به گزارش بازار، آرمان خالقی کارشناس حوزه اقتصاد با بیان این مطلب گفت: هر سال در بخش کشاورزی ایران با کمبود و پیشبود برخی محصولات رو به رو هستیم که منجر به هدر رفت منابع مالی و غیرمالی بسیاری میشود. گسترش و توسعه صنایع تبدیلی بخش کشاورزی یکی از راههای کاهش ضایعات این محصولات است.
خالقی افزود: صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی به صنایعی گفته میشود که به فرآوری و عملآوری محصولات نباتی و حیوانی از جمله زراعی، باغی، شیلاتی، دام و طیور، جنگل و مرتع میپردازد. در تعریف فرآوری، آمده که دربرگیرنده تغییرات فیزیکی، شیمیایی، ارگانولپتیکی، نگهداری، بستهبندی و توزیع است بدین وسیله ماندگاری این محصولات را بیشتر و مصرف و عرضه آنها را مناسبتر میکند. در مجموع از طریق این نوع صنایع ارزش اقتصادی محصولات افزایش مییابد. این امر در کنار جلوگیری از هدر رفت محصولات و کاهش ضایعات منجر به ارتباط با ارزش بین دو بخش کشاورزی و صنعت میشود.
وی تصریح کرد: در بخش کشاورزی، برنامهای تحت نقشه راه و برنامه مشخص وجود ندارد؛ البته سال گذشته در مورد اصلاح الگوی کشت صحبتهایی شد، اما در ترسیم فضای کلی کشاورزی که دامداری را هم شامل میشود باید بررسی شود چه محصولی، کجا، با چه میزان و با چه الگو و تکنولوژی باید کشت شود.
نظر شما