مبه گزارش بازار، محمد جعفری اناری افزود: مجموع نیاز کشور به الکتروموتور حدود ۱۰ هزار و ۵۰۰ مگاوات است که ۷ هزار و ۵۰۰ مگاوات مربوط به موتورهای کوچک و متوسط و ۳ هزار مگاوات نیز مربوط به موتورهای سفارشی است.
وی با بیان اینکه تنها یک کارخانه در حوزه تولید موتورهای سنگین و فوق سنگین فعالیت میکند، گفت: تا چند سال گذشته توان ساخت داخل فقط در تولید موتورهای کوچک و متوسط و سنگین بود، اما با مهندسی معکوس دانش فنی ساخت موتورهای فوق سنگین، امکان تولید این موتور نیز در کشور فراهم شده و تنها شرکت جمکو (صنایع ماشینهای الکتریکی جوین) در این حوزه فعالیت میکند.
جعفری با اشاره به سهم تولیدات این شرکت از بازار موتورهای تولید داخل افزود: تولیدات این شرکت، ۱۰ درصد از بازار موتورهای کوچک و متوسط و بیش از ۵ درصد از بازار موتورهای سفارشی را به خود اختصاص داده است.
وی اضافه کرد: همچنین این شرکت، ۵ درصد از مجموع نیاز بازار کشور به موتورهای کوچک و متوسط و ۳.۵ درصد موتورهای سفارشی را تامین میکند.
جعفری با اشاره به عمق ساخت الکتروموتورهای تولید داخل گفت: عمق ساخت داخل تولید در این محصولات بیش از ۹۰ درصد است و تنها یک ورق سیلیکونی مورد نیاز تولید در این موتورها وارداتی است.
وی همچنین به صادرات موتورهای داخلی اشاره کرد و افزود: دو کشور عراق و افغانستان مقصد صادراتی محصولات تولیدی ما بوده و سال گذشته ۱۷۲ دستگاه موتور به این دو کشور صادر شده است.
گفتنی است؛ الکتروموتورها از جمله کالاهای اساسی در صنعت به شمار میروند که در صنایع نفت و گاز، فولاد و صنعت نیروگاهی کاربرد دارند.
نظر شما