بازار؛ گروه خودرو: تارا سدان پر حاشیه گروه صنعتی ایران خودرو است که نقدهای کیفی فراوانی به آن وارد شده است، موضوعی که مدیران در راس گروه صنعتی ایران خودرو نه تنها حاضر به پذیرش نیستند، بلکه نسبت به ضعف های تولیدی تارا پاسخگو نیستند. تارا محصولی بر پایه پلتفرم PF۱ پژو بوده که میتوان به نوعی آن را فیس لیفت اساسی و نامناسب از پژو ۳۰۱ معرفی کرد. پژو ۳۰۱ و تارا را می توان دو محصول دولتی نامگذاری کرد که با ضرب العجل مدیران وقت و بدون دقت کافی به مباحث کیفی و فقط برای حفظ منسب به خط تولید رسیدند.
اکنون تارا بعد از دو سال از حضور در بازار با ضعف های کیفی همراه است که بعضا مشتریان را نسبت به خرید پشیمان و این محصول را به عنوان یک خودرو بد فروش در بازار معرفی کرده است. از همین رو به بررسی چهار ایراد فنی این خودرو از زمان عرضه به بازار تا امروز پرداختیم:
طراحان خودرو معتقد هستند که تارا نیازمند یک فیس لیفت زود هنگام است که ایرادات طراحی آن رفع و نظر مشتریان را جلب کند
تارا نیازمند فیس لیفت به دلیل ضعف طراحی
نخستین ضعف تارا که نشان می دهد گروه صنعتی ایران خودرو پیش از تولید بازارسنجی مناسب براساس نظر مشتریان مانند خودروسازان بزرگ دنیا انجام نداده است، طراحی و ظاهر آن است. طراحان خودرو معتقد هستند که تارا نیازمند یک فیس لیفت زود هنگام است که ایرادات طراحی آن رفع و نظر مشتریان را جلب کند. برخلاف ادعای ایران خودرو که معتقد است این خودرو از طراحی بروز و مطابق ترند جهانی تبعیت میکند، شاهد جذابیت استایلی بسیار پایین در مقایسه با سایر محصولات این خودروساز هستیم. ایرادات فراوان و پیش پاافتاده در ظاهر تارا وجود دارد، به عنوان مثال برای طراحی استایل عقب خودرو از ترند و سبک ظاهری بسیار قدیمی و به دور از المان های روز استفاده شده است. طراحی چراغ پیوسته، در ذهن مشتری خودروهای دهه ۹۰ میلادی را تداعی می کند، بنابراین می توان طراحی عقب تارا را تلاش ناشیانه و غیراخلاقی برای الگو برداری از خودروی «فیات تیپو» معرفی کرد. البته این الگو برداری فقط مربوط به عقب خودرو نیست، بلکه در طراحی خط شخصیت این خودرو نیز به وضوح بهره گیری از طراحی فیات تیپو به چشم می آید. علاوه بر تمام ضعف های طراحی که اشاره شد باید به کیفیت پایین مونتاژ و تولید نیز اشاره داشت.
سیستم سی وی وی تی موتور تارا نه تنها منجربه کاهش آلایندگی و مصرف سوخت نشده بلکه تاثیر منفی در شتاب گیری این محصول نیز داشته است
ضعف طراحی موتور پاشته آشیل
تارا مجهز به پیشرانه TU۵ پلاس است که گروه صنعتی ایران خودرو از ابتدا اصرار به معرفی این موتور با نام EC۵ داشت، این موتور چهار سیلندر با حجم ۱۶۰۰ سیسی قدرتی معادل ۱۱۳ اسببخار و ۱۴۴ نیوتن متر گشتاور برای خودرو ایجاد میکند. هرچند که ایران خودرو مدعی است این موتور برای ارتقا عملکرد و استاندارد آلایندگی مجهز به سیستم سی وی وی تی شده است، اما بررسی های نگارنده این مطلب نشان داد که سیستم سی وی وی تی نه تنها منجربه کاهش آلایندگی و مصرف سوخت نشده بلکه تاثیر منفی در شتاب گیری این محصول نیز داشته است. چرا که سیستم سی وی وی تی به درستی نتوانسته برای سوپاپ ها آوانس و ریتارد ایجاد کند.
در این جا باید به نکته مثبت این خودرو گیربکس اتوماتیک آن است، گیربکس اتوماتیک شش سرعته ای تارا از گیربکس اتوماتیک آ ال ۴ پژو ۲۰۶ و ۲۰۷ بسیار عملکرد بهتر و نرم تری دارد.
تارا در محور جلو خودرو مجهز به سیستم تعلیق مک فرسون است، این خودرو هندلینگ مناسب نداشته و کیفیت قطعات آن پایین است
تارا سیستم تعلیق ضعیفی دارد
تارا در محور جلو خودرو مجهز به سیستم تعلیق مک فرسون است، تناسبات و ابعاد بدنه خودرو باتوجه به سیستم تعلیق سبب شده این محصول هندلینگ مناسبی نداشته باشد. همچنین کیفیت قطعات سیستم تعلیق تارا به شدت پایین بوده و اغلب در کارکرده های کمتر از ۱۰ هزار کیلومتر نیازمند تعمیر می شود، اغلب رانندگان در زمان حرکت با این خودرو نسبت به نبود حس ایمن فرمان پذیری شکایت دارند.
باتوجه به اینکه تارا مجهز به فرمان برقی است، گروه صنعتی ایران خودرو باید برای این فرمان سه حالت رانندگی را تعریف می کرد که خودرو در زمان حرکت بتواند نظر مالک را جلب کند. این ضعف سبب شده که فرمان برقی به جای راننده تصمیم بگیرد در هر وضعیت و سرعتی باید چه عملکردی داشته باشد.
شبکه برق تارا مجهز به سیستم مولتی پلکس است که از زمان عرضه به بازار تا امروز دردسرهای عدیده ای را برای مالکان ایجاد کرده است
ضعف پلت فرم برقی
شبکه برق تارا مجهز به سیستم مولتی پلکس است که از زمان عرضه به بازار تا امروز دردسرهای عدیده ای را برای مالکان ایجاد کرده است. چندی پیش ویدیویی در فضای مجازی مبنی بر خاموش نشدن چراغ های این خودرو منتشر شد که نشان از ایراد فنی این سیستم دارد. بیشتر مالکان این خودرو با چالش سیستم برف پاک کن و کلاستر خودرو به دلیل ایراد فنی مذکور مواجه هستند.
مخاطبان محترم رسانه بازار برای تکمیل این گزارش خبرنگار این رسانه بارها با مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو تماس گرفت، اما حاضر به پاسخگویی نشدند.
نظر شما