۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۲
توجه به انرژی‌های تجدیدپذیر برای حل بحران ناترازی| سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های خورشیدی قم
بازار گزارش می‌دهد؛

توجه به انرژی‌های تجدیدپذیر برای حل بحران ناترازی| سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های خورشیدی قم

قم- با توجه به بحران ناترازی در کشور، به‌ویژه در قم و تأثیر آن بر صنایع، مسئولان قم با بررسی ظرفیت‌های انرژی خورشیدی استان، تصمیم به احداث نیروگاهی ۶۰۰ مگاواتی گرفته‌اند.

هیفاء پردل؛ بازار: این روزها بحث داغ کشور بحران ناترازی است، بحرانی که تأثیر منفی آن بر صنعت و تولید به وضوح قابل لمس است و تا حدی در برخی واحدهای صنعتی، این ناترازی‌ها به تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی منجر شده است. ناترازی انرژی تنها در بخش برق اتفاق نمی‌افتد، چرا که در زمستان امسال با سردی هوا، دولتی‌ها مجبور شدند تا با کبمود گسترده، گاز سوخت نیروگاه‌های حرارتی را به‌کار بگیرند تا از سوخت‌های جایگزین استفاده کنند.

لذا با توجه به این بحران، دولتی‌ها را بر آن داشته تا به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر گام بردارند و در این زمینه سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی لازم را انجام دهد. در قم با در نظر گرفتن اقلیم و وضعیت آب و هوایی و وجود ۳۰۰ روز آفتابی، فرصت مناسبی برای سرمایه‌گذاری در احداث نیروگاه خورشیدی فراهم شده است.

استاندار تازه‌ نفس قم، سرمایه‌گذاری در نیروگاه خورشیدی را جزو اولویت‌های خود قرار داده و اعلام کرده است که اکنون یک نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی برای قم برنامه‌ریزی شده است.

با توجه به بحران ناترازی در بخش صنعت، تلاش بر آن است تا فاز نخست نیروگاه که ظرفیت ۱۰۰ مگاواتی دارد، تا پایان سال جاری به بهره‌برداری برسد تا در تابستان امسال ناترازی‌ها به پایین‌ترین حد ممکن کاهش یابد.


سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر؛ راه برون‌رفت از بحران ناترازی

توجه به انرژی‌های تجدیدپذیر برای حل بحران ناترازی| سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های خورشیدی قم

معاون بهره‌برداری شرکت توزیع نیروی برق استان قم در گفت‌وگو با خبرنگار بازار با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده برای جبران ناترازی‌ها گفت: در ابتدا باید ناترازی را تعریف کنیم. ناترازی به وضعیتی گفته می‌شود که در آن تقاضا و عرضه انرژی در یک کشور یا منطقه تعادل ندارد؛ به عبارت دیگر، توازنی بین مصرف و تولید وجود ندارد. برای برون‌رفت از این بحران باید به سمت سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر گام برداریم.

محمد ارجمندزاده افزود: سرمایه‌گذاری در زمینه تولید انرژی‌های تجدیدپذیر راه‌حل مطلوبی برای بحران ناترازی‌های کشور است. در حوزه تولید، کشور ما توانایی دارد که به سمت احداث نیروگاه‌های بادی و خورشیدی قدم بردارد. نیروگاه‌های بادی بیشتر در مناطقی مانند منجیل و خراسان و در حال حاضر هم در قزوین جانمایی شده‌اند. انرژی غالب کشور، نیروگاه‌های خورشیدی است و در همین استان قم، ظرفیت خوبی در زمینه انرژی تجدیدپذیر خورشیدی داریم.

ارجمندزاده: قم سالانه بیش از ۳۰۰ روز آفتابی دارد و قرار است یک نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی در این استان سرمایه‌گذاری و احداث شود تا بتوان بحران ناترازی را رفع کرده و بخشی از نیازهای سراسری را تأمین کنیم

وی با اشاره به ظرفیت‌های قم در زمینه سرمایه‌گذاری در انرژی خورشیدی بیان کرد: در استان قم با توجه به شرایط اقلیمی، سالانه بیش از ۳۰۰ روز آفتابی داریم. بنابراین، استاندار جدید طی برنامه‌ای از تمام دستگاه‌ها، به ویژه وزارت نیرو، درخواست کرده‌اند تا در زمینه ناترازی همکاری کنند و قرار است یک نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی سرمایه‌گذاری و احداث شود تا بتوان بحران ناترازی را رفع کرده و بخشی از نیازهای سراسری را تأمین کنیم.

معاون شرکت توزیع نیروی برق قم در ادامه اظهار داشت: اکنون زمین‌هایی واگذار شده و سرمایه‌گذاری‌هایی هم جذب شده است، اما با توجه به سرمایه‌گذاری در این نوع انرژی، اعتبار بالایی لازم است. به همین دلیل، در این حوزه از انرژی‌های تجدیدپذیر عقب افتاده‌ایم. این نیروگاه در چند فاز احداث می‌شود و در ابتدا قرار است با جذب سرمایه‌گذاری خارجی، تجهیزاتی تهیه کنیم. برخی از این تجهیزات از صندوق توسعه ملی تأمین شده است. این نیروگاه در چند فاز برنامه‌ریزی شده و طی سه فاز به بهره‌برداری خواهد رسید.

ارجمندزاده بیان کرد: برنامه‌ریزی داریم حداقل بین ۸۰ تا ۱۰۰ مگاوات را وارد مدار کنیم تا در تابستان سال آینده بحران ناترازی را، به ویژه در بخش صنعت و کشاورزی، مرتفع نماییم. طبیعی است که در سال اول نیاز به تأمین مالی و جذب سرمایه برای راه‌اندازی این نیروگاه داریم که زمان‌بر است. فاز نخست که ۱۰۰ مگاواتی است، نیاز به پست و احداث خط برای اتصال به شبکه دارد، اما استاندار، وزارت نیرو، معاونین و مسئولان محلی عزم و اراده دارند تا تابستان سال آینده بخشی از مشکلات ناترازی را حل کنند.

توجه به انرژی‌های تجدیدپذیر برای حل بحران ناترازی| سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های خورشیدی قم

فرهنگ‌سازی در مدیریت مصرف و تأثیر آن بر کاهش بحران ناترازی

معاون بهره‌برداری شرکت توزیع نیروی برق استان قم ادامه داد: باید بگویم هرچقدر هم در بتوانیم برق تولید کنیم، در زمینه مدیریت مصرف آن موفق نباشیم، نمی‌توانیم ناترازی را حل کنیم. در حالی که انرژی با زحمات و هزینه‌های بالایی تولید می‌شود، اما در مصرف آن مدیریت و فرهنگ‌سازی کافی صورت نمی‌گیرد. تمام کارشناسان اقتصادی معتقدند که مدیریت مصرف، کم مصرف کردن نیست بلکه درست مصرف کردن است. بسیاری از ساختمان‌های ما دارای نماهایی هستند که انرژی را هدر می‌دهند. تابلوهای تبلیغاتی نیز تأثیر منفی در مصرف برق دارند. باید در رسانه‌ها و همچنین علما، روحانیون، مربیان در مدارس، فرهنگ‌سازی و مدیریت مصرف برق را اطلاع‌رسانی و تبیین کنند

ارجمندزاده در پاسخ به سؤال مبنی بر اینکه آیا تجهیزات و سلول‌های خورشیدی تولید داخلی داریم یا خیر، گفت: اتفاقاً فاز اول نیروگاه قم بخشی از آن در داخل کشور و از شرکت مانا انرژی، که یک شرکت کاملاً ایرانی و دانش‌بنیان است، تأمین شده است. این شرکت به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده سلول و پنل خورشیدی در ایران فعالیت دارد؛ اما حجم نیاز در کشور بسیار بالا است و بنابراین لازم است بخشی از تجهیزات از خارج وارد شود. با توجه به اتفاقاتی که در جهان رخ داده، ما تنها کشور واردکننده پنل خورشیدی از چین نیستیم.

آشتیانی: با احداث یک نیروگاه خورشیدی در کنار شهرک صنعتی شکوهیه قم، ظرفیت تولید ۵۰ مگاوات برق برای کمک به تأمین انرژی مورد نیاز واحدهای تولیدی مستقر در این شهرک صنعتی فراهم می‌شود

وی افزود: کشوری مانند آلمان برای نیروگاه‌های خورشیدی خود پنل‌هایی را از چین وارد می‌کند. کشور آمریکا با زیرساخت و منابع خود به دلیل قیمت پایین و هزینه نیروی کار کمتر نیز پنل‌ها را از چین تأمین می‌کند. اکثر کشورهای دنیا پنل‌هایی را از چین وارد کرده‌اند و کشور ما نیز؛ وزیر نیرو و خود وزیر در حال پیگیری هستند تا عدد قابل توجهی نیروگاه خورشیدی وارد مدار کنیم.


اختصاص ۷۰ هکتار زمین در شهرک شکوهیه برای تولید برق خورشیدی

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی قم نیز در گفت‌وگو با خبرنگار بازار از اختصاص زمین‌هایی برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی خبر داد و عنوان کرد: با احداث این نیروگاه خورشیدی در کنار شهرک صنعتی شکوهیه، ظرفیت تولید ۵۰ مگاوات برق برای کمک به تأمین انرژی مورد نیاز واحدهای تولیدی مستقر در این شهرک صنعتی استان فراهم شده و بحران ناترازی در واحدهای تولیدی حل خواهد شد.

وحید آشتیانی اظهار داشت: ما برای تأمین برق مورد نیاز تولیدکنندگان در شهرک‌های صنعتی استان تأکید داریم و بر احداث نیروگاه‌های مقیاس کوچک اصرار داریم؛ چرا که این نوع نیروگاه‌ها نقش مهمی در کاهش بحران ناترازی در بخش تولید دارند و محدودیت‌های انرژی برق در فصل تابستان را در بخش صنعت رفع خواهند کرد.

گفتنی است که مدیریت شهری قم نیز قرار است یک مزرعه خورشیدی در زمینی به مساحت ۱۰۰ هکتار، با هماهنگی سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر در قم، احداث کند.

با اجرای این پروژه‌های بزرگ، قم می‌تواند به یکی از قطب‌های تولید انرژی پاک در کشور تبدیل شود. سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های خورشیدی نه‌تنها بحران ناترازی را کاهش می‌دهد، بلکه به توسعه پایدار و اشتغال‌زایی کمک می‌کند. آینده روشن قم در گرو تصمیمات امروز برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های بی‌نظیر انرژی‌های تجدیدپذیر است.

کد خبر: ۳۲۴٬۴۲۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha