۶ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۳
صدور بیش از ۹۰ درصد بارنامه‌ها به شکل الکترونیکی
رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خبر داد

صدور بیش از ۹۰ درصد بارنامه‌ها به شکل الکترونیکی

رییس سازمان راهداری با اشاره به تلاش برای اجرایی شدن سامانه نوبت‌دهی آنلاین در تمامی پایانه‌های مرزی از فعالیت شبانه‌روزی بیش از ۹ هزار ناوگان و ۱۲ هزار نفر به شکل شبانه‌روزی در ایام نوروز خبر داد.

به گزارش بازار به نقل از وزارت راه و شهرسازی، داریوش امانی معاون وزیر راه و شهرسازی و رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای به تشریح مهمترین اقدامات آن سازمان در سال گذشته و برنامه‌های پیش‌رو و همچنین تمهیدات آن سازمان برای تسهیل در سفرهای ایام نوروز پرداخت.

رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گفت: سازمان با حداکثر ظرفیت خود در ایام سفرهای نوروز برای مسافرت‌های جاده‌ای شهروندان برنامه‌ریزی کرد. در همین خصوص نزدیک به ۸ هزار دستگاه اتوبوس، ۲۴ هزار مینی بوس و ۳۳ هزار سواری تاکسی در اختیار سفرهای بین شهری برای خدمات رسانی به مردم در سفرهای ایام نوروزی اختصاص یافته است.

معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص پیش فروش بلیت‌ها گفت: نزدیک به ۶۰درصد فروش بلیت‌های برای امسال غیرحضوری و ۴۰ درصد حضوری توسط مردم خریداری شد. این در حالیست که در سال گذشته میزان پیش‌فروش بلیت‌ها ۳۵ درصد غیرحضوری ثبت شد.

امانی در خصوص تصمیم دولت برای افزایش قیمت‌های بلیت مسافری و باری در حوزه حمل و نقل جاده‌ای توضیح داد: هر ساله افزایش ۲۵ درصدی کرایه‌ها به دلیل یکسر خالی بودن وسایط حمل و نقل عمومی بین‌شهری با بیشترین حجم مسافر از پایتخت به شهرستان‌ها و استان ها اتفاق می‌افتد و ۲۰ فروردین قیمت دوباره به قیمت اصلی برمی‌گردد. این روال هر ساله است که امسال نیز رخ داد.

وی ادامه داد: هم‌اینک نزدیک به ۹ هزار و ۶۰۰ ناوگان سبک، ‌ نیمه سنگین و سنگین در حوزه راهداری با ۱۲ هزار نفر و نزدیک به یکهزار و ۱۶۰ باب راهدارخانه در حال فعالیت شبانه روزی هستند. در تلاش هستیم تا سفر ایمنی را برای مردم رقم بزنیم.

مقام مسئول سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای بر افزایش ایمنی در حمل و نقل جاده‌ای تاکید کرد و افزود: در یکسال گذشته در خصوص ایمنی راه‌ها، نصب روشنایی، نصب نیوجرسی، نصب گاردریل، علائم ایمنی اقدامات مناسبی انجام شد و اهداف ترسیم شده سال ۱۴۰۱ بیش از ۹۰ درصد به سرانجام رسید.

امانی در خصوص تمهیدات سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای برای حمایت از رانندگان توضیح داد: با توجه به اینکه سیاست دولت این بود که موضوع افزایش قیمتی در ایام نوروز انجام نشود تمام تلاش این بود که در این راستا بر اساس تاکید وزیر راه و شهرسازی گام برداریم. در اینباره جلساتی تشکیل و مقرر شد تا در ستاد تنظیم بازار موضوع افزایش قیمت‌ها با توجه به تورم ایجاد شده، در موضوع قطعات، روغن موتور، لاستیک، نگه داشت خودروها، دستمزدها و سایر موارد تصمیم‌گیری شود.

وی تصریح کرد: قطعا در خصوص تعدیل و افزایش قیمت ها در جلسات ستاد تنظیم بازار و بعد از ایام نوروز تصمیم گیری خواهد شد.

رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در خصوص تخصیص یارانه به اقلام موردنیاز رانندگان از مذاکراتی با برخی از وزارتخانه‌ها از جمله وزارت صمت خبر داد و افزود: به دنبال آن هستیم تا سهمیه لاستیکی را برای رانندگان در نظر بگیریم. کمااینکه در ایام اربعین نیز این اتفاق افتاد و وزارت صمت همراهی کرد و لاستیک سهمیه ای برای سازمان راهداری تخصیص یافت. در برنامه است تا بخشی از هزینه های رانندگان از طریق ارزان تحویل دادن قطعات خودرو تامین شود.

امانی ادامه داد: هم‌اکنون لاستیک از طریق سامانه وزارت صمت و با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان به رانندگان ارایه می‌شود. به دنبال آن هستیم تا تمهیدات مناسب‌تری برای رانندگان در نظر بگیریم.

وی در پاسخ به این پرسش که افزایش قیمت‌های حمل و نقل جاده‌ای در بخش مسافر و بار با چه دستورالعملی است؟ گفت: بررسی‌ها حاکی است که بین ۳۰ تا ۴۰ درصد در بخش مسافری و بین ۳۰ تا ۳۵ درصد در بخش باری باید افزایش قیمت اتفاق بیفتد. اما درخواست اصناف افزایش قیمت ۵۰ تا ۶۰ درصدی است که با توجه به تحلیل‌ها در ستاد تنظیم بازار این اقدام انجام خواهد شد.

