برخوردهای سلیقه‌ای ممیزان مالیاتی، مانع رشد کارآفرینی اجتماعی است

برخوردهای سلیقه‌ای ممیزان مالیاتی، مانع رشد کارآفرینی اجتماعی است

در نشست کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران با موضوع چالش‌های کارآفرینی اجتماعی، بر رفع برخوردهای سلیقه‌ای ممیزان مالیاتی با سازمان‌های مردم‌نهاد تأکید شد.

به گزارش بازار به نقل از اتاق ایران، تازه‌ترین نشست کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران به موضوع کارآفرینی اجتماعی و بررسی موانع موجود در این مسیر اختصاص داشت.

محمود اولیایی رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران با بیان اینکه یکی از برنامه‌های این کمیسیون ایجاد پلتفرمی برای توسعه ارتباطات بین فعالین اجتماعی در حوزه‌های مختلف بوده است گفت: در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی و به خصوص مسئولیت‌های اجتماعی بنگاهی نهادهای مختلف فعال هستند اما یکپارچگی میان این نهادها وجود ندارد. هدف ما این است که در کمیسیون این فعالیت‌ها را به هم گره بزنیم. اقداماتی هم در این زمینه انجام دادیم از جمله اینکه شرکت ملی صنایع پتروشیمی را به وزارت بهداشت گره زدیم و کارهای زیادی با همکاری انجام می‌دهند.

او ادامه داد: یکی دیگر از دغدغه‌های ما در کمیسیون انجام اقدامات ترویجی و عملیاتی در زمینه کارآفرینی اجتماعی بوده است. به طور عام، کارآفرینی از طریق خلاقیت کارآفرین برای ایجاد ارزش افزوده و سود بیشتر صورت می‌گیرد. اما در کارآفرینی اجتماعی، دغدغه سودآوری نیست و تمرکز کارآفرینان اجتماعی بر حل معضلات اجتماعی اعم از محیط‌زیست، فرهنگی و اجتماعی و ... است.

اولیای با اشاره به اینکه هدف از برگزاری این نشست انتقال تجربه‌های موفق در زمینه کارآفرینی اجتماعی و شناسایی و رفع چالش‌های موجود آن است ادامه داد: کارآفرینی اجتماعی موضوع جدیدی است و چقدر خوب است که به جای خیریه‌های سنتی و رویکرد گرفتن پول از مردم، به سمت ترویج این مدل از کارآفرینی برویم و خیرین را به سرمایه‌گذاری در این مسیر تشویق کنیم. اگر بتوانیم مزایای این کار را به اعضای اتاق و کارآفرینان و بخش خصوصی کشور نشان دهیم تا به جای اینکه پولی را خرج موضوعی برای حل مقطعی مشکلی کنند، بخشی از سرمایه‌گذاری خود را به سمت کارآفرینی اجتماعی ببرند.

در ادامه، خارستانی، رئیس کمیته مسئولیت اجتماعی این کمیسیون نیز به چالش‌های پیش روی کارآفرینان اجتماعی اشاره کرد و گفت: یکی از چالش‌هایی که در حوزه کارآفرینی و اشتغال سازمان‌های مردم‌نهاد وجود دارد این است که ممیزان سازمان امور مالیاتی تفکیکی میان فعالیت‌های کارآفرینی اجتماعی این سازمان‌ها و سایر فعالیت‌های آن‌ها از جمله فعالیت‌های توان‌بخشی و حمایتی و ... قائل نمی‌شوند و برخوردهای سلیقه‌ای با این موضوع دارند.

او با اشاره به معافیت مالیاتی قید شده در بند ۱۳۹ قانون مالیات افزود: اگر سازمان مردم‌نهاد مشخص کند که فعالیت‌هایش در چارچوب اساسنامه خود و اقدامات توان‌بخشی و حمایتی بوده همه درآمدی که از این فعالیت‌ها دارد معاف از مالیات می‌شود. اما اگر این سازمان مردم‌نهاد وارد حوزه اشتغال و کارآفرینی شود، این تفکیک عملکردی که در نتیجه آن مالیات فقط متوجه همین بخش از فعالیت‌های سازمان شود و معافیت مالیاتی آن در سایر بخش‌های توان‌بخشی و حمایتی تحت تأثیر قرار نگیرد، انجام نشده و یا بر اساس نگاه سلیقه‌ای ممیزان انجام می‌شود.

خارستانی به عملکرد سازمان‌های مردم‌نهاد اشاره کرده و ادامه داد: به نظر می‌رسد در سازمان‌های مردم‌نهاد، فرآیندهای استعدادیابی و هدایت شغلی به خوبی تعریف نشده است. باید تلاش کنیم افراد متخصص در زمینه هدایت شغلی و استعدادیابی در بخش خصوصی این موضوعات را به درون سازمان‌های مردم‌نهاد ببرند. به چند نفر می‌توان گفت باید خیاطی کنند؟ شاید استعداد این افراد در زمینه‌های بازیگری، ورزش، کشاورزی و ... باشد.

او با یادآوری نقش بخش خصوصی در زمینه مسئولیت اجتماعی گفت: اقتضائات کار کردن افراد توانمند شده از نظر ورود به محیط واقعی کار و اجتماع با افراد عادی متفاوت است. بنابراین باید آماده‌سازی فضای کار و مدیریت فرهنگ سازمانی به نحو منعطف‌تر و پذیرنده‌تر صورت بگیرد تا ویژگی‌های این افراد هم در آن جای بگیرد.

در ادامه این نشست هادی کریمی معاون کارآفرینی اجتماعی رعد الغدیر و اکبر رجبی، مدیرعامل جمعیت طلوع بی‌نشان‌ها به ارائه تجارب موفق خود در زمینه توان‌یابی اقتصادی جامعه هدفشان پرداختند.

کریمی در این نشست تأکید کرد: وظیفه اصلی رعد الغدیر ایجاد اشتغال پایدار برای معلولین جسمی حرکتی است و تلاش می‌کنیم هیچ معلولی به دلیل معلولیت، خانه‌نشین و وابسته به خانواده نباشد. به همین دلیل توانمندسازی جسمی، توانمندسازی حرفه‌ای با رویکرد اشتغال‌زایی، توانمندسازی روحی و توانمندسازی اجتماعی معلولان را از طریق خدمات رایگان در دستور کار خود قرار دادیم.

او گفت: در این راستا ۵۸۷ نفر را برای اشتغال به سازمان‌ها معرفی کردیم و به سه هزار نفر آموزش فنی و حرفه‌ای دادیم.

رجبی نیز با بیان اینکه ۱۳۱ نفر از میان کارتن‌خواب‌ها و معتادین در طلوع بی‌نشان‌ها کار می‌کنند، گفت: ما با روش‌های جذابی کارتن‌خواب‌ها را جذب می‌کنیم. درمان، آموزش، اشتغال، وصل به خانواده و وصل به اجتماع مراحل بعدی است که در رابطه با این افراد کارتن‌خواب دنبال می‌کنیم. در حال حاضر ۴۲۷ نفر در مراکز مختلف مرتبط با موسسه طلوع در حال توانیابی و بازپروری هستند.

کد خبر: ۱۹۶٬۲۵۹

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha