افزایش ظرفیت تولید ابزارآلات داخلی | واردکنندگان حاضر به سرمایه‌گذاری برای تولید هستند

افزایش ظرفیت تولید ابزارآلات داخلی | واردکنندگان حاضر به سرمایه‌گذاری برای تولید هستند

مجری برگزاری نمایشگاه ابزارآلات ایران گفت: یکی از رویکردهای نمایشگاه ابزارآلات صنعتی افزایش ساخت داخل و حرکت به سمت بومی‌سازی است؛ چراکه ظرفیت و پتانسیل این موضوع وجود دارد.

به گزارش بازار، صبح امروز (سه‌شنبه) نشست خبری اولین نمایشگاه بین‌المللی ابزارآلات صنعتی ایران برگزار شد. محمد حلاجیان- مجری برگزاری اولین نمایشگاه بین‌المللی ابزارآلات صنعتی ایران- ضمن تاکید بر اینکه تنها حدود ۱۰ درصد از ابزارآلات موجود در کشور ساخت داخل هستند، اظهار کرد: یکی از رویکردهای نمایشگاه ابزارآلات صنعتی افزایش ساخت داخل و حرکت به سمت بومی‌سازی است؛ چراکه ظرفیت و پتانسیل این موضوع وجود دارد، ضمن اینکه واردکنندگان این حوزه حاضر به سرمایه‌گذاری برای رونق تولید داخل هستند.

وی ادامه داد: نمایشگاه به‌صورت کاملا تخصصی و برای اولین بار اجرا خواهد شد. این رویداد با همراهی ٩٠ شرکت داخلی و خارجی است. بر اساس مشکلاتی‌ که پیش آمد امکان حضور تعداد بیشتری شرکت‌های خارجی فراهم نشد اما دو کشور هند و چین حضور مستقیم خواهند داشت اما شرکت‌هایی از هند، چین، ترکیه، تایوان و هند حتی خارج از پاویون حضور پیدا خواهند کرد؛ این نشان از ظرفیت‌ و پتانسیل صنعت ابزار ایران است.

وی افزود: این نمایشگاه صرفاً جهت نمایش محصولات نیست؛ بلکه برداشتن گامی در جهت تعالی و تبلور بیشتر نقش صنعتی خواهد بود که محرک صنعت است و بدون آن، هیچ صنعتی قابل راه‌اندازی هم نیست و این درحالیست که برای فعالیت هر صنعت و تولید محصولی، نیاز به ابزارآلات بدیهی است.

حلاجیان با بیان اینکه در طی این نمایشگاه که ١٣ الی ١۶ آبان ماه برگزار می‌شود، معرفی صنعت ابزارآلات کشور به‌صورت تخصصی انجام می‌شود. همچنین دوره‌های آموزشی و نشست‌های تخصصی با مقامات دولتی و بخش‌های خصوصی ذیربط همچون سازمان توسعه‌ تجارت، وزارت صمت، اتاق بازرگانی، اتاق اصناف ایران، گمرک، سازمان ملی استاندارد و... در جهت بیان مشکلات و رفع و احصا مشکلات برگزار می‌شود تا صنعت ابزار ایران بتواند خدمات بهتری را به مجموع صنایع کشور ارائه کند.

مجری برگزاری نمایشگاه ابزارآلات ایران، خاطرنشان کرد: از سوی دیگر اقدام ویژه‌ای با راهنمایی اتحادیه ابزارفروشان تهران انجام خواهیم داد که برگزاری نشست‌های تخصصی و B۲B با انجمن‌هایی که مصرف‌کنندگان ابزارآلات هستند، است. نگاه ویژه‌ای به این نمایشگاه شکل گرفته و صرفا به دنبال بازدید کننده تخصصی این صنعت هستیم. بیش از ١٠٠ انجمن از انجمن‌های مختلف در حوزه‌های نفت، گاز، پتروشیمی، ساختمان، در صنایع هوایی، خودرو و... دعوت شده‌اند تا مذاکرات انجام شود. حداقل امضای پنج تفاهم‌نامه فی‌مابین اتحادیه ابزارفروشان تهران و انجمن‌ها در خلال این نمایشگاه را خواهیم داشت.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه ۹۰ درصد ابزارآلات کشور، وارداتی است و تنها ۱۰ درصد تولید داخل صورت می‌گیرد؛ بنابراین یکی از رویکردهای این نمایشگاه افزایش این ۱۰ درصد است و حرکت به سمت بومی‌سازی است. باور داریم که این پتانسیل در کشور وجود دارد. مجموعه شرکت‌هایی که در امر واردات فعالیت دارند، آماده سرمایه‌گذاری در حوزه تولید داخل هستند.

