به گزارش بازار، محمد آئینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: در سطح کشور ۱۵۰ هزار واحد مسکونی فرسوده شناسایی شده که وضعیت ایمنی ناپایداری دارند.
آئینی افزود: با توجه به این مقدار بنای فرسوده، هر استان موظف است طی یک سال سه هزار واحد مسکونی فرسوده را بازسازی کند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران همچنین تصریح کرد: استفاده از ظرفیت مشارکتهای مردمی میتواند موانع موجود در حوزه خانههای فرسوده را رفع کند.
آئینی گفت: باید مردم را ترغیب به استفاده از بستههای جامع تشویقی برای سرمایه گذاری کنیم. در این بستههای تشویقی به سازندگان تا ۵۰ درصد عوارض نوسازی و تراکم تخفیف داده میشود.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران افزود: شهرداریها نیز موظفند تا عوارض نوسازی را تا ۱۰۰ درصد به مالکان خانهها تخفیف داده و معادل آن را از دولت دریافت کنند.
آئینی با بیان اینکه هیچ مانعی برای صدور سند بافتهای فرسوده وجود ندارد، گفت: در این طرح، برای زمینهایی با متراژ کمتر از ۵۰ متر مربع نیز سند صادر خواهد شد.
وی افزود: در بخش بازسازی بافت فرسوده، شرکت بازآفرینی شهری وظیفه دارد، نسبت به شناسایی، تقسیم کار و تامین اعتبار اقدام کرده و ستاد ملی باز آفرینی شهری پایدار نیز وظیفهی پیگیری این اقدامات را بر دوش دارد.
آئینی با اشاره به برنامه هفتم توسعه کشور در حوزه بازآفرینی شهری، گفت: در این برنامه ۱۳ هزار پروژه در حوزههای مختلف و مورد نیاز بازآفرینی شهری دیده شده تا مناطق کم برخوردار به متوسط سرانه شهر برسد.
معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین یادآور شد: جلسات بازآفرینی شهری در استان و شهرستانها باید به صورت ماهانه برگزار شده و گزارش جلسات به رئیس ستاد ارسال شود.
وی افزود: در ستاد بازآفرینی شهری شهرداریها باید با بررسی محلات کم برخوردار سرانه این محلات را اعم از سرانه آموزش، فرهنگی، بهداشت و ...، بررسی کرده و سپس برنامههای لازم برای رساندن این سرانهها به میانگین استان را تدوین و اجرا کنند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ادامه داد: این موارد باید در نامهای مکتوب به استانداری ارسال شده تا به شورای برنامه توسعه استان ارجاع شود.
آئینی گفت: ساخت و ساز در بافت فرسوده در شهرهای شمالی که با مشکل کمبود زمین در مراکز شهرها مواجه هستند گزینه مناسبی بوده و لازم است در استانها به ازای هر واحد فرسوده سه واحد جدید احداث شود.
وی افزود: استانداردسازی مسکن در بافت فرسوده شهرها، برای افزایش ایمنی و توجه به رویکرد توسعه پایدار موضوع بسیار ضروری و مهمی است.
نظر شما