به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، علی اصغر عنابستانی در مورد ارزیابی پیامد مهاجرت مسکن سازان به کشورهای همسایه، گفت: فرار سرمایه از دغدغههای جدی هر کشوری محسوب میشود و حکمرانی مطلوب حکمرانی است که دو سرمایه انسانی و مادی را برای کشور حفظ کند. بیتردید بدون سرمایه انسانی همان نخبگان سرمایه مالی و مادی کشور به سمت پیشرفت حرکت نمیکند.
رئیس کمیته اشتغال مجلس شورای اسلامی با انتقاد از خروج سرمایههای مادی از کشور، افزود: ایران میتواند بهشت سرمایه گذاری شود به شرطی که قواعد آن در کشور جزو قوانین تثبیت و ثابت شده باشد تا سرمایهگذار با اعتماد بتواند روی آنها سرمایه گذاری کند، متاسفانه به دلیل تنشهای موجود که طی چند سال اخیر شاهد شدت گیری آنها بودیم و تصمیمات متمادی و متمایز در راستای آن اتخاذ شده؛ تصمیم گیری داخلی و خارجی را در این حوزه سخت کرده است و شاهد خروج سرمایه از کشور هستیم.
مسکن میتواند پیشران و موتور متحرکه هر کشوری باشد
نماینده مردم سبزوار، جغتای، جوین، خوشاب و داورزن با اشاره به اینکه مسکن پیشران اقتصاد کشور است، اظهار داشت: مسکن میتواند پیشران و موتور متحرکه هر کشوری باشد، اگر بتوانیم سرمایه گذاری در حوزه مسکن را رونق دهیم باید تمام سیاستهای ساخت و ساز در حوزه مسکن را ثابت نگه داریم، در این شرایط میتوان امیدوار بود که رونق اقتصادی به اقتصاد ما بازگردد، اما زمانی که شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم رونق اقتصادی رخ نخواهد داد و سرمایه به سایر حوزههای واسطهگری و سوداگری هدایت میشود و یا به سمت خارج از کشور پیش میرود.
خروج سازندگان مسکن از کشور برای اقتصاد هر کشوری خطرناک است
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به هشدار نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک مبنی بر مهاجرت سازندگان مسکن ایران به کشورهای ترکیه و گرجستان، یادآور شد: خروج سازندگان مسکن از کشور برای اقتصاد هر کشوری خطرناک است ما باید شرایط را به سمتی هدایت کنیم که سرمایه گذاری در کشور سود ده و با ثبات باشد و تنشهای حاکم بر بازار مسکن و تصمیمات اتخاذ شده را برای آن کاهش دهیم.
شاهد فرار سرمایه انسانی و مادی از کشور هستیم
عنابستانی با تاکید بر اینکه ضوابط ساخت و ساز مسکن را باید کاهش داد یا حتی الامکان ثابت نگه داشت، گفت: قیمت مصالح ساختمانی به کار گرفته شده در ساخت مسکن از فولاد و سیمان گرفته تا سایر منابع ساخت و ساز را باید کاهش دهیم، تا شاهد فرار سرمایه انسانی و مادی از کشور نباشیم.
نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه در حال حاضر مسکن یکی از نیازهای اصلی مردم است، یادآور شد: نه تنها در حوزه مسکن به اشباع نرسیدهایم بلکه تقاضا برای آن افزایش دارد و ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی نیاز واقعی کشور است و بر گرفته از شعار نیست، قیمت نجومی مسکن خبر از تقاضای بالای آن را در کشور میدهد.
وی با اشاره به اینکه افزایش قیمت مسکن بیش از تورم موجود است، گفت: در حال حاضر تقاضا برای مسکن بیشتر از تولید است بر همین اساس باید ساختارهای تولیدی را برای آن فراهم کنیم، به دلیل سیاست انضباطی که دولت در مسائل مختلف پیش گرفته اقدام به جمع آوری پول از جامعه کرده است، این مسئله در کوتاه و بلند مدت به ضرر کشور بوده و آثار رکودی را به دنبال دارد.
عنابستانی با تاکید بر اینکه بازار مسکن در وضعیت رکود قرار دارد، گفت: دولت باید به سمت هدایت نقدینگی به واسطه تولید مسکن یا سایر اقلام مورد نیاز جامعه پیش رود، اگر نقدینگی در کشور را سرکوب کنیم بی تردید رکود در کشور ایجاد میشود، در حال حاضر دولت در حال سرکوب نقدینگی است، اگر رشد تولید و نقدینگی با هم صعودی باشد نه تنها برای اقتصاد کشور بد نیست بلکه مناسب هم خواهد بود. گویا دولت درک درستی از ساختار حاکم بر مدیریت اقتصاد کشور ندارد، برای کاهش تورم اقدام به کنترل نقدینگی دارد.
فنر رکود مسکن بالاخره باز میشود
عنابستانی با بیان اینکه پایین آمدن میزان ساخت و ساز ناشی از کاهش تقاضا نیست، تاکید کرد: در حال حاضر شاهد رکود در حوزه مسکن هستیم و این مسئله برخلاف جهت گیری اقتصاد بوده و به نفع کشور نیست، این پایین آمدن میزان ساخت و ساز مسکن ناشی از کاهش تقاضا نیست بلکه نشات گرفته از رکود ساخت و ساز مسکن است، این رکود همچون فنری است جمع شده و امکان باز شدن آن با شدت زیاد است.
رئیس کمیته اشتغال مجلس شورای اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: وزارت راه و شهرسازی باید آلارمهای به صدا درآمده در حوزه مسکن را دریابد و تصمیم گیران اقتصادی تلاش کنند بازار سرمایه گذاری ساخت و ساز را افزایش دهند تا بتوانند پول را در حوزه مسکن رونق دهند، مهاجرت مسکن سازان یکی از هشدارهایی است که باید مورد توجه قرار بگیرد؛ دولت سیاست سرکوبی در حوزه سرمایه در پیش گرفته که این مسئله بسیار خطرناک است.
داود بیگینژاد نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک در گفتگویی با اشاره به افزایش مهاجرت سازندگان مسکن از کشور گفت: تعداد قابل توجهی از سازندگان مسکن از کشورمان به کشورهای ترکیه و گرجستان مهاجرت کردند و دلیل مهاجرت سازندگان این بود که کشورمان شرایطی ایجاد شده که سازنده به هدف مالی خود دست پیدا نمیکند.
نظر شما