لزوم فرهنگ‌سازی در حوزه ابزارآلات

مهدی باقرپور- رئیس اتحادیه ابزارفروشان تهران- در ادامه این نشست، در تشریح اهمیت ابزارآلات، اظهار کرد: همیشه شعار ما این است که "ابزار، الفبای تولید". ابزار موضوعی است بین مواداولیه و محصول. هر محصولی که امروز به دست ما می‌رسد اعم از محصولات کشاورزی، صنعتی و... باشد، فرآیندی را از مواداولیه تا محصول شدن طی کرده که حاصل به‌کارگیری ابزار است. پس اهمیت ابزار از این جهت مهم است که بدون ابزار، محصولی هم نخواهیم داشت. ابزار بوده است که از ابتدای خلقت بشر، سبب شده انسان به مدارج بالاتر سوق پیدا کند.

وی تصریح کرد: از نظر تولیدی و صنعتی، بحث اصلی مشکل کشور اقتصاد است. تنها مسیری که می‌توان متصور شد که گره‌ای باز شود، بحث تولید و صنعت است. اگر قرار است که در اقتصاد جهانی، جایگاهی داشته باشیم، باید تولید و صنعت قدرتمند داشته باشیم؛ برای این منظور حتما باید با ابزارآلات آشنا باشیم و بدانیم که چگونه از ابزار برای پیشرفت استفاده کنیم. در حقیقت اگر فرهنگ استفاده از ابراز در کشور رخ دهد تا بتوانیم در وهله‌ اول مصرف خانگی داشته باشیم و از سوی دیگر، استعدادهایی که برای کارهای فنی وجود دارد، شکوفا می‌شود.

رئیس اتحادیه ابزارفروشان تهران خاطرنشان کرد: دولت برای آغاز هر کار و ایجاد شغلی هزینه‌های بسیاری را بایستی متحمل شود اما با حداقل هزینه می‌توان با استفاده از ابزار (دستگاه فرز، دستگاه جوشکاری و ابزارالآت ساده) یک فر می‌تواند صاحب شغل و کسب و کار شود. چنانچه فرهنگ استفاده از ابزار گسترش پیدا کند، علاوه بر اینکه رشد شغل موثر خواهد بود، بازار ما بهتر خواهد شد.

باقرپور ادامه داد: طلب اعضای صنف ابزار آنقدر رقم بالایی دارد که تسهیلات آن را بزرگترین بانک‌ها به صنعت نمی‌دادند اما همکاران ما از جان مایه گذاشته و هیچ بهره‌ای هم از این وام بلاعوض نخواستند و تنها از صنعت ابزار در سخت‌ترین شرایط، حمایت کرده‌اند. در شرایط تحریمی، توانستند تحریم‌ها را دور زده و ابزارآلات مورد نیاز صنایع پتروشیمی، نفت، صنایع نظامی و صنایع بالادستی را تامین کردند. مشکلات تجاری وجود داشت و طی یکسال اخیر، اولین حوزه‌ای که تخصیص ارز آن قطع شد به انتهای صف تخصیص ارز رسید، صنعت و تولید بود؛ با تلاش بسیار تنها توانسیم HS کدهای ابزار را در جریان ثبت سفارش نگه داریم اما تا این لحظه همچنان ارز ابزار و ماشین‌آلات پایان صف تخصیص است.

وی افزود: با توجه به تخصصی بودن صنف ابزارآلات، در نمایشگاه پیش‌رو، ۱۴ شاخه تخصیصی شامل تجهیزات جوشکاری، تجهیزات برشکاری، ساینده‌ها، ابزارآلات برقی، ابزارآلات دستی، تجهیزات حمل‌ونقل، ابزارهای اندازه‌گیری دقیق و... را خواهیم دید که هر کدام از این شاخه‌ها قاعدتا مورد استفاده صنایع بسیار است.

این مقام صنفی- صنعتی در پایان نسبت به سیاست‌گذاری سازمان نمایشگاه‌های کشور انتقاد کرده و گفت: اصولا نمایشگاه‌ها محل رشد اصناف و همچنین رشد مردم نسبت به آخرین وضعیت و جدیدترین‌ اتفاقات دنیاست. نقش دولت تسهیل‌گری است اما نمایشگاه بین‌المللی، هزینه‌هایی را اخذ می‌کند که در مقابل اهداف برگزاری، ایستادگی ایجاد می‌کند. اعدادی که برای برگزاری نمایشگاه تهران دریافت می‌شود، نسبت به اعداد معتبرترین نمایشگاه‌های دنیا قابل مقایسه نیست. حتما ما هم باید پیگیری کنیم اما نیاز است که وزارت صمت هم پیگر موضوع باشد، این تفاوت هزینه‌های ارزی و ریالی، تناسبی با عملکرد نمایشگاه ندارد. اما امیدوار هستیم که در دولت چهاردهم، این نگاه درآمدزایی از نمایشگاه‌ها به نگاه تسهیل‌گری تبدیل شود و فضایی فراهم شود که شاهد رشد صنایع باشیم.

کد خبر: ۳۰۹٬۸۲۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha