بازار؛ گروه خودرو: از روز چهارشنبه هفته گذشته گشت مشترک بازرسی با حضور دستگاه های نظارتی برای مقابله با توزیع کالاهای تقلبی و قاچاق در بازار لوازم یدکی خودور برای قطعات مصرفی که حدود ۵۵ عدد هستند، در استان تهران آغاز شد. سعید محمدیپور معاون نظارت و بازرسی سازمان صمت استان تهران در این خصوص اظهار داشته؛ توزیع و تولید کالا بدون ثبت در سامانه جامع تجارت و دریافت کد رهگیری قاچاق محسوب شده و با آن برخورد می شود. طرح شناسایی و جمع آوری کالا قاچاق و تقلبی از ۱۵ فروردین ماه سال جاری در چند استان آغاز شد که در فاز نخست این طرح باتری و کمک فنر به عنوان دو کالا پر مصرف مورد بازرسی قرار گرفتند. مسئولان ستاد مقابله با قاچاق و ارز و وزارت صمت، اعلام کردند؛ حدود ۳۰ تا ۶۰ درصد کل بازار لوازم یدکی خودرو را محصولات قاچاق و تقلبی تشکیل می دهد. باتوجه به اجرای فاز نخست این طرح در خصوص باتری، با یک فعال بازار باتری که نخواست نامش فاش شود در خصوص وضعیت این بازار به گفت و گو پرداختیم:
تاکنون هیچ اتفاق مثبت یا منفی ناشی از اجرای این طرح در بازار باتری رخ نداده است، برای باتری این طرح بعید است کارایی داشته باشد. زیرا از گذشته نیز این قطعه نسخه تقلبی در بازار نداشته است، گاهی قطعه ای تولید می شود که به راحتی می توان نسخه بی کیفیت آن را تولید کرد. اما برای باتری حدود ۱۰ شرکت تولید کننده دارد که محصولات تولیدی آن ها در بازار مشخص است
* شاهد بودیم که از ۱۵ فروردین ماه سال جاری فاز نخست طرح شناسایی کالا تقلبی برای باتری آغاز شد، اخیرا نیز این طرح برای ۵۳ قطعه دیگر به اجرا در آمده است، آیا این طرح در بازار باتری اثر گذار بوده است؟
تاکنون هیچ اتفاق مثبت یا منفی ناشی از اجرای این طرح در بازار باتری رخ نداده است، برای باتری این طرح بعید است کارایی داشته باشد. زیرا از گذشته نیز این قطعه نسخه تقلبی در بازار نداشته است، گاهی قطعه ای تولید می شود که به راحتی می توان نسخه بی کیفیت آن را تولید کرد. اما برای باتری حدود ۱۰ شرکت تولید کننده دارد که محصولات تولیدی آن ها در بازار مشخص است. تنها شرکتی که نام آن در اخبار نیز منتشر شد، نیرو گستران خراسان بود که به تولید محصولات داخلی به نام خارجی پرداخته بود، فقط این شرکت بود که بدون مجوز از برندهای خارجی استفاده می کرد.
گرانی در بازار باتری وجود دارد، اگر محصولی دوماه پیش با قیمت ۷۴۰ هزار تومان به فروش می رسید، امروز قیمت همان محصول به بیشتر از ۹۹۰ هزار تومان رسیده است
* درحال حاضر وضعیت قیمت باتری در بازار چگونه است؟ آیا افزایش قیمت رخ داده است؟
گرانی در بازار باتری وجود دارد، اگر محصولی دوماه پیش با قیمت ۷۴۰ هزار تومان به فروش می رسید، امروز قیمت همان محصول به بیشتر از ۹۹۰ هزار تومان رسیده است. طی دو ماه گذشته در بازار باتری شاهد دو موج گرانی بودیم، این گرانی نیز برای همه برندها وجود دارد و اگر صبا باتری گرانی رخ دهد، سایر شرکت ها نیز به سمت گرانی می روند. بیشترین گرانی باتری مربوط به سپاهان باتری است.
* باتوجه به اینکه در فصل گرما بیشتر از سیستم های الکتریکی مانند کولر استفاده می شود، وضعیت کیفیت باتری ها در چه شرایطی قرار دارد؟
کیفیت باتری ها هیچ تغییری نکرده است، بهبود نیافته و فقط تولید کنندگان به سمت گرانی باتری در حال حرکت هستند. در بازار باتری نیز مشتریان فقط به دنبال یافتن محصول ارزان قیمت هستند. مشتریان وابسته به خودرو و موبایل هستند، در زمانی که کرونا شیوع پیدا کرده بود، بازار خودرو و موبایل به دلیل جز لاینفک زندگی مردم در حال فعالیت بود. حمل و نقل عمومی در کشور به شدت ضعیف است، به دلیل آغاز موج هفتم کرونا استفاده از خودروهای شخصی افزایش یافته و هر ایراد فنی رخ دهد، مشتریان مجبور به تعمیر هستند.
خودروسازان برای محصولات خود از ارزان ترین و بی کیفیت ترین نوع باتری استفاده می کنند. این موضوع سبب می شود پیش از یکسال این باتری ها معیوب شود، زیرا اکثر خرابی ها در کارکردهای بیشتر از ۲۰ هزار کیلومتر است که شامل گارانتی نمی شود
* به عنوان پرسش پایانی، به خودروسازی اشاره کردید، وضعیت استفاده باتری در شرکت های تولید کننده خودرو چگونه است؟ آیا از محصول با کیفیت استفاده می کنند؟
خیر، خودروسازان برای محصولات خود از ارزان ترین و بی کیفیت ترین نوع باتری استفاده می کنند. این موضوع سبب می شود در کمتر از یکسال این باتری ها معیوب شود، زیرا اکثر خرابی ها در کارکردهای بیشتر از ۲۰ هزار کیلومتر است که شامل گارانتی نمی شود، بنابراین مالک خودرو مجبور به خرید باتری برای خودرو صفر کیلومتر خود است.
نظر شما