به گزارش بازار رضا شیوا در جلسه ستاد تنظیم بازار گفت: برخی خودروهای ایران خودرو ممکن است بیش از ۱۰ درصد افزایش قیمت داشته باشد و برخی خودروها ممکن است زیر ۱۰ درصد باشد.
وی افزود: دلیل افزایش ۲۳ درصدی قیمت محصولات سایپا به این خاطر است که در بهمن ۹۷ افزایش قیمت محصولات ایران خودرو به مراتب بیشتر از محصولات سایپا بود.
شیوا گفت: به طور متوسط در بهمن ۹۷، خودروهای ایران خودرو ۸۴ درصد افزایش داشت در حالیکه محصولات سایپا، ۶۴ درصد افزایش قیمت داشت، به همین علت و بر اساس فرمول و در این مقطع باید ایران خودرو کمتر سود ببرد و سایپاییها در این مقطع سود بیشتری خواهند داشت.
وی ابراز امیدواری کرد که با این تدابیر، مصرف کننده واقعی بتواند به خودرو دست یابد و حباب باراز شکسته شود.
رئیس مرکز ملی شورای رقابت این را هم گفت: البته نیروی انتظامی و قوه قضائیه در میدان خواهند بود که اگر کسانی بخواهند کارشکنی کنند و جلوی این تدابیر را بگیرند، با آنان برخورد قضایی صورت گیرد.
شیوا با بیان اینکه تلاش بسیار زیاد بر این است که خودروهای تولیدی به دست مصرف کننده واقعی برسد گفت: تمام محدودیتهایی که درخصوص تقاضا گذاشته میشود، به این منظور است که مصرف کننده واقعی مشخص شود و دلال بازی و حبابی که پیش آمده شکسته شود و قیمتهای واقعی در بازار خود را نشان دهد.
وی افزود: آنچه وظیفه شورای رقابت بود دستورالعمل تنظیم قیمت بود که چند جلسه در ستاد تنظیم بازار درباره آن صحبت کردیم.
شیوا گفت: صحبتهایی درباره این دستورالعمل شد و در ۲۰ اردیبهشت، در جلسه شورای رقابت بر روی آن بحث کردیم و مقرر شد که به علت به روز نبودن سبد کالای هر خودرو بر اساس اعلام تورم بخشی بانک مرکزی، خودروسازها سبد جدید را ارائه دهند، اما به علت فوریت در اعلام قیمتهای جدید، تا سه ماه بعد، سبد جدید برای قیمت گذاری ارائه خواهد شد.
وی افزود: شورای رقابت به خودروسازها اجازه داده که هر سه ماه میتوانند قیمت را بر اساس تورم بخشی تمدید کنند و اگر تورم قبل از سه ماه، زیاد باشد، میتوانند قیمتهای خود را به روز کنند.
شیوا گفت: سبد جدید تا سه ماه آینده ارائه میشود، این قیمت که اعلام میشود تا پایان اسفند ۹۸ است یعنی فروردین و ۲۰ روز اردیبهشت هیچ تورمی حساب نشده و آخر خرداد میتوانیم مجدد قیمتها را بررسی کنیم.
وی افزود: آنچه در شورا مصوب شد، با توجه به نکتهای که اعضای ستاد تنظیم بازار و خودروسازها گفته بودند که هزینه معاملات ارزی امروز بسیار زیاد شده است، ما ۵ درصد به عنوان هزینه معاملات به نفع تولید کننده در نظر گرفتیم و بحث بهره وری هم در این موقعیت تحریم، که دو و نیم درصد باید کاهش میدادیم، آن را صفر کردیم.
نظر شما