مسعود خیراندیش در گفتگو با خبرنگار بازار اظهارکرد: به طور قطع تردیدی نیست که دو نرخی بودن ارز باعث فساد و رانت میشود و این رویه برای هیچ فرد و گروهی قابل پذیرش نیست.
استاد اقتصاد دانشگاه گنبدکاووس گفت: شرایط خاص کشور و اعمال تحریم های گسترده در زمینه تهیه کالاهای اساسی و همچنین وضعیت سیاسی و تحولات در اروپای شرقی، بازار محصولات غذایی و انرژی را متلاطم کرده و آزادسازی ارز در داخل قیمت ها را به طور چشمگیری افزایش می دهد.
وی افزود: ما برای مدیریت صحیح بازار به منابع ارزی پایدار و جلوگیری از هدررفت منابع دلاری کشور داریم اما رویه فعلی دولت در حذف یکباره ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی راهگشای این مشکلات نیست.
خیراندیش گفت: تقویت منابع ارزی با اجرای نظارت های دقیق و کنترل بر چگونگی تخصیص آن امکان پذیر است و دروهله نخست هم باید از شرکت های شبهه دولتی مانند پتروشیمی ها و صنایع فولاد آغاز شود.
استاد اقتصاد دانشگاه گنبدکاووس ادامه داد: این شرکت ها معمولا منابع مورد نیاز خود را از طریق ارزهای یارانه ای تامین می کنند اما در حوزه صادرات و درآمدزایی ارزی شفافیت لازم را ندارند.
خیراندیش گفت: با حذف ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی دولت به هدف های پیش بینی شده نمی رسد، به جای این رویه دولت باید شفاف سازی در حوزه نظام ارزی و بانکی را محقق کند و به بهبود امنیت روانی بازار کمک کند.
نظر شما