به گزارش بازار، آرش امیدی افزود: در برنامه دولت سیزدهم تنها روش خرید تضمینی از محل ماده ۶۱ قانون اصلاح الگوی مصرف وجود داشت که از این محل حدود ۹۵۰ مگاوات در دست بهره برداری است.
وی با اشاره به نبود منابع کافی برای پرداخت به سرمایه گذاران، گفت: بدهی برای وزارت نیرو و ساتبا ایجاد شده که سبب شده باز پرداخت تعهدات به صندوقهای تامین منابع مالی به مخاطره بیفتد به همین دلیل در دولت سیزدهم ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدید پذیر برنامه ریزی شده است. در طول دوره دولت سیزدهم، توسعه از محل ماده ۱۲ خواهد بود.
معاون ساتبا اضافه کرد: قانون اصلاح الگوی مصرف در ماده ۶۱ تبصره ۳، پیش بینی شده بود که باید از محل سوختهای صرفه جویی شده یا مصرف نشده نیروگاههای تجدیدپذیر تامین میشد، ولی متاسفانه از سال ۸۹ این قانون که آیین نامه اجرایی آن سال ۹۴ تصویب شد هیچ وقت بودجه سوختهای صرفه جویی شده یا مصرف شده نیروگاهها در قوانین بودجه سنواتیها دیده نشد.
وی ادامه داد: سال ۱۴۰۰ برای اولین بار نمایندگان، این بودجه را تحت عنوان تبصره ۱۵ پیش بینی کردند. با توجه به اینکه مصوب شده بود و در ساتبا پیش بینی میشد که نیاز به یک هماهنگی بیشتری است و در قانون هم برای آیین نامه اجرایی پیش بینی نشده بود، در وزارت نیرو و ساتبا آیین نامه اجرایی اقدام شد و به تصویب هیئت دولت رسید.
امیدی گفت: در بهمن ۱۴۰۰ اولین آیین نامه اجرایی به تصویب هیئت دولت رسید که مطابق آن باید وزارت نیرو و ساتپا میزان انرژی تولیدی و سوخت مصرف نشده را به سازمان برنامه اعلام میکرد و سازمان برنامه به وزارت نفت اعلام و وزارت نفت به هیئتهای ملی پخش و پالایش و شرکت ملی گاز ابلاغ میکرد که همه آنها انجام شد که متاسفانه اجرای این برنامه، همچنان در چرخ بین وزارت نفت و سازمان برنامه و بودجه است.
معاون ساتبا اضافه کرد: پرداخت قراردادهای گذشته و تعهد اعمال ماده ۶۱ در مورد قراردادهایی که از گذشته منعقد شده بودند و به بهرهبرداری نرسیدند و یا پروانه احداث از ساتبا گرفتند، اما هنوز به قرارداد نرسیدند وجود دارد.
۲۸ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۴
اعلام نتیجه مناقصه احداث ۱۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر
معاون سرمایه گذاری و تنظیم مقررات سازمان انرژیهای تجدیدپذیر گفت: حدود ۴ هزار مگاوات برق تجدیدپذیرجدید، از محل ماده ۱۲ از مصوبه شورای اقتصاد گرفته شده است.
کد خبر: ۱۷۶٬۱۰۰
نظر شما