امانی تاکید کرد: گزارش کارشناسی آماده شده است و بعد از نوروز در اولین جلسه ستاد تنظیم بازار در خصوص افزایش قیمت‌ها در بخش مسافری و باری تصمیم‌گیری خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه سازمان راهداری بخشی از ظرفیت ناوگان اتوبوسی را در ایام کرونا از دست داد، ‌ گفت: تلاش می‌کنیم تا موازنه قیمت را برقرار کنیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی درخصوص تمهیدات سازمان راهداری برای ایمنی جاده‌ها گفت: نزدیک به ۲۳۰ هزار کیلومتر راه در کشور داریم که شاخص هایی برای نگهداشت این راه‌ها وجود دارد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که اعتبارات بالایی برای نگهداری همین میزان راه وجود دارد و اعتبار کنونی با اعتباری که نیاز داریم فاصله زیادی دارد.

امانی تصریح کرد: به دنبال احکامی هستیم که سهم اعتباری سازمان را افزایش بدهیم و در نهایت به ارتقای راه‌های کشور برسیم.

رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای یکی از استانداردهای سازمان را رفع نقاط حادثه‌خیز برشمرد و در خصوص پایانه آستارا و رفع مشکلات این پایانه گفت: نوبت دهی آنلاین در پایانه آستارا که خیلی از موارد غیرضروری را که موجب تاخیر در تردد بود کاهش داد. به دنبال آن هستیم تا سامانه نوبت ‌دهی را در سایر پایانه‌های مرزی اجرایی و عملیاتی کنیم.

وی همچنین از رشد ۲۰ درصدی صادرات طی سال گذشته در پایانه آستارا و با کشور روسیه خبر داد.

امانی درخصوص سامانه های الکترونیک سازمان راهداری گفت: سازمان راهداری یکی از سازمان‌های موفق در استفاده و ایجاد سامانه‌های هوشمند است و به عنوان سازمانی اطلاعات محور شناخته می‌شود.

وی با اشاره به اینکه سازمان راهداری دو ماموریت در حوزه راهداری و در حوزه حمل و نقل دارد تاکید کرد: سازمان راهداری در هر دو ماموریت اصلی کاملا بر اساس سامانه های هوشمند اقدام کرده و می‌کند.

وی یادآور شد: اطلاعات راه‌های شریانی کشور به شکل مکانیزه سالی یکبار برداشت و در جلسات کارشناسی تحلیل می شود و نتیجه بررسی‌ها برنامه سازمان راهداری برای سال آتی خواهد بود. در بخش حمل و نقل نیز همین گونه است. هم اینک دوربین‌های ثبت تخلف، دوربین‌های نظارت تصویری، تردد شمارها، باسکول‌های در حال حرکت در جاده ها و تمامی موارد حمل و نقل بر اساس سامانه های هوشمند اتفاق می افتد.

وی در خصوص صدور بارنامه ها به شکل الکترونیکی اعلام کرد: هم اکنون بیش از ۹۰ درصد بارنامه الکترونیکی صادر می شود و این روند رو به افزایش است.

امانی توضیح داد: یکی از اهداف برنامه ششم توسعه امکان و ایجاد حداقل یک راه دسترسی برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار بوده است. تاکنون برای ۶ هزار کیلومتر از راه‌های روستایی خط کشی، علائم ایمنی، نصب نیوجرسی انجام شد.

وی افزود: هم اکنون نیاز است تا نزدیک به ۲۷ هزار کیلومتر جاده احداث شود که این میزان جاده نزدیک به ۲۰۰ هزار میلیاردتومان اعتبار نیاز دارد.

امانی خاطرنشان کرد: اقدامات مناسبی در بودجه ۱۴۰۲ از محل تهاتر نفت، محل درآمدهای سازمان پیش بینی شده اسن گخ امیدواریم این اقدامات انجام شود.

امانی در خصوص افزایش ظرفیت ترانزیتی و اتصال جاده‌ها به دیگر مدهای حمل و نقل از جمله ریل و بنادر اعلام کرد: ما یکی از کشورهایی هستیم که با ۱۵ کشور همسایه در ارتباط هستیم و یکی از گلوگاه های اقتصادی کشور پایانه های مرزی است.

وی افزود: هم اکنون ۲۶ پایانه مرزی عملیاتی داریم که با همه کشورهای همسایه این پایانه ها ایجاد شده ست. هم اینک تمامی پایانه های مرزی فعال هستند و حتی برخی از پایانه ها که به دلیل شرایط کرونا توسط کشور همسایه بسته بود با رایزنی های انجام شده تمامی پایانه ها در حال فعالیت هستند.

وی تصریح کرد: راهگذر شمال جنوب که بین کشور روسیه، ایران، آذربایجان و هندوستان است قرار است بالای ۲۰ میلیون تن ظرفیت ترانزیتی از این کریدور اتفاق بیفتد که تکمیل و توسعه این کریدور در برنامه است.

کد خبر: ۲۱۳٬۱۳۵

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha