میثم دو مهری در گفتگوی با خبرنگار بازار اظهار کرد: کاهش قیمت جهانی روغن به دلیل برداشت محصول دانه های روغنی در دنیا سبب شد که مسئولان کاهش ۱۵ درصدی روغن در بازار داخلی را اعلام کنند.
مدیرعامل شرکت بهاردانه پارس با بیان اینکه تولید کننده مواد اولیه را پیش از کاهش نرخ جهانی این محصول با افزایش قیمت ناشی از حذف ارز ترجیحی تهیه کرده، افزود: افزایش و کاهش قیمت ها در بازار روغن به ضرر تولید کننده تمام می شود و دولت باید با در نظر گرفتن همه جوانب در خصوص قیمت روغن تصمیم گیری کند.
دومهری ادامه داد: با حذف ارز ترجیحی از سوی دولت همه کارخانجات مقداری موجودی داشتند که براساس قیمت های جدید در بازار به فروش رساندند و مابه التفاوت آن را برای خرید مواد اولیه جدید هزینه کردند.
وی ادامه داد: افزایش چندین برابری قیمت روغن به ضرر تولید کنندگان این محصول بود چرا که از طرفی باید مواد اولیه را با قیمت بالاتری تهیه کنند که نیازمند گردش مالی زیادی بود و از طرف دیگر مردم قدرت خرید روغن با قیمت جدید را نداشتند و همه اینها سبب شد که بازار مصرف متوقف شود.
این فعال اقتصادی گفت: هنوز پس از اجرای سیاست حذف ارزدولتی، تولید کننده برای تامین نقدینگی با مشکل مواجه است حالا کاهش ۱۵ درصدی قیمت روغن این مشکل را دوچندان می کند زیرا با توجه به اینکه تولید کننده مواد اولیه خود را بر اساس افزایش قیمت های حذف ارز ترجیحی تهیه کرده، این کاهش قیمت توجیه پذیری ندارد.
دومهری در خاتمه گفت: در هفته های اخیر روغن در بازارهای جهانی به دلیل برداشت محصول و تحولات جهانی کاهش قیمت داشته است، اما در کشور ما با توجه به حذف ارز ترجیحی قیمت روغن افزایش داشته که دولت با توجه به قیمت های جهانی کاهش ۱۵ درصدی این محصول را اعلام کرده است.
نظر شما