محمد رضا قاسمی در گفتگو با خبرنگار بازار، با بیان اینکه استان سمنان دارای ظرفیت های عظیم کشاورزی و باغی است که یکی از آنها را می توان در زمینه تولید زردآلو و میوه های سردرختی تابستانی، دانست تاکید کرد: تولید ۱۶ درصد زردآلوی کشور نشان از این ظرفیت ها دارد.
وی با بیان اینکه استان سمنان علی رغم تمام مشکلاتی که در زمینه تامین آب و همچنین سرمازدگی باغات داشته، همچنان دومین تولیدکننده زردآلو در ایران است، گفت: ظرفیت های این محصول به ما امکان صادرات تازه خوری محصولات را هم در صورت راه اندازی مجدد دو فرودگاه استان سمنان میدهد.
ثبت رکورد برداشت
سرپرست جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه قوامی یا همان شاهرودی، رجبعلی، جهانگیری، خیبهای، غیاثی، نصیری، منوچهری حاج محمدی و کبرایی و ... از مهمترین ارقام زردآلو های تولیدی در استان هستند که به خصوص در شهرستان شاهرود تقریباً تمام این ارقام کشت می شود، گفت: زردآلو در زمره محصولاتی است که ارزش افزوده بسیار خوبی نیز دارد.
قاسمی با بیان اینکه هشت هزار و ۲۲۴ هکتار از وسعت باغهای استان سمنان به کشت زردآلو اختصاص دارد، تاکید کرد: ما امسال شاهد ثبت رکود برداشت ۹۰ تن در هکتار برای این محصول بودیم که نشان می دهد چه ظرفیت های عظیمی در این استان برای تولید محصول زردآلو وجود دارد و باید کمی به تولیدات مان کیفیت و بهره وری ببخشیم.
وی با بیان اینکه ۳۰ درصد محصول زردآلو نیز برای فرآوری بهصورت برگه، قیسی، مربا، کمپوت و لواشک در کارگاههای این شهرستان (صنعتی و خانگی) مورد استفاده قرار میگیرد، تاکید کرد: فرآوری به نوعی مقابله با خام فروشی و ارتقای ارزش افزوده محصولات تولیدی محسوب می شود.
نظر شما