بازار؛ گروه آب و انرژی: سید جلال نورموسوی سرپرست گازرسانی شرکت ملی گاز امروز در میزگرد «چالشهای مدیریت تامین گاز طبیعی در ماههای سرد سال و برون رفت از آن»، در خصوص برنامه ریزیهای صورت گرفته برای کاهش مصرف و سرمایه لازم برای این کار اظهار کرد: در بحث هوشمندسازی علاوه بر احساس نیاز شرکت گاز برای این منظور الزام قانونی نیز وجود دارد. اکنون ۲۷ میلیون کنتور در کشور وجود دارد.
او با بیان اینکه برای شناسایی چالشها طرح آزمایشی انجام شد و با دستور وزیر، کمیته راهبری هوشمندسازی را در شرکت ملی گاز پایهگذاری کردیم گفت: مشاوری برای طرح آزمایشی و اصلی انتخاب کردیم و در این راستا دانشگاه مالک اشتر کار خود را به عنوان مشاور از هفته گذشته آغاز کرد.
سرپرست گازرسانی شرکت ملی گاز ایران افزود: این طرح آزمایشی سه مرحله دارد که شامل جمعآوری، انتقال و تجزیه و تحلیل دادهها بوده و لازم است پلتفرمی مناسب برای آن آماده شود.
تا کنون ۲۰ هزار موتورخانه خانگی و تجاری بهینه سازی شده و مصارف این دسته از مشترکان تا ۳۱ درصد کاهش مصرف سوخت را نشان میدهد
نورموسوی با با بیان اینکه بهینه سازی موتورخانهها یکی از وظایف شرکت ملی گاز است افزود: با توجه به اینکه تعداد موتورخانههای بخش خانگی کمتر است و بیشتر از پکیج (آبگرمکن دیواری) استفاده میکنند، در ابتدا استقبال خوب نبود اما در ادامه ۳۵ هزار کنتور واحد خانگی و تجاری در سامانه ثبت نام شد و شرکت ملی گاز پس از پذیرش پیمانکار برای بهینه سازی ورود میکند.
به گفته او، تا کنون ۲۰ هزار موتورخانه خانگی و تجاری بهینه سازی شده و مصارف این دسته از مشترکان تا ۳۱ درصد کاهش مصرف سوخت را نشان میدهد.
سرپرست گازرسانی شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه در بخش اداری و عمومی ۱۴ هزار موتورخانه در این بخش بهینه شدهاند و تا کنون ۱۲۵ میلیارد تومان برای بهینه سازی موتورخانهها هزینه کردیم، اظهار کرد: تعویض ۵.۸ میلیون دستگاه بخاری برای بهینه سازی مصرف سوخت نیز در دستور کار است.
بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته می توانیم تا ۲۰ میلیون بخاری را تعویض کنیم. برای هر بخاری ۴ میلیون تومان در نظر گرفته شده و این موضوع ۸۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری نیاز است
وی ادامه داد: در این طرح بخاریهای راندمان بالا با بخاریهای فعلی تعویض میشود. بهازای هر خانوار یک بخاری تعویض میشود و با این کار تا ۱۵ درصد بهره وری را می تواند بالا ببرد.
به گفته نورموسوی بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته می توانیم تا ۲۰ میلیون بخاری را تعویض کنیم. برای هر بخاری ۴ میلیون تومان در نظر گرفته شده و این موضوع ۸۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری نیاز است.
نظر شما