۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۹:۵۷
بازنگری در اساسنامه سازمان سرمایه گذاری با هدف تسهیل سرمایه گذاری خارجی
معاون وزیر اقتصاد خبر داد

بازنگری در اساسنامه سازمان سرمایه گذاری با هدف تسهیل سرمایه گذاری خارجی

رئیس کل سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران از اصلاح اساسنامه این سازمان با هدف تسهیل سرمایه گذاری خارجی در کشور خبر داد.

به گزارش بازار، علی فکری معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران در گردهمایی دو روزه مدیران استانی امور اقتصادی و دارایی با اشاره به وجود چهار نوع سرمایه گذاری خارجی رایج در جهان گفت: در مدل اول سرمایه گذاری، سرمایه گذاران خارجی با هدف حفظ ارزش ذخایر ارزی خود در کشورهای سرمایه پذیر سرمایه گذاری می‌کنند و با خرید اوراق قرضه سایر کشورها از جمله اوراق قرضه دلاری یا یورویی و ین و اخیرا اوراق قرضه یوان از ارزش ذخایر ارزی خود محافظت می‌کنند.

فکری در ادامه و با اشاره به اینکه این روش سرمایه گذاری نه در ایران و نه در کل کشورهای خاورمیانه و منطقه جنوب غرب آسیا رایج نیست، افزود: از کل سرمایه گذاری خارجی که در جهان صورت می‌گیرد، شاید حداقل سی درصد به این بخش مربوط است.

معاون وزیر اقتصاد نوع دوم سرمایه گذاری را ثبت روزانه سرمایه برشمرد و در تشریح این نوع سرمایه گذاری گفت: امروزه ابزارهایی در جهان تعریف شده است که با کمک آن‌ها سرمایه صبح از یک نقطه دیگر جهان وارد بورس یک کشور مثل هنگ کنگ میشود و با تعطیلی آن بازار شبانه خارج شده و وارد بازار یک کشور دیگر می‌شود که برای این نوع سرمایه گذاری در حوزه هدفگذاری نه ایران و نه حتی سایر بورس‌های خاورمیانه قرار ندارد.

وی حجم این نوع سرمایه گذاری را ۴۰ درصد از کل سرمایه گذاری‌های جهانی دانست و افزود: به جز این موارد، دو دسته دیگر سرمایه گذاری دیگر در دنیا وجود دارد که ما می‌توانیم در این زمینه برنامه ریزی و هدف گذاری کنیم و در وزارت اقتصاد و سازمان سرمایه گذاری نیز در اهداف و برنامه‌های ما قرار دارد.

فکری در تشریح این دو نوع سرمایه گذاری نیز گفت: نوع سوم سرمایه گذاری‌های خارجی در جهان صرفا با هدف سودآوری انجام می‌شود که این مدل سرمایه گذاری در منطقه خاورمیانه کاملا جا افتاده و کشورهای جنوب خلیج فارس نیز در این بخش فعال هستند.

رئیس سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران، نوع چهارم سرمایه گذاری‌ها را جزو اهداف جذب سرمایه توسط این سازمان دانست و در تشریح آن گفت: در این نوع سرمایه گذاری علاوه بر اهداف اقتصادی و سودآوری، اهداف غیر اقتصادی از جمله اهداف راهبردی، مذهبی و ایدئولوژی نیز پیگیری می‌شود.

معاون وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه ایران مرکز شیعیان جهان است، گفت: این ویژگی موجب می‌شود مثلا سرمایه گذاران عراقی به دلیل وجود حرم امام رضا (ع) در ایران به سرمایه گذاری علاقمند باشند و یا سرمایه گذاران افغانی به دلیل احساس نزدیکی و قرابتی که با ایران دارند در کشور ما سرمایه گذاری کنند تا از مزایای اقامت در ایران استفاده کنند.

کد خبر: ۲۰۷٬۸۶۰

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha