به گزارش بازار به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان قزوین، تورج بنیادی اظهار داشت: کشت حفاظتی در استان قزوین که برای محصولات استراتژیک و مهم به کار گرفتهشده، امسال نسبت به سال گذشته ۱۲ هزار هکتار افزایش پیداکرده است.
وی گفت: در سال جاری ۷۱ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین (جو و گندم و کلزا) به روش حفاظتی کم خاکورزی کشتشدهاند.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین بابیان اینکه این رقم در سال گذشته ۶۱ هزار هکتار بود،اظهار داشت: در سال جاری کشت ۱۶ هزار و ۱۷۶ هکتار از مزارع گندم آبی استان و همچنین ۵۴ هزار و ۳۷۲ هکتار از گندم دیم استان به روش کم خاکورزی انجامشده است.
بنیادی اظهار داشت: نزدیک به ۴۰۰ هکتار از کشت کلزا در استان قزوین نیز امسال به روش حفاظتی کم خاکورزی انجامشده است.
وی گفت: در سال جاری همچنین حدود ۲ هزار هکتار از مزارع گندم آبی و دیم استان به روش حفاظتی بی خاکورزی کشتشدهاند.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی قزوین یادآور شد: کشت حفاظتی بی خاکورزی در استان تاکنون برای ۲ محصول گندم و جو انجامشده است
وی، حفاظت از خاک را از مهمترین مزایای کشت حفاظتی عنوان کرد و گفت: در این شیوه بقایای گیاهان در خاک باقی میماند و بذور در اراضی شخم نخورده کشت میشوند.
بنیادی بابیان اینکه کشورمان ازجمله استان قزوین دارای اقلیم گرم و نیمهخشک است،اظهار داشت: برای پایداری فعالیتهای کشاورزی در چنین شرایطی ناگزیر به اتکا بهروشهایی هستیم که بهرهوری را در این حوزه افزایش دهد.
وی بابیان اینکه میانگین فرسایش خاک در کشور ما بالاست،اظهار داشت: این مسئله تهدید اراضی کشاورزی را به همراه دارد و کشت حفاظتی شامل کم خاکورزی و بی خاکورزی راهکاری مناسب برای مقابله با این تهدیدات به شمار میرود.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی قزوین همچنین گفت: جلوگیری از فرسایش خاک و حفظ مواد آلی آن در کنار کاهش هزینههای تولید و بهبود کیفیت محصولات از مزایای کشت حفاظتی به شمار میرود.
بنیادی بابیان اینکه کشاورزی حفاظتی، عمر مفید خاک برای فعالیتهای کشاورزی را زیاد میکند، اظهار داشت: فرهنگسازی در بین کشاورزان و نبود ماشینآلات و ادوات ویژه کشاورزی حفاظتی از چالشهای ما برای گسترش کشاورزی کم خاکورزی و بی خاکورزی به شمار میرود.
نظر شما