به گزارش بازار، مجید جعفری افزود: در سال گذشته طبق آمار گمرک ۲۸ هزار تن به ارزش ۱۱ میلیون دلار خوراک آبزیان صادر شده است و این رقم تا دی ماه سال جاری به ۲۹ هزار تن و به ارزش ۲۱ میلیون دلار افزایش یافته است.
جعفری با بیان اینکه بازار بسیار خوبی در کشورهای اطراف وجود دارد، تصریح کرد: صادرات خوراک دام و طیور باید آزاد شود، زیرا هم بازارهای صادراتی در کشورهای اطراف وجود دارد و هم مزیتهای تولید در داخل کشور به دلیل علوم و فناوری و انرژی و نیروی انسانی ارزان وجود دارد.
قاسمی با بیان اینکه هدفگذاری ما برای صادرات ۱۰۰ میلیون دلار است، گفت: دولت باید حمایتهای لازم را برای صادرکنندگان انجام دهد، همان کاری که کشورهای دیگر مانند ترکیه در این زمینه انجام میدهند.
وی افزود: قرار بود تسهیلات ارزانقیمت به کارخانهها داده شود، اما این کار انجام نشد، در حال حاضر ۲۵ درصد سود کارخانهها صرف مالیات میشود، اما مرغداران بخشی از این مالیات معاف هستند. هزینه انرژی هم برای آنها ارزانتر از کارخانهها است و همه اینها سبب شده است که خود دامداران و مرغداران در مکانهای تولید خود خوراک آماده تولید کنند و درواقع سیاست دولت به نحوی است که آنها را به جای خرید از کارخانهها به این سمت سوق میدهد.
در ادامه این نشست مهدی مسعودی دبیر کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق ایران از برگزاری هفتمین نمایشگاه فیدکس پو (همایش بین المللی و نمایشگاه جانبی خوراک دام، طیور و آبزیان ایران) اشاره کرد و گفت: در این نمایشگاه حدود ۸۰ شرکت حضور دارند که ۱۳ الی ۱۴ شرکت خارجی نمایندگی خواهند داشت. کارشناسان خارجی از جمله نیوزیلند و انگلیس هم در این نمایشگاه شرکت میکنند. شعار این نمایشگاه «خوراک سالم، فضای سالم، انسان سالم» است و تلاش داریم که تعامل کارشناسی با کشورهای شرکتکننده داشته باشیم و همچنین بازاریابی را در کشورهای دیگر انجام بدهیم. این نمایشگاه از سه شنبه این هفته در بوستان گفتگو برگزار میشود.
نظر شما