به خوبی نشان می‌دهد:

جدول اسپم اسکور

در جدول بالا، بخش هایی که سبز رنگ شده اند یعنی احتمال اسپم شدن آنها کم است. بخش زرد رنگ یعنی بین ۱۰ تا ۵۰ درصد و بخش قرمز رنگ که در مرحله خطر هستند بیشتر از ۵۰ درصد احتمال اسپم شدن دارند. گرچه موادی هستند که در این دسته بندی نمی‌گنجند. برای مثال، تعداد کمی از سایت ها با وجود پرچم ها کم، از طرف گوگل به عنوان اسپم شناخته شده اند و سایتهایی که با تعداد فِلَگ های زیادی همچنان بَن نشده اند.

چگونه به اسپم اسکور دسترسی داشته باشیم؟

شما می‌توانید از بخش اکسپلورر لینک سایت MOZ اسپم اسکور را پیدا کنید. هم در بخش بالای صفحه و هم در تب Spam Analysis. البته در حال حاضر این قسمت فقط برای کاربران ویژه این سایت فعال است. اما قرار است که در آینده دسترسی آن برای تمام کاربران باز شود.

اسپم اسکور موز

در صفحه آنالیز اسپم لیستی از ساب دامین ها یا صفحاتی را می‌بینید که به سایت شما لینک داده اند. با کلیک روی هر سطر از اسپم اسکور می‌توانید جزئیات آن را ببینید. در این بخش مشخص شده که چه فِلَگ هایی در سایت شما مشاهده شده است. توجه داشته باشید که این اطلاعات تا حد زیادی محرمانه و همینطور با اهمیت هستند. بدون برنامه و آنالیز صحیح هم تمامی لینک ها را از بین نبرید. ممکن است با این کار به صورت ناخواسته رتبه خود را در گوگل از دست دهید.

اسپم اسکور چگونه محاسبه می‌شود؟

در واقع اسپم اسکور به وسیله الگوریتم‌های پیچیده‌ سایت MOZ محاسبه می‌شود. اما به صورت کلی محاسبه‌ اسپم اسکور سایت شما به این شکل است که با دیگر سایت‌های رقیب سنجیده می‌شود. سپس از سیگنال‌های خطرناکی که در گذشته سایت MOZ دریافت کرده و احتمال جریمه‌ شدن سایت شما توسط موتورهای جستجو مثل گوگل، به عددی از ۱۰۰ می‌رسند که به آن عدد، اسپم اسکور می‌گویند.

معمولا این عدد را به صورت درصدی نشان می‌دهند. مثلا اگر اسپم اسکور سایت شما ۷ از ۱۰۰ یا به عبارتی ۷ درصد باشد، به این معناست که ۷ درصد ممکن است از سوی گوگل سایت شما جریمه شود. اگر اسپم اسکور سایت شما عددی بین ۱ تا ۳۰ درصد باشد، سایتتان مشکل خاصی ندارد و عملکرد آن خوب و قابل قبول است. اگر از ۳۰ تا ۶۰ درصد باشد، باید بیشتر مراقب سایت خود باشید، ولی می‌توان گفت که هنوز به مشکل خاصی برنخواهید خورد. اما اگر بالای ۶۰ درصد باشد، وارد محدوده‌ی خطرناکی شده است و باید هرچه زودتر فکر راه‌حل برای سایت خود باشید تا این عدد را کاهش دهید.

سیگنال‌های اسپم اسکور

گاهی ممکن است که سیگنال‌هایی از سمت سایت شما به گوگل و موتورهای جستجو ارسال شود. همین امر می‌تواند اسپم اسکور سایت شما را افزایش داده و در نتیجه از سمت گوگل جریمه شوید. با توجه به این موضوع کارشناسان و متخصصان سایت MOZ، ۲۷ علت رایجی که بیشتر اتفاق افتاده‌اند را معرفی کردند تا به راحتی و با بررسی آن‌ها بتوانید اسپم اسکور سایت خودتان را کاهش دهید و به بهبود کیفیت آن کمک کنید. در ادامه به معرفی و توضیح مختصری برای این ۲۷ مورد خواهیم پرداخت.

  • تعداد کم صفحات

معمولا سایت‌های اسپم، تعداد صفحات پایینی دارند و این مورد اگر در سایت شما وجود دارد، سعی کنید به سرعت محتوا تولید کنید تا این مشکل را رفع کرده و گوگل شما را با سایت اسپم اشتباه نگیرد.

  • پسوند دامنه‌ مورد استفاده

در هنگام خرید دامنه حتما دقت کنید زیرا برخی از دامنه‌ها را گوگل به عنوان سایت‌های اسپم می‌شناسد و همین باعث افزایش اسپم اسکور سایت شما می‌شود. اگر پسوند دامنه‌ی شما یکی از موارد زیر است و اسپم اسکور بالایی هم دارید، برای تغییر آن اقدام کنید.

    • .rest
    • .buzz
    • .gq
    • .tk
    • .fit
    • .cf
    • .top
    • .ml
    • .work
    • .ga
    • .cc
    • .pl
  • طول نام دامنه

برای نام دامنه‌ی خود اسمی طولانی انتخاب نکنید وگرنه گوگل شما را با سایت‌های اسپم اشتباه می‌گیرد و درصد اسپم اسکور سایت شما را افزایش خواهد داد.

  • استفاده از اعداد در نام دامنه

ویژگی دیگری که در سایت‌های اسپم به وفور دیده می‌شود، استفاده از اعداد است. پس تا می‌توانید حضور اعداد را در نام دامنه‌ی خود کمرنگ کنید.

  • فونت‌های نامتعارف

سعی کنید تا حد امکان از فونت‌های معتبر و رایج استفاده کنید، زیرا اگر فونت مورد استفاده برای گوگل ناشناخته باشد، شما را اسپم تلقی می‌کند.

  • استفاده نکردن از گوگل آنالیتیکس

سایت‌های اسپم، از گوگل آنالیتیکس استفاده نمی‌کنند و اگر شما هم استفاده نکنید، مشابه آن‌ها خواهید بود.

  • تبلیغات دو کلیکی

استفاده از تبلیغات دو کلیکی ویژگی‌ای است که معمولا در سایت‌های اسپم یافت نمی‌شود و با استفاده از آن می‌توانید غیر اسپم بودن خود را به گوگل نشان دهید.

  • صفحه تماس با ما

سایت‌های اسپم اطلاعات تماس و راه ارتباطی در اختیار کاربران نمی‌گذارند. با قرار دادن این ویژگی در سایت خود به راحتی راه خود را از سایت‌های اسپم جدا کنید.

  • لینک دادن به لینکدین

سایت اسپمی را پیدا نخواهید کرد که به صفحه‌ای از لینکدین لینک داده باشد. لینک ندادن به آن هم از سوی گوگل یکی از موارد برای اسپم شناخته شدن و افزایش اسپم اسکور است.

  • آدرس ایمیل

سایت‌های اسپم، آدرس ایمیل در اختیار کاربران قرار نمی‌دهند.

  • استفاده از SSL

SSL به زبان ساده یعنی داشتن Https در ابتدای URL سایت شما که سایت‌های اسپم از آن بی‌بهره هستند و سیگنال مثبت و قابل اعتمادی برای گوگل محسوب می‌شود.

  • استفاده از کلمات کلیدی در تگ متا

استفاده‌ی بی‌رویه از کلمات کلیدی یکی از روش‌های قدیمی سئو است که اکنون منسوخ شده و سایتی که از آن روش استفاده کند، توسط گوگل اسپم شناخته خواهد شد.

  • رتبه بازدید سایت در Jumpshot

سایتی که بازدید پایینی در پنل این سایت داشته باشد، احتمال اسپم شناخته شدن آن هست.

  • Rel canonical

استفاده از تگ کنونیکال غیرمحلی نشانی از اسپم بودن سایت شماست.

  • طول تگ عنوان و تیتر H۱

عنوان خیلی بلند یا خیلی کوتاه یکی دیگر از نشانه‌های اسپم بودن سایت و افزایش اسپم اسکور خواهد بود.

  • طول توضیحات متا

توضیحات متای طولانی یا کوتاه هم درست مثل عنوان از دیگر نشانه‌های اسپم بودن سایت شماست.

  • Favicon یا آیکون مرورگر

علاوه بر سایت‌های اسپم، اغلب سایت‌های غیر اسپم هم از این مورد استفاده نمی‌کنند. اما برای کاهش درصد اسپم اسکور می‌توانید به آن توجه کنید.

  • طول کلمات کلیدی

صفحات اسپم از کلمات کلیدی به عنوان تگ و با طول بالا استفاده می‌کنند.

  • Facebook tracking Pixel

هیچ سایت اسپمی این ویژگی را در خود ندارد و توجه به آن می‌تواند به راحتی اسپم اسکور شما را کاهش دهد.

  • میزان استفاده از لینک‌های خروجی

چیزی که در سایت‌های اسپم اتفاق می‌افتد، تعداد بسیار کم یا بسیار زیاد از لینک‌های خارجی درون یک صفحه از وب سایت است. اگر این ویژگی را در سایت خود می‌بینید باید منتظر افزایش اسپم اسکور سایت خود باشید.

  • بک لینک‌هایی که به دامنه‌ی شما داده شده است

برای سایت‌های اسپم این میزان به شکل قابل توجهی زیاد یا کم است.

  • تعداد لینک‌های خروجی نسبت به محتوا

در سایت‌های اسپم، مثلا در یک محتوای کوتاه چندین لینک خارجی استفاده شده است. پس اگر در محتواهای خود این مورد را انجام می‌دهید، آن را اصلاح کنید.

  • نامگذاری دامنه

در سایت‌های اسپم، دامنه‌ای با تکرار زیاد حروف می‌بینید که گوگل این سایت‌ها را اسپم تشخیص خواهد داد.

  • استفاده از سمبل‌ها و نشانه‌های دیگر در نام دامنه

اگر در نام دامنه‌ی خود علاوه بر اعداد و فونت ناشناخته، از سمبل هم استفاده کنید، باعث اسپم شناخته شدن سایت خود از سوی گوگل خواهید شد.

  • طول URL ها

URL سایت‌های اسپم بسیار طولانی یا بسیار کوتاه است.

  • حضور کلمات مسموم

سایت‌های اسپم معمولا موضوعات اسپم هم در داخل سایت خود دارند و از آن استفاده می‌کنند. به کار بردن کلمات و اصطلاحات آن‌ها می‌تواند منجر به افزایش اسپم اسکور سایت شود.

  • استفاده از CPC در انکر تکست‌های لینک داخلی

سایت‌های اسپم با توجه به موضوع خود در کلماتی که در بخش قبل گفته شد، لینک سازی داخلی و خارجی می‌کنند که منجر به اسپم شناخته شدن سایت شما می‌شود.

کلام آخر

با کاهش اسپم اسکور سایت خود به گوگل می‌فهمانید که سایت شما فعالیت مفیدی دارد و قرار نیست اختلالی در هیچ موردی ایجاد کند. اگر اسپم اسکور سایتتان زیاد است، ۲۷ موردی که گفته شد را با دقت بررسی کنید و اگر نیاز به اصلاح داشت، آن را ویرایش کنید. در اغلب موارد با بررسی این ۲۷ مورد کاهش اسپم اسکور اتفاق خواهد افتاد، اما اگر چنین نشد، با یک مشاور سئو در این زمینه صحبت کنید.

کد خبر: ۲۳۸٬۷۱۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha