به گزارش بازار، هوشنگ جزی با بیان اینکه در سالهای اخیر منابع مالی مشخص و مناسبی برای آبخیزداری در نظر گرفته نشده است، اظهار داشت: تنها در زمانی که بودجهای از صندوق توسعه ملی برای آبخیزداری اختصاص یافت توانستیم گامهای موثری در این زمینه برداریم و تا تحقق نیمی از تکالیف قید شده در برنامه ششم توسعه پیش رفتیم.
وی افزود: در اغلب تصمیم گیریها و سیاست گذاریهای ملی، استانی و حتی در شهرستانها به طرحهای توسعهای نظیر سد سازی توجه میشود و کمتر پیش میآید که مسئولان اجرایی به اصول آبخیزداری نیز توجه کنند و این درحالی است که تعداد سدهای کشور نسبت به شرایط اقلیمی و جغرافیایی کافی است و توجه به آبخیزداری اولویت بیشتری دارد.
جزی با بیان اینکه در عرصه مدیریت آب کشور بیش از هر چیزی بر سدسازی و ذخیره آب پشت آن تاکید میشود، تصریح کرد: در حوضه سدهای بزرگ کشور با حدود ۲۵۰ میلیون مترمکعب فرسایش خاک و ورود رسوب به پشت سدها مواجه ایم و این امر لزوم توجه به آبخیزداری و حفاظت از خاک حوضههای بالادستی را مضاعف میکند.
مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت از خاک سازمان منابع طبیعی کشور تنها راه احیاء و حفظ حوضههای آبی کشور را همکاری همگانی برای رعایت اصول آبخیزداری و حراست از خاک و پوشش گیاهی حوضهها دانست.
نظر شما