۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۵
سیاست ارزی بی‌ثبات مردم و تولیدکنندگان را متضرر می‌کند
عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس:

سیاست ارزی بی‌ثبات مردم و تولیدکنندگان را متضرر می‌کند

عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: سیاست ارزی بی‌ثبات مردم و تولیدکنندگان را متضرر می‌کند، با نرخ‌درمانی هیچ‌گاه اقتصاد کشور مدیریت نمی‌شود.

به گزارش بازار، روح اله ایزدخواه در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه ۱۹ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در رابطه با گزارش کمیسیون صنایع و معادن در مورد آسیب شناسی ساز و کار تأمین و تخصیص نیازهای ارزی در حوزه واردات مواداولیه و تجهیزات مورد نیاز واحدهای صنعتی تولیدی به کشور گفت: سیاست ارزی ما امروز نیازمند جراحی اساسی است و مهمتر از موضوع ارز ترجیحی خود سیاست‌های ارزی است چرا که امروزه این امر به نفع تولیدکننده واقعی نیست و مردم و مصرف‌کنندگان نیز از تورم حاصل از نوسانات ارزی متضرر می‌شوند.

نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نرخ‌درمانی هیچ‌گاه اقتصاد را به سامان نمی‌رساند، عنوان کرد: با بالا و پایین کردن نرخ‌ها اقتصاد مدیریت نمی‌شود، ستون فقرات اقتصاد، تولید بوده و سیاست ارزی باید تابع تولید باشد و همچنین سیاست بازرگانی نیز باید تابع تولید باشد اما امروز این موضوع برعکس است و تولیدکننده همواره از سیاست‌های ارزی و تجاری متضرر می‌شود.

وی افزود: اینکه بگوییم تولید در محور قرار بگیرد و سایر سیاست‌ها با آن تنظیم شود در تجربه ۲۵۰ ساله کشورهای صنعتی ثابت شده است. مقام معظم رهبری نیز بیش از ۱۰ سال به این موضوع تأکید داشتند که تولید اصل اساسی اقتصاد کشور باشد. این در حالی است که در ۳۰ سال گذشته همواره نرخ‌درمانی کردیم و نرخ پایین را به سمت نرخ بالا افزایش دادیم و نرخ بالا را نیز به بازار ۳ درصدی سپردیم و به آن بازار غیررسمی گفتیم و به این بازار غیررسمی اجازه دادیم برای کل اقتصاد کشور تعیین تکلیف کند البته به نرخ پایین هم می‌گوییم نرخ ارز ترجیحی و خیال خودمان را راحت می‌کنیم.

عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: اگر اینگونه است ما امروز به نرخ بازار غیررسمی نیز بگوییم نرخ بازار تحمیلی چرا که دقیقاً پازل جنگ تحمیلی اقتصادی را تکمیل می‌کند. از سال ۹۷ تا ۱۴۰۰ بیش از ۱۴۰ بخشنامه در بانک مرکزی و کمیته‌های مربوطه برای رفع تعهد ارزی تولیدکنندگان و صادرکنندگان صادر شده است. آیا نام این نابسامانی در سیاست ارزی نیست؟ معاون وقت وزیر هم عنوان می‌کند که تعداد بالای بخشنامه‌ها گیج‌کننده است و تقریباً هفته‌ای یک بخشنامه صادر می‌شود.

ایزدخواه با بیان اینکه در بروکراسی بهم ریخته تولیدکننده متضرر می‌شود، تأکید کرد: چرا فکر می‌کنیم همیشه تولیدکننده مجرم و متخلف است و بانک و گمرک هیچ نقشی ندارند. بنده یک پرونده سنگین رفع تعهد ارزی را در دو سال اخیر با معاونین بانک مرکزی پیگیری می‌کنم و هنوز زورمان نرسیده است که تولیدکننده‌ای که ۳ سال تجهیزاتش در گمرک خاک می‌خورد را نجات دهیم چرا که یک طرف پرونده بانک خصوصی پاسارگاد است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم افزود: تولیدکننده‌ای امروز نیازمند جهش و رشد تولید است لذا باید در سیاست ارزی به نفع تولیدکننده بازنگری شود.

کد خبر: ۲۱۹٬۹۴۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha