به گزارش بازار، سید جلال نور موسوی افزود: در فصل گرما عرضه زیاد و تقاضا کم و قیمت باید پایین تر باشد ولی وقتی که زمستان می شود عرضه کمتر و تقاضا خیلی زیاد است به تبع باید قیمت ها هم به تناسب بالا برود ولی در واقع اینگونه نیست.
به گفته وی برای همه مردم یک حدی در نظر گرفته شده که در قانون بودجه درقالب الگوی مصرف تعیین شده یعنی برای همه یک قیمت متعادل و متناسبی درنظر گرفته شده که همگانی هست یا به عبارتی اگر یارانه ای هم داده می شود، همه از این یارانه استفاده بکنند.
سرپرست مدیریت هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه ارزان تر بودن قیمت گاز برای مشترکان در فصل تابستان به علت حجم پایین تر مصرف است، افزود: قیمت گاز برای خانواده متعارف ۱۰تا ۱۲ هزار تومان برای تابستان و حدود ۴۵ تا ۵۰ هزار تومان برای زمستان است که اسمش الگوی مصرف است.
نور موسوی در ادامه درباره لایحه پیشنهادی به مجلس درباره قیمت گاز نیر گفت: پیشنهادی که وزارت نفت با هماهنگی با اداره استاندارد، سازمان بهینه سازی و وزارت راه و شهرسازی ارائه کردند این است که طبق قانون باید یک الگو تعیین بکنیم، که سه پله اول مصرف متعارف را شامل می شود که هم مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان در رابطه با صرفه جویی انرژی را رعایت می کنند و هم متوسطی که در سنوات اخیر برای ۷۶ درصد مشترکین سه پله اول دیده شده است. اما در برخی از موارد مثل خانه های روستایی مبحث ۱۹ رعایت نمی شود و استاندارد ندارد. سه پله بعدی هم ملاحظاتی در آن وجود دارد که بتوانند به قول معروف خیلی افزایش قیمت ناگهانی نداشته باشند.
وی درخصوص رعایت مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان در رابطه با صرفه جویی انرژی برای بافت های فرسوده شهرها نیز افزود: اگر ساختمان های بافت های فرسوده از نظر متراژ پایین باشند که متناسب تر از بافت های خانه های روستایی هستند، برای آنها هم همین موضوع در پله چهار تا شش مراعات شده منتهی شش به بعد ما هر جوی نگاه بکنیم مصارف، مصارف متعارف نیست.
نور موسوی درخصوص نظام پلکانی گاز گفت: برای تعرفه های گاز در چندسال اخیر ۱۲پله داشته ایم که برای پله یک تا سه به واسطه رعایت اقلیم بندی به ترتیب مصارف ۲۰۰، ۲۵۰ و ۳۰۰ مترمکعب در نظر گرفته شده است. بقیه پله ها ۱۰۰ تا ۱۰۰تا بالا می رود. از پله ۶ احتمالا مصارف غیرمتعارفی مثل استخر، سونا، جکوزی و یا خانه هایی که متراژ بالاتری دارند که باید هزینه های شان را پرداخت بکنند.
سرپرست مدیریت هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران افزود: افراد پرمصرف سهم خود را از مصرف گاز پرداخت می کنند و سایرین هزینه مصرف اضافی این افراد را به دوش نخواهند کشید.
نظر شما