به گزارش بازار، علی اسدی روز چهارشنبه اظهارکرد: اجرای نهال کاری، مدیریت رواناب، ذخیره نزولات، حفاظت و قرق و اجرای طرح های مشارکتی توسط بهره برداران در عرصه های منابع طبیعی از طرح های عملیات بیابان زدایی بوده است.
وی افزود: بسیاری از فعالیتهای انجام شده در شهرستانهای بیابانی استان بود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی یادآور شد: عملیات بیابان زدایی تاکنون در سطح ۲۷ هزار هکتار از عرصه های طبیعی استان اجرا شده است.
اسدی افزود: ۹۸ هزار هکتار از بیابان های استان کانون بحرانی با شدت کم و ۱۳ هزار هکتار کانون بحرانی با شدت متوسط است.
وی گفت: کشت گیاهان و درختکاری با هدف حفظ پوشش گیاهی در منطقه علاوه بر تصفیه هوا، در حفظ خاک نیز تأثیرگذار است که ۲۴ هزار و ۴۰۰ اصله نهال مشارکتی در این مدت در استان تولید شد.
اسدی با اشاره به سپردن نهالستانهای منابع طبیعی به جوامع محلی، گفت: مهمترین راه حفاظت از عرصهها و احیای مناطق بیابانی مشارکت مردم و جوامع محلی در کاشت و تولید نهال است.
وی تصریح کرد: با اجرای طرح جنگلکاری و طرحهای کشت گامهای مهمی برای بیابان زدایی در استان برداشته میشود.
گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ مساحت هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.
۱۸۳ هزار و ۶۳۶ هکتار معادل ۹ درصد وسعت منابع طبیعی خراسان شمالی را بیابان تشکیل می دهد که ۱۱۲ هزار هکتار در شهرستان جاجرم، ۳۹ هزار هکتار در اسفراین و ۳۱ هزار هکتار در گرمه است.
عمده اراضی بیابانی استان در حوزه کال شور در سه شهرستان جاجرم، گرمه و اسفراین واقع است.
نظر